Problém se psem

host - 220.186 (?)
22.4.2013 20:47

I starší pejsek by měl poslechnout, když mu něco zakážete, jen je někdy třeba mu to vysvětlit víckrát. Sama mám fenku WHWT 15 a půl roku.           Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
karwen - (8) - 24.16 (?), 22.4.2013 14:52, zobrazeno: 8697x

Ahojte, chci se zeptat na vaše rady a tipy, tak řešit to, když náš starší pejsek rád chodí hrabat do záhonků (jedná se o záhon s okrasnými rostlinami). Počítám s tím, že vzhledem k jeho věku už nemá cenu ho něco učit, takže by mě spíš zajímalo, jestli třeba pomáhá velké množství kamenů kolem rostlinek? Ale v tom případě zas aby nehrabal právě přímo do rostlinek. Nebo nějaký druh ohrazení záhonu, tak aby ho nelákalo to přeskočit, ale zase aby to nebylo moc vysoké a šlo přes to vidět... řešili jste někdy někdo podobný problém?

host - 220.186 (?), 22.4.2013 20:47

I starší pejsek by měl poslechnout, když mu něco zakážete, jen je někdy třeba mu to vysvětlit víckrát. Sama mám fenku WHWT 15 a půl roku.           Lída

host - 175.130 (?), 22.4.2013 21:58

Dobrý večer. Musíte si položit otázku a také si na ní pravdivě odpovědět a to: V jaké pozici jste vůci vačemu pejskovi.  Jste vůdce smečky, nebo pes je rovnocenný , nebo dokonce nadřízený vaší osobě? Aby vás pes poslouchal a respektoval i v jeho pozdním věku musíte být vždy ve smečce jeho nadřízený!!!  Nadřízenost se nedosahuje tvrdým trestáním a řvaním.  Chce to lásky plnou důslednost a vřdy pejska odměnit. Odměny je třeba mít odstupňované a to od příjemného hlasu, podrbání za ušima, podrbání na kořenu ocasu až po malinkou laskominku, ale to už musí být super výkon!  Pro psa je přirozené, že je na nějaké příčce ve smečce a bez reptání poslechne nadřízeného psa - člověka. Nezapomenout vždy pochválit!

Měl jsem také psa. Bez problémů jsem ho přivolal i hustém lese plné zvěře.  Pesa můžete naučit chodit i po cestičkách mezi záhonky. Chce to zase tu láskyplnou důslednost.  Říká se že trpělivost přináší růže.  U psa to funguje.  Zdeněk    

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pila solo 63419.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?15.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?14.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz