Žere jen na povel
|
|
 |
 |
host - 248.149 (?) 26.12.2020 11:59
Podívejte se na stránky R.Desenského - psycholog psů. Lída
Nevím, ale jestli jste mu nezošklivili žrádlo tím, že jste se mu hrabali v misce a vlastně ho učili žrát jen na povel...
Ještě mne napadlo - když žere na povel granule, zkuste mu dát do misky něco jiného, voňavého - a nechte ho být v klidu o samotě (i kdyby to nebyla zrovna "zdravá" potravina, tak za párkrát se nic nestane), mohlo by ho to zlákat a prolomit tenu něj ten psychický blok..
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 26.82 (?), 26.12.2020 10:08, zobrazeno: 3182x
Dobrý den. Jdu se poradit o problème se svým NO. Je mu 18 měsíců.
Nevědomky jsme ho naučili žrát na povel. Když jsme si ho vzali, byli mu tři měsíce. Byl slabý, hubený, odmítal potravu. Před námi už si ho dvakrát vzali lidé, kteří ho do chovné stanice rychle vrátili protože nemá sestouple varle. (Na operaci je objednaný teď, na 11.1.)
Tím že systematicky odmítal potravu, stále jsme byli za ním, ruce v míse a říkali mu " ber, ber. Dnes bere, ale jenom na povel. Jinak z mísy nevezme.
Problém máme v tom, že musí občas zůstat doma sám několik dní. Zůstane na zahradě v boudě, dostane kýbl vody a obrovskou mísu granulí. Sám z ní nic nevezme. Když se vrátíme domů, je vyhladovělý ale čeká na povel ber.
Je možné ho nějakým způsobem naučit aby pochopil že jíst musí když má hlad?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.149 (?), 26.12.2020 11:59
Podívejte se na stránky R.Desenského - psycholog psů. Lída
Nevím, ale jestli jste mu nezošklivili žrádlo tím, že jste se mu hrabali v misce a vlastně ho učili žrát jen na povel...
Ještě mne napadlo - když žere na povel granule, zkuste mu dát do misky něco jiného, voňavého - a nechte ho být v klidu o samotě (i kdyby to nebyla zrovna "zdravá" potravina, tak za párkrát se nic nestane), mohlo by ho to zlákat a prolomit tenu něj ten psychický blok..
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 26.82 (?), 27.12.2020 7:22
Dostává 😁
A miluje mandarinky
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 144.51 (?), 26.12.2020 18:42
Naucte ho zrat stejne tak na dalsi povel a to vycvikom ze moze kedykolvek.Mal by pochopit ze sa mu nic nestane ak zacne zrat sam bez povelu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 26.82 (?), 27.12.2020 7:25
Ale jak?
Strašně ráda bych ho viděla jak zblajzne mísu do minuty
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 26.82 (?), 27.12.2020 7:21
No my jsme ho to naučili opravdu nevědomky. Tolik nám záleželo na tom aby přibral a aby se pořádně nažral, že jsme mu dělali 4x denně u mísy divadlo.
On byl ale už špatně naučený že stanice. A nebo od někoho, kdo si ho vzal před námi. Nevím co se stalo ale když přišel domů, tak nezral ani z té mísy. Granule i maso jsme mu museli sypat na zem, jinak u mísy seděl a koukal.
No právě že on to dělá se vším. Granule, konzervy, maso, kosti, rýže, zelenina... všechno na povel. Až mě to zlobí.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 14.106 (?), 27.12.2020 22:41
Není v kotci. Je volně na zahradě, má zateplenou boudu a vodu má v kýblu. A kdyby si ji náhodou vylil, tak má vodu v jezírku. A hlídá před liškou slepice které zůstávají otevřené i v noci když nejsme doma.
Bydlí s námi v domě a venku je jenom když jsem pracovně pryč. Doma zavřený dva, tři dny být nemůže.
Zeptám se veterináře jestli může mít zablokovaný pocit hladu. Zatím mě bylo jenom vysvětleno že varle se přehřívá, produkuje nadměrné množství testosteronu a kvůli tomu je hyperaktivní, je hubený kvůli rychlému metabolismu a hlavně má až patnáctkrát zvýšené ryziko rakoviny.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |