Pes mi přeskakuje plot

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 240.228 (?)
10.10.2017 11:16

Krom toho, že se pes nudí, udělejte na plot alespoň nástavbu ohnutou směrem dovnitř(jako bývaly kolem vězení např.wink) Cvičíte s ním i něco? Stopy, vyhledávání(lidí, předmětů) Mám samojeda a když jsem si ho pořídila, byl k neutahání. Ze zahrady nezdrhal, měl tam psího kamaráda, se kterým se vyblbnuli, ale venku vzal čáru za vším, co se pohnulo. Rady jsem dostávala typu: je to saňový pes, berte ho do zápřahu. Tak jsme běhali, měla jsem ho na pásu. Nijak to nepomohlo a další rady byly: no jo, to ho tak akorát vytrénujete a bude chtít lítat ještě víc a dál, to nepomůže, zaměstnejte mu hlavu. Takže teď radím totéž. Buďto choďte na cvičák, kde se třeba trénují agility, nebo si postavte nějakou dráhu doma, máte-li prostor. My chodili na ten cvičák, byli to jen sranda agillity, nízké překážky ne, aby se vytrénoval na skok vysokýwink, ale aby prostě musel nad dráhou přemýšlet. Doma jsme pak dělali ty stopy, schovávání se po zahradě, hledání předmětů...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 4.239 (?), 9.10.2017 15:11, zobrazeno: 12213x
Ahoj :) Mám na Vás prosbu, jde o to že mam doma ročního psa huskyho a poslední týden mi neustále přeskauje plot a vrata. Je mi ho líto nechat celej den a noc zavřeného, ale když ho pustim tak do 10 minut zdrhne a ja ho hledám po cele vesnici. Plot máme vysoký cca 160cm a nedělá mu to žádný problém. Na procházky s nim chodím denně, takže nemá nouzi o to, že by postrádal pohyb venku v přírodě. Tím chci poprosit o radu, jestli někdo má či měl stejný problém a jak by bylo možno ho to odnaučit. Děkuji za odpovědi

host - 208.108 (?), 9.10.2017 17:33

Je to temperamentní psík, takže potřebuje proběhnout a pracovat. Jen bloncání u nohy mu nestačí.

Na to přeskakování by stačilo udělat mu kotec i se střechou (třeba KARI síť je skoro samonosná-dle průměru drátu)...a je po po potížích.

Holt, bude mít něco za něco- alebo venku- v ohradě, alebo s váma a..na volno (pokud poslouchá!!!)

host - 4.239 (?), 9.10.2017 20:14
Ano vim, že je to temperamentní a tvrdohlavý pes a i přesto jsem si ho pořídila. Když je kloudné počasí, že neprší tak ho beru na cyklostesku s bruslema, ale jelikož obcas jsou deště tak s nim jdu jen na procházku a on se proběhne v polich. A jak jsem psala výše, tak ho nechci mit právě zavřeného cele dny a noci.

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 3.189 (?), 9.10.2017 17:35

Chtělo by to zvýšit plot, 160cm je málo a také pouvažovat nad tím, jestli se přeci jen pesan nenudí.

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 240.228 (?), 10.10.2017 11:16

Krom toho, že se pes nudí, udělejte na plot alespoň nástavbu ohnutou směrem dovnitř(jako bývaly kolem vězení např.wink) Cvičíte s ním i něco? Stopy, vyhledávání(lidí, předmětů) Mám samojeda a když jsem si ho pořídila, byl k neutahání. Ze zahrady nezdrhal, měl tam psího kamaráda, se kterým se vyblbnuli, ale venku vzal čáru za vším, co se pohnulo. Rady jsem dostávala typu: je to saňový pes, berte ho do zápřahu. Tak jsme běhali, měla jsem ho na pásu. Nijak to nepomohlo a další rady byly: no jo, to ho tak akorát vytrénujete a bude chtít lítat ještě víc a dál, to nepomůže, zaměstnejte mu hlavu. Takže teď radím totéž. Buďto choďte na cvičák, kde se třeba trénují agility, nebo si postavte nějakou dráhu doma, máte-li prostor. My chodili na ten cvičák, byli to jen sranda agillity, nízké překážky ne, aby se vytrénoval na skok vysokýwink, ale aby prostě musel nad dráhou přemýšlet. Doma jsme pak dělali ty stopy, schovávání se po zahradě, hledání předmětů...

host - 157.239 (?), 10.10.2017 14:26

Jak už psal první odpovídač-zastřešený kotec je nutný. Volný, NEKONTROLOVANÝ pohyb psa mimo domovský prostor je nebezpečný pro něj samotného i pro okolí-živé i neživé... Majitel musí nést plnou zodpovědnost. SPCH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Pila8.7.2025
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz