Zápach v bytě
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 212.10 (?), 8.5.2017 19:22, zobrazeno: 22301x
Ahojky, mám fenku kokra a učíme ji hlavně na venčení ale někdy se jí to nepovede a pustí to i doma, máme takové ty podložky a tak ale pořád ten zápach jde cítit. Nemáte nějaké odzkoušené přípravky které by psům nevadily a nedráždily je ještě víc?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář (362) - 76.17 (?), 8.5.2017 22:02
Použité podložky samozřejmě vyhodit, dále chodit s pejskem co nejvíc ven.
Nicméně pro případ nehody bych místo savých podložek pořídila větší kočičí záchod a do něj podestýlku, např. Cats oko plus. Po nehodě samozřejmě vyčistit.
Jinak ocet, jak už je napsáno, je dobrý neutralizátor, nicméně ne úplně dokonalý, tak bych si pořídila katalitickou lampu. Má využití nejen pro tento účel, kromě toho, že neutralizuje veškeré pachy, zároveň i desinfikuje.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 193.132 (?), 9.5.2017 17:27
taky sem to řešila a fenka byla hrozná potvůrka... dělala to naschvál pokaždé když jsem jí nechala v bytě a nějaké rychlé utíkání ven a venčení bylo zbytečné... podložky samozřejmě likvidovat co nejdřív, jinak na vytření používám bud ten ocet nebo alpik, ten je taky přírodní a voní
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 212.10 (?), 11.5.2017 17:32
Ahoj, podložky samozřejmě hned likviduji, ale když je to v bytě delší dobu tak to prostě páchne i po odstranění.
Na záchod nepůjde, to mám odzkoušeno.
přírodní produkty? to bude asi moc drahé
Nechci aby jste si o mě mysleli že jsem nějaká nepořádná a pejska nechávám doma volně čůrat. To opravdu ne
|
|
 |
|
 |
 |
|
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář (362) - 60.6 (?), 12.5.2017 1:54
Osobně si nemyslím, že jste nepořádná ani, že necháváte pejska volně čůrat, jsou různé důvody a vždy je lepší být na to doma zařízen.
Nicméně asi to nechápu, chcete radu a když se Vám jí dostane, tak hledáte proč to nejde.
Na záchod nepůjde, no tak zkuste třeba travní záchod nebo dejte nejdřív podložku do kočičího wc a pak vyměnte za podestýlku, vyzkoušejte jinou podestýlku atp. a pokud jde o přírodní produkty, tak ocet stojí pár korun, Alpik také nijak zvlášť drahý není a pokud jde o lampu, kterou jsem doporučovala já, tak ano, ta stojí okolo tisícovky, ale máte ji na celý život.
Musíte se také sama trochu snažit hledat cestu, jak to vyřešit.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 212.10 (?), 13.5.2017 17:25
záchod jsme zkoušeli ale fenka taková mohutnější takže se ho bála, na podložky chodí jen jak říkám se to někdy nepovede.
Jsou jí asi tři roky, ale nevím to jistě, mám ji z útulku
mrknu na ty lampy a na ty přírodní produkty alpik
chodím s ní asi každé tři hodiny ale někdy ani venku nečůrá
když je doma sama a udělá to na podložku tak ji zavedu na podložku, pochválím ji a dám odměnu, když se to nepovede zvýším hlas a pokárám ji
Díky za vaše rady, moc si toho vážím že odpovídáte
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
gandalfovadymka - (8) - 143.203 (?), 12.5.2017 12:16
Tak za prvé - psi nejsou lidi a nedělají nic naschvál.
Tohle řečeno - jak je fenka stará? Je z množky? Útulku? Jak často s ní chodíte? Jak odměňujete za správně vykonanou potřebu? A jak káráte za nehody?
Říká se, že aktivní štěně během dne potřebuje vyvenčit co tolik hodin, kolik má měsíců takže dvouměsíční štěně co dvě hodiny. Ne nadarmo je doporučováno si zařídit čas když se pořizuje pejsek, ne pak říkat to je nějaké řešení moc drahé, nebo ona to dělá naschvál a jiné podobné řeči.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 19.98 (?), 12.5.2017 18:15
Pochybuju, že by katalytická lampa produkující jedovatý ozon byla tím nejšťastnějším řešením.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 240.228 (?), 13.5.2017 22:07
Takže zadavatelko, podle popisu výše, to celé děláte špatně. Tím, že jste dala do bytu podložky, jste psa úplně zmátla. Ne, vy jste měla jen trvat na vykonávání potřeby venku, neexistuje, aby pes kálel v bytě. To je i proti jeho přirozenosti - do pelechu si pes prostě nekálí. A byt je pro něj to samé. Za to, že ve třech letech neumí vykonávat potřebu jen venku, si tímto můžete sama. Není to štěně, u toho se to do půl roku stává. Pokud opravdu chodíte ven co tři hodiny, není problém, aby nevydržela. Takže zaveďte režim: domů se nepůjde, dokud nevykonáš pořebu. Nemá cenu jí doma brblat, protože vy sama jste jí na to kálet doma naučila. Venku moc chválit, doma vytřít. Ještě mne napadlo, píšete jen o čůrání..a čůrá tedy jen na podložky nebo i mimo? Pokud je z útulku, je kastrovaná? Nemůže být inkontinentní?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|