Border kolie

host - 210.193 (?)
14.1.2011 18:17

děkuji Jitko za názor, asi se budu spíše snažit získat nějakou fenku křížence podobnou borderce, protože mám docela hezkou zahradu a nerada bych, aby mi ji pejsek ničil, moje Bětuška byla opravdu hodná a chodila jen po chodníčku a kytičky obcházela. Když za mnou přijede kamarádka s pejskem, tak jenom trnu, co mi pošlape či zničí. Pozemek mám velký a pejsek může chodit kam se mu zlíbí, ale mám hodně práce na zahradě, tak se opravdu nemohu věnovat jen pejskovi. takže čistokrevná borderka asi nebude pro mne vhodná. Proto vám moc děkuji za vaše informace. Veruna

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 210.193 (?), 9.1.2011 16:31, zobrazeno: 15673x

měla jsem fenku křížence, která vzhledově byla stejná jako border kolie, černo-bílá s bílou hvězdičkou na hlavě, měla jsem ji moc ráda a stýská se mi po ní. Vloni zemřela na nádor. Chtěla bych si pořídit fenku podobnou a tak se poohlížím po štěňátku a jelikož border kolie je jí nejvíc podobná, asi bych přemýšlela o tom plemeni. Mám chalupu a u ní velkou zahradu, takže by měla dost volného prostoru. Ale dočetla jsem se, že border kolie je spíše pejsek venkovní, já bych chtěla mít pejska také doma. Prosím napište mi, jestli border kolie je vhodná i do bytu a jestli hodně líná. Také nemám zkušenosti s háráním fenek. Já jsem Bětušku v době hárání hlídala a vodila ji na vodítku, ale bylo dost náročné, protože pozemek nemáme oplocený a v době hárání jsme měli kolem domu i 15 pejsků, kteří nadělali dost škody. Zaslechla jsem něco, že se snad dá fence dát nějakou injekci, když začíná hárat. prosím o radu. Vera

host - 56.251 (?), 10.1.2011 14:12

Dobrý den, border kolie může být určitě chována i v bytě, naopak je to plemeno velmi společenské, takže určitě bude rádo doma s páníčkem (línají ale poměrně dost). Na druhou stranu je nutné myslet na to, že je to plemeno které bylo štechtěné k práci (pasení), takže každodenně potřebuje dostatek fyzické i psychické aktivity, což klade poměrně vysoké nároky na jeho majitele. Pokud se mu nedostane dostatek zaměstnání, vyhledá si nějakou (nejčastěji destruktivního charakteru) samo. Velká zahrada je vždycky výhodou, ale rozhodně nestačí. Borderky jsou úžasní psi, ale každý budoucí majitel by měl vždy zvážit jestli si každý den najde několik hodin na to, aby se psovi aktivně věnoval, pokud tomu tak nebude, bude s velkou pravděpodobností trpět pes i jeho pán.
Ad injekce proti hárání: osobní zkušenost nemám, ale slyšela jsem jen negativní ohlasy o tom, že fenám můžou dosti uškodit. V této otázce by vám určitě nejlépe poradil veterinář, ale myslím, že vám pravidelnou aplikaci nedoporučí.  Jitka

host - 210.193 (?), 14.1.2011 18:17

děkuji Jitko za názor, asi se budu spíše snažit získat nějakou fenku křížence podobnou borderce, protože mám docela hezkou zahradu a nerada bych, aby mi ji pejsek ničil, moje Bětuška byla opravdu hodná a chodila jen po chodníčku a kytičky obcházela. Když za mnou přijede kamarádka s pejskem, tak jenom trnu, co mi pošlape či zničí. Pozemek mám velký a pejsek může chodit kam se mu zlíbí, ale mám hodně práce na zahradě, tak se opravdu nemohu věnovat jen pejskovi. takže čistokrevná borderka asi nebude pro mne vhodná. Proto vám moc děkuji za vaše informace. Veruna

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz