Pes mi přeskakuje plot
|
|
 |
 |
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 240.228 (?) 10.10.2017 11:16
Krom toho, že se pes nudí, udělejte na plot alespoň nástavbu ohnutou směrem dovnitř(jako bývaly kolem vězení např. ) Cvičíte s ním i něco? Stopy, vyhledávání(lidí, předmětů) Mám samojeda a když jsem si ho pořídila, byl k neutahání. Ze zahrady nezdrhal, měl tam psího kamaráda, se kterým se vyblbnuli, ale venku vzal čáru za vším, co se pohnulo. Rady jsem dostávala typu: je to saňový pes, berte ho do zápřahu. Tak jsme běhali, měla jsem ho na pásu. Nijak to nepomohlo a další rady byly: no jo, to ho tak akorát vytrénujete a bude chtít lítat ještě víc a dál, to nepomůže, zaměstnejte mu hlavu. Takže teď radím totéž. Buďto choďte na cvičák, kde se třeba trénují agility, nebo si postavte nějakou dráhu doma, máte-li prostor. My chodili na ten cvičák, byli to jen sranda agillity, nízké překážky ne, aby se vytrénoval na skok vysoký , ale aby prostě musel nad dráhou přemýšlet. Doma jsme pak dělali ty stopy, schovávání se po zahradě, hledání předmětů...
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 4.239 (?), 9.10.2017 15:11, zobrazeno: 12213x
Ahoj :)
Mám na Vás prosbu, jde o to že mam doma ročního psa huskyho a poslední týden mi neustále přeskauje plot a vrata. Je mi ho líto nechat celej den a noc zavřeného, ale když ho pustim tak do 10 minut zdrhne a ja ho hledám po cele vesnici. Plot máme vysoký cca 160cm a nedělá mu to žádný problém. Na procházky s nim chodím denně, takže nemá nouzi o to, že by postrádal pohyb venku v přírodě.
Tím chci poprosit o radu, jestli někdo má či měl stejný problém a jak by bylo možno ho to odnaučit.
Děkuji za odpovědi
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 208.108 (?), 9.10.2017 17:33
Je to temperamentní psík, takže potřebuje proběhnout a pracovat. Jen bloncání u nohy mu nestačí.
Na to přeskakování by stačilo udělat mu kotec i se střechou (třeba KARI síť je skoro samonosná-dle průměru drátu)...a je po po potížích.
Holt, bude mít něco za něco- alebo venku- v ohradě, alebo s váma a..na volno (pokud poslouchá!!!)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.239 (?), 9.10.2017 20:14
Ano vim, že je to temperamentní a tvrdohlavý pes a i přesto jsem si ho pořídila. Když je kloudné počasí, že neprší tak ho beru na cyklostesku s bruslema, ale jelikož obcas jsou deště tak s nim jdu jen na procházku a on se proběhne v polich. A jak jsem psala výše, tak ho nechci mit právě zavřeného cele dny a noci.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 240.228 (?), 10.10.2017 11:16
Krom toho, že se pes nudí, udělejte na plot alespoň nástavbu ohnutou směrem dovnitř(jako bývaly kolem vězení např. ) Cvičíte s ním i něco? Stopy, vyhledávání(lidí, předmětů) Mám samojeda a když jsem si ho pořídila, byl k neutahání. Ze zahrady nezdrhal, měl tam psího kamaráda, se kterým se vyblbnuli, ale venku vzal čáru za vším, co se pohnulo. Rady jsem dostávala typu: je to saňový pes, berte ho do zápřahu. Tak jsme běhali, měla jsem ho na pásu. Nijak to nepomohlo a další rady byly: no jo, to ho tak akorát vytrénujete a bude chtít lítat ještě víc a dál, to nepomůže, zaměstnejte mu hlavu. Takže teď radím totéž. Buďto choďte na cvičák, kde se třeba trénují agility, nebo si postavte nějakou dráhu doma, máte-li prostor. My chodili na ten cvičák, byli to jen sranda agillity, nízké překážky ne, aby se vytrénoval na skok vysoký , ale aby prostě musel nad dráhou přemýšlet. Doma jsme pak dělali ty stopy, schovávání se po zahradě, hledání předmětů...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.239 (?), 10.10.2017 14:26
Jak už psal první odpovídač-zastřešený kotec je nutný. Volný, NEKONTROLOVANÝ pohyb psa mimo domovský prostor je nebezpečný pro něj samotného i pro okolí-živé i neživé... Majitel musí nést plnou zodpovědnost. SPCH
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|