Foxteriér

host - 16.39 (?)
26.4.2010 17:01

Jo tak to náš také a nejen krtků, ježka jsem nezahlédl ani nepamatuji, letos v zimě složil kunu která asi z hladu moc ryskovala   k jeho úlovkům za osum let patří také jedna lasice pár křečkú a dvě užofky, ty tedy bohužel našel sám a než jsme je zachránily bylo pozdě, slepice pravda také padly za tu dobu asi tři, ale aspon´ výme že máme psa a né nějakého gaučáka!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Nocenka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (62) - 240.66 (?), 15.4.2010 15:10, zobrazeno: 33859x

Dobrý den,

najde se tu někdo, kdo má foxlíka pouze jako veselého a akčního společníka, (nikoliv z řad profesionálních chovatelů a myslivců)?

host - 16.39 (?), 19.4.2010 19:30

Ano já mam již osm let drsnosrstého foxteriera, co potřebujete vědět? :)

Nocenka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (62) - 240.66 (?), 20.4.2010 13:02

Vědět ani tak ne. Spíš mě zajímalo, jestli se najde vůbec někdo, kdo by toto plemeno měl jen jako společníka:) A jak třeba se mu osvědčil, zážitky, zkušenosti a tak.

My máme dvouletého hladkosrstého

host - 16.39 (?), 24.4.2010 13:02

Tak společník to tedy je a velký, každá procházka sním je zážitek a platí to že je aktivní i při vyšším věku. Jinak je odmalinka na jednom dvorku se slepicemi a dokáže je tolerovat

host - 242.28 (?), 26.4.2010 13:11

Dobrý den, mám dva foxteriéry hladkosrsté a jsem velmi spokojen. Mám je na zahrádce, nejsem profi chovatel a můžu vám říct svého pána velmi milují. Určitě doporučuji

Nocenka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (62) - 240.66 (?), 26.4.2010 15:12

To jo, on nás zbožňuje Taky ho máme na zahradě, ale je pravda, že jsme kvůli němu museli zavést u některých rostlin tvrdá ochranná opatření... Zvlášť když byl malý, dokázal udělat pořádnou spoušť.

Máte dva odmalička nebo jste pořídili druhého časem? My bychom mu případně rádi pořídili kamaráda, ale je bohužel výrazně dominantní a nesnese se s každým psem. Tak by to asi nebyl úplně nejlepší volba

Nocenka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (62) - 240.66 (?), 26.4.2010 15:14

To obdivuju, že je se slepicemi. I když náš je jakž takž zvyklý na naše kočky a u rodičů si slepic v ohradě nijak nevšímá. Každopádně nám ovšem razantně zbavil zahradu krtků:)

host - 16.39 (?), 26.4.2010 17:01

Jo tak to náš také a nejen krtků, ježka jsem nezahlédl ani nepamatuji, letos v zimě složil kunu která asi z hladu moc ryskovala   k jeho úlovkům za osum let patří také jedna lasice pár křečkú a dvě užofky, ty tedy bohužel našel sám a než jsme je zachránily bylo pozdě, slepice pravda také padly za tu dobu asi tři, ale aspon´ výme že máme psa a né nějakého gaučáka!

Nocenka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (62) - 240.66 (?), 27.4.2010 13:43

Ježka občas zahlídneme, resp. pes ho zahlídne a to se potom nedá přeslechnout... Nejlépe ve dvě hodiny v noci. To už máme baterku a hadr na ježka po ruce. Musíme ho odnést pryč, jinak by na něj dorážel klidně do rána.

host - 210.28 (?), 21.8.2011 9:56

V listopadu loň.roku nám odešel skoro po 19 letech foxík drsn. Robin. Odešel člen rodiny, po kterém se nám bude stále stýskat a zůstane pro nás nezapomenutelný.Byl do vysokého věku aktivní, až poslední rok byl smutný, kdy měl problém s chůzí a trpěl odumíráním moz.buněk. Odešel v kruhu rodiny s péčí až do konce, jak si to zasluhoval. Když mu bylo 10 let, tak jsme mu pořídili kamaráda Zika, rovněž foxíka, kterému bylo 5 měs. Díky němu opravdu omládl a vrátil se do svých mladých hravých let. Zik měl předpisový exterier, výborný rodokmen, ale byl bojácný, nedůvěřivý k lidem a pro práci v myslivosti, zřejmě nepoužitelný, proto jej jeho bývalý pán- myslivec prodal. My jsme s ním nechodili ani na výstavy, soutěže nechtěli jsme jej zbytečně stresovat. On se odměňuje oddaností, láskou a z ustrašeného pejska je nyní klidný, pohodový pes, který si nás hlídá a nejspokojenější je když je celá rodina pohromadě. Teď je mu 9 let a brzy dostane nového malého kamaráda - foxíka, aby stejně jako Robin omládl a užil si ještě mnoho let aktivního života.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz