Uživí se dnes zahradní architekt?



host - 151.122 (?) 
26.2.2009 11:24, zobrazeno: 31021x

Brzy začnu studovat zahradnickou fakultu. Neustále si, ale pokládám otázku: Uživí se architekt bude-li jen plánovat příp. realizovat projekty? Co znám lidi v tomto oboru tak většinou si k tomu museli založit ještě zahradnictví, a to nejen pro přísum materiálu. Ale jednoduše proto, aby se uživili. Možná ještě, čím menší město, tím větší problém?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
standys - (6) - 28.1 (?), 27.2.2009 10:39

Zdravím tě. Znám velice málo svých kolegů, co se uživý jen rýsováním a pokud ano, pracují buď ve velké zahradnické firmě, nebo jako externista pro nějaké podobné. 

Já z vlastní zkušenosti mohu jen potvrdit to, že rýsováním bych se neuživil a proto jsem se musel v mém oboru zaměřit i na jiné služby.

Pokud máš k zahradám cit a příroda obecně tě baví a máš navíc talent, určitě se v oboru neztratíš :-)

Přeji hodně zdaru

S.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 233.160 (?), 1.3.2009 19:08

Dobrý den, uživit se jen navrhováním lze, ale záleží na mnoha okolnostech a nemyslím tím jen talent, nadšení a v neposlední řadě štěstí. V architektuře obecně hraje svou roli i politika atd. Znám několik zahradních architektů, kteří se uživí velmi slušně, ale projektují po celé republice a např.ještě publikují. Mají už zkrátka dobré jméno. Já osobně jsem se také zaměřila v oboru i na jiné služby. A ještě malou otázku - Vy už jste přijatý ke studiu architektury na zahradnické fakultě? Měla jsem dojem, že talentovky jsou až na jaře. Taky přeju hodně zdaru. J.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 78.68 (?), 6.3.2009 22:06

Dobrý den,

zahrada a vše kolem je můj velký koníček, a protože často postupuji pokus-omyl a postrádám teoretické základy a hodlám vědět o oboru více než běžný zahrádkář, rozhodla jsem se studovat v Lednici obor Zahradnictví (kombinovaně). Výhled je jasný: ráda bych v budoucnu změnila svůj profesní směr (jsem absolventem naprosto jiné VŠ), a splnila si tak svůj sen. Znáte prosím blíže školu a obor, na kterou jsem se přihlásila? Myslíte, že jsem zvolila dobře? Jsem už mámou dvou dětí a tuším, že v tomto případě by akce pokus-omyl nebyla nejšťastnější. Díky za odpověď, S.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 104.232 (?), 4.8.2009 16:50
Dobrý den, musím Vám říct - že obor Zahradnictví - který jste si zvolila - je úplně něco jiného než oba oba obory studijního programu Zahradní architektura... Je zcela jinak zaměřen a nejsou v něm praktické předměty jako Praktika I-x... (obor Management zahradních a krajinářských úprav) a Ateliéry I-x...(obor Zahradní a krajinářská architektura), kde se tvoří modelové projekty přímo ve škole (rozpočtování, projektová dokumentace, návrhy..) díky nimž je možné oba obory Zahradní architektury studovat oprávněně pouze jen prezenčně! Obor Zahradnictví se týká zahradnické výroby, výpěstků atd., ne navrhováním zahrad, kterého se týká tato diskuze. Kdysi jsem o tom hovořila se svou kamarádkou, která tento obor studovala a nechtěli jí na fakultě povolit bakalářskou práci v rámci navrhování zahrady v jednom nejmenovaném městě. Odůvodnili to tak, že studuje zcela jiný obor a měla by se zaměřit na téma, které se k jejímu oboru váže. Na jednu stranu to chápu - pak by nebyl rozdíl mezi zahradníkem, zahr.architektem a zahradním managerem:)))... A všichni by si fušovali do řemesla... K čemuž bohužel dochází často i dnes... Ale nebojte se - Zahradnictví navíc v kombinované formě není příliš obtížný obor, určitě ho zvládnete. Jen ta výuka v Lednici je dost nepraktická pro pracující, což jsem si jako student prezenčního studia mohla i já na vlastní kůži vyzkoušet:))) Přeji Vám hodně zdaru při studiu a pozor na některé profesory - ne vždy s nimi člověk vyjde v dobrém - profesoři na MZLU v Brně jsou vstřícnější. S pozdravem absolventka Managementu zahr. a kraj.úprav
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 180.2 (?), 4.8.2009 21:10

Dobrý den. Nebudu se vyjadřovat k tomu, jestli se zahradní architekt uživí či ne. Já se projektováním živím a nestěžuji si. K čemu se ale chci vyjádřit je Vaše věta, že Zahradnictví v kombinované formě není příliš obtížný obor. Já jsem promoval v Lednici před pár lety a to na stará kolena. Mám opravdu hodně roků. Když si vzpomenu, jak u přijímaček bylo přes 150 lidí, studium začínalo začínalo tuším 50 a promovalo nás 22, tak to by mohlo o náročnosti něco vypovídat. A ještě něco, není třeba si dávat pozor na profesory, ti jsou v naprosté pohodě, ale na svoje znalosti, se kterýma se jde na zkoušku. Ale tak tomu je snad na každé škole, nebo se pletu? Stanislaw

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 77.21 (?), 10.8.2009 22:14
Dobrý den, s tou náročností bych s Vámi mohla polemizovat věky...:)) U nás na MZLU je všeobecně známo, že dálkaři na Zahradnictví mají zelenou a pokud se člověk poctivě připraví na zkoušky, nemá se studiem problém. Věk nehraje roli. Vy jste studoval MZLU v Brně, že můžete porovnávat obtížnost Vašeho oboru jak v rámci předmětů, tak i co se týče profesorů?...Já měla možnost obojího a tak vím, o čem mluvím a to nejen ze své zkušenosti - měla jsem hodně přátel i z jiných fakult a oborů jak v Lednici, tak v Brně. Třeba u našeho oboru přijímali 120 lidí a odpromovalo nás 25... - chtěl byste z toho dělat nějaké závěry o obtížnosti oboru?...:) U každého oboru se stanovuje obtížnost podle něčeho jiného. Záleží i na důvodu, proč někteří studenti školu nedokončí. A u kombinovaného studia to bývá povětšinou nezvládání práce a souběžně s tím příprava na zkoušky, rodinné nebo finanční problémy. Což povětšinou běžní studenti prezenčního studia neřeší, protože jsou zajištěni rodiči po všech stránkách a mohou se tak plně věnovat studiu, pokud chtějí. S pozdravem DS
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 190.28 (?), 28.5.2010 21:25

Dobrý den, budu trochu mimo téma, ale hodně se tady mluví o studiu zahradní architektury na MZLU, tak bych se chtěla zeptat těch, co tam studují/studovali, na přijímací zkoušky? Jak moc se Vám zdáli obtížné a hlavně jak jste se na tyto přijímačky připravovali? Biologie je jasná, ale co ty talentové zkoušky? Předem moc děkuji za odpověď. S pozdravem MD.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika