Příspěvky uživatele - 102.201

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Brouk?, 2.3.2014
Krásný potápník,  Dytiscus marginalis, samička. Dnes již vzácný druh, dravec.. Nechováte-li ve vodě drobné rybičky, pomůže vyčistit jezírko.
Neujali sa všetky vrúble, 23.2.2014
Srůst je naprosto dokonalý. Jedinou vadou je fakt, že se neujaly ostatní 3 rouby, nebo aspoň jeden naproti. Tím by se rychleji zhacelila rána na podnoži, ale pevnost srůstu ponechaného roubu by byla +- stejná.    Kolmu se při silné bouřce... celý příspěvek >
Neujali sa všetky vrúble, 21.2.2014
K tomu není co dodat
Výchovný řez, 21.2.2014
Ač tomu tak není vždy, tady s Rosťou beze zbytku souhlasím.
Neujali sa všetky vrúble, 21.2.2014
Morální životnost stromů nevím co to je To se může stát, nikdo neví všechno. Každý zná, že i neživé věci - např stroje, mohou zestárnout fyzicky (opotřebením, korozí) nebo morálně (zastarají) a přestanou tak plnit svoji funkci. Morální životností... celý příspěvek >
Řízkování, 15.2.2014
Rostlinka poroste dál bez bočních výhonů. Zaštípnutí není naprosto nutné, ale je to lepší. Bez zaštípnutí by po přesazení semenáčku vrchol dočasně zavadnul a ohnul se.
Roubování meruněk, 15.2.2014
Při fyziologické fázi nastávají nezvratné změny ve vývoji charakteru pupene... Rosťo, nesmíte věřit všemu, co přečtete na internetu, resp. aplikovat přečtené na všechno, co Vás napadne.  Samozřejmě, že pupeny diferencují v předešlémém... celý příspěvek >
Roubování meruněk, 15.2.2014
Šedá řídká srajda je patrně Arbosan firmy Plantela. Docela dobře se s ním pracuje.
Řízkování, 15.2.2014
Při rozesazování semenáčků se doporučuje zaštípnout je za druhým pravým listem (děložní listy se nepočítají). Víc už listy neodstraňujte.Až 2 týdny před očkováním odstraňte listy v dolní části (cca   10 cm) v místě, kde budete očkovat.
Pink Lady, 15.2.2014 Obsahuje fotku
Podle výsledků degustace v Žilině  tedy Pink Lady moc  nezabodovala. Patrná je převaha střížovických odrůd, za zmínku stojí i dobré umístění zde kontroverzně hodnocené  Pinovy.
Sundrop, 9.2.2014
Ač byl u nás loni dobrý rok pro meruňky,   nebyl dobrý pro Lealu. Chuť trochu bez chuti. To ale potkalo víc pozdních odrůd, i třeba Kioto. Harcot měla u nás podstatně lepší chuť i barvu, do stejné kategorie bych je nezařadil.
Jaký nůž na roubování?, 9.2.2014
Rád Vás uvidím, ač asi nepoznám. Roku 1978 jsem si koupil první Mikov. Na krabičce stálo: "Trvanlivé ostří - českoslopvenský patent. ". Tedy příliš ostré to trvanlivé ostří nebylo, ani nebylo nabroušené na jednu stranu. Po pečlivéím nabroušení ale... celý příspěvek >
Přesazení angreštu a rybízu, 9.2.2014
Není třeba kupovat nové. Stromkové angrešty a rybízy se snadno vyrývají a dobře ujímají. Udělejte to co nejdřív. Po přesazení (nebo před) je důkladně ostříhejte.
Lze již začít s průřezem?, 7.2.2014
Na peckoviny bych v tuto dobu nesahal. Jistě, zdravé stromy by řez ustály, ale jestli chcete zmlazovat, tedy stromy jsou starší a ne v nejlepší kondici, řezal bych v dobu pro ně vhodnější, tedy zazelena.
Zakalená slivovice, 2.2.2014
Jistěže. Octové, mléčné a další.  Kvůli tomu se taky kvasy chrání před nečistotami, přístupem vzduchu, aj., aby tato kvašení nenastala nebo jen v minimální míře.
Další diskuze:  6,  7,  8,  9,  10  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika