Pasivní pes po kastraci
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 10.224 (?), 2.4.2019 0:45, zobrazeno: 7180x
Dobrý den,
Dne 15.3. jsem nechala vykastrovat psa zlatého retrívra, 10 let, protože měl problém se zvětšenou prostatou a nešlo mu čůrat a kakat, někdy ano, ale často se stávalo, že to dělalo velkou neplechu.
Od té doby je ale velmi pasivní, stále polehává, nechce se mu na delší procházky. Předtím byl velmi aktivní bez problémů jsme chodili 10km procházky téměř každý den, od té doby újde sotva 3 se skloněnou hlavou.
Je to normalní? Mohu mu nějak pomoc (nějaké vitamíny)?
Děkuji za rady.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 148.5 (?), 2.4.2019 15:13
Píšete, že mu nešlo čůrat. Nechala jste vyšetřit ledviny? Nechci strašit, jen jestli nedošlo k jejich už velkému poškození. Mám o rok staršího psa a kastraci jsem zvažovala z důvodu, že šílí u háravek a hrozně ho to vysiluje. Když letí za háravkou, vyšlapuje jak frajer, když jdeme domů, vleče se jak popisujete. Právě z toho důvodu jsem tu kastraci neudělala... protože jsem si říkala, že už je to jeho jediná radost... na stará kolena, nohy ho bolí... Teď jste mne už odradila úplně. A doufám, že váš pejsek je jen bez nálady, protože ho přestaly zajímat ty podněty. Nemá rád třeba aporty, že by jste nosila sebou míček, jako se nosí se štěndama, aby měl alespoň příslib, že bude zábava Nechte pro jistotu vyšetřit tu moč.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 29.218 (?), 2.4.2019 17:33
Nechala, bohužel vše měl v pořádku a veterinář nám toto doporučil. Aporty ho baví, ale vždy jen chvíli, před kastraci byl velmi hravý. Vím, že je mu 10let a nemohu čekat zázraky, ale před kastrací opravdu lítal, běhal, radoval se, tak jsem se spíš chtěla zeptat jestli nemá někdo nějakou zkušenost. 😊
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 148.5 (?), 3.4.2019 7:39
Třeba to chce čas, až novou situaci přijme. A nelitovali jste(nelitujete) moc? Oni retrívři jsou hodně citliví psi. Jako... jestli k němu nepřistupujete stylem: ty můj chudáčku, kastrovaný snažila bych se chovat velmi vesele a pozitivně, pobízet ho na prochajdě, jednou hodit aport, jednou popoběhnout... Píšu, neb tomám podobně, i když ne kastrace. Pes má špatné přední packy, momentálně od včera brutálně kulhá. Opakuje se to, stačí, když někde zahrábne myš. Když ho vidím, jak se mu tlapina podlamuje, sotva se vleče, může mi to srdce utrhnout, zkrátím ranní obchůzku, vynecháme prochajdu, ale snažím se ho povzbuzovat, že to zvládne, že zase bude líp. Asi tak nějak Zkuste ty ledviny pro jistotu znova, narkoza k nim bohužel také není dobrá. Pejsek tam nemusí chodit, jen odchyťte ráno moč a zaneste na veterinu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 16.249 (?), 4.4.2019 20:30
Právě, že se snažím hlídat, ale je pravda že potom jsme mu doma hodně ulehčovali😂 je to naše zlatíčko😁. Zkusím změnit přístup a uvidíme. Dobře zajdu tam ať mám jistotu, děkuji.
Ať má ten Váš brzo tlapku v pořádku😊
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|