Příspěvky uživatele - 137.210

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Špendlíci, malé švestičky, 31.7.2018
I na Valašsku se názvy slivoní liší.Mirabelka je taky Mirabelka, švestky jsou slivky, pravé švestky (Domácí a staré původní druhy, pravděpodobně semenáče Bystrických) se zevou trnky, Špendlíky jsou "trnéčky"."Myroše" tady rostou zplaněle po uhynulých... celý příspěvek >
Tipala choroba, 29.7.2018
Tipaly jsem měl 3 stromy, po napadení virem PPV měly plody stejné skvrny, dozrávaly nerovnoměrně dužina byla rozbředlá i cukernatost šla ta-tam, takže jsem je zrušil.
Toptaste, 29.7.2018
Nikdo tady nefrflá ani nenadává, pouze jsem objektivně zhodnotil 10-ti letou zkušenost s Toptaste a nějak to nedopadlo.Z šesti stromů přežil jediný, Ronimu a Láďovi 238 odešly celé sady této povedené odrůdy.Takže považuju za svou "občanskou... celý příspěvek >
Jayhaven, 29.7.2018 Obsahuje fotku
Já s Jayhavenem nejsem vůbec spokojen, oproti Redhavenu má nižší odolnost na jarní mrazy, pokulhává i ve velikosti plodů.zbarvení, pevnost dužiny i chuťově je na tom hůř- průměrná broskev.
Toptaste, 29.7.2018 Obsahuje fotku
Zapoměl jsem se přihlásit, tady jsu ty obrázky.Do 10 dnů budou zralé i různe klony Domácích, do tří týdnu i Durancie, modrat začínají i Haroma a Presenta.
Toptaste, 29.7.2018
Daník- ono také hodně záleží na stáří stromků(předpokládám že se ve Vašem případě jedná o první úrodu).Mám odpozorováno jak stromy přichází do plné plodnosti tak Toptasty zrajou čím dál tím dřív (nepočítám letošní rok plný extrému.První dvě slabší... celý příspěvek >
Toptaste, 28.7.2018
Právě že nedrží, opadané plody už cukry tak nějak nepoberou.
Veličenstvo Redhaven, 28.7.2018 Obsahuje fotku
Značně rozladěný po koštování nechutných švestek jsem si spravil chuť výbornými Redhaveny.Název vlákna "Veličenstvo Redhaven"je trefný, prostě kubáčkův Redhaven nikdy nezklame.
Bystrická slivka, 28.7.2018 Obsahuje fotku
Další zralá "rychlokvaška" je Bystrická raná.Plody jsou o něco menší než Toptaste (okolo 30-ti gramů),šťavnaté, v chuti je cítit něco málo z pravých švestek, ale celově taky žádná sláva, Cukernatost 17 Brix.
Toptaste, 28.7.2018 Obsahuje fotku
Letošní nevhodné počasí se podepsalo nejen na předčasném dozrávání plodů slivoní, ale i na cukernatosti a mizerné chuti.Toptaste niktrerak nevybočuje z řady, plody jsou střední velikosti, šťavnaté s trávovou příchutí, jdou dobře od pecky, cukernatost... celý příspěvek >
Co sa to deje s mojimi vavrinovcami?, 28.7.2018
Pokud máte na mysli Laurus Nobilis (Vavřín Vznešený) zvaný též bobkový list, tak je to stále zelená dřevina ze subtropických oblastí středomoří.Suchem by ve vaší oblasti trpět neměl, prostě někdy ty nepotřebné listy shodit musí.
Podnož pro meruňku, 24.7.2018
Na vlhkých půdách doře zásobených živinami není rozdíl téměř žádný.V odborné literatůře se uvádí slabší růst na St.Jul. o 30% oproti myrobalánu.Pokud nezmrznou na jaře květy nebo malé plůdky tak většina odrůd začne plodit druhým rokem a to na obou... celý příspěvek >
Lipnická švestka, 23.7.2018
Teď už rozumím proč jí Milan zrušil, malé plody, bez chuti, jen sladká voda.
Poškodené plody broskyne, 22.7.2018
Ona to nebude nemoc, nýbrž obaleč broskvoňový.
Suncrest na mandli, 22.7.2018
Ten klejotok v okolí očkování značí jediné-kořenová asfyxie, se stromkem je ámen.Podobně mi odešly B.J.Elberta a Fenix taky na MN-VS-1.
Další diskuze:  6,  7,  8,  9,  10  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika