Příspěvky uživatele - 85.27

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Amsdenova, 30.9.2008
Je to hodně stará bělomasá odrůda klasické broskvové chuti. Trochu mi ji připomíná a taky překonává nová odrůda Krasava.
Ladislav - jablka z Čisteckého lahůdkového, 30.9.2008
Takhle červená Čistecká obvykle nebývají, ale podle vzhledu a tvaru jsem přesvědčen, že se o tuto odrůdu skutečně jedná. Letos jsou jablíčka vybarvenější než jindy.   Neznám mnoho odrůd, které by strupovitopstí trpěly tak silně jako... celý příspěvek >
Jak se zbavit černoty z ořechů?, 29.9.2008
Černotu prý spolehlivě odstraní koncentrovanější kyselina sírová. Devět z deseti odborníků ji ale příliš nedoporučují. Jinak asi ničím.
Prořezání meruňky - je ještě čas?, 29.9.2008
Chcete-li za každou cenu něco odřezávat, můžete dvouleté maliny nebo vrbové pruty na košíky.
vlašťovičník - bradavice, 29.9.2008
Myslím, že lapis (dusičnan stříbrný) ani Podofylin už v lékárnách nemají. I tak bych se raději svěřil dermatologovi než vlaštovičníku.
Vzrostlý ořešák nerodí, 29.9.2008
Obvykle jsou ořešáky samosprašné (většina odrůd prodávaných štěpovaných stromků). Stromy vyrostlé ze semene bývají i cizosprašné nebo jejich samčí a samičí květy mohou kvést v jinou dobu.  Proto se doporučuje vysadit 2 různé ořešáky... celý příspěvek >
Stříhání buku a myrobalánu, 29.9.2008
Nu, zadavatel nepíše nic o živém plotu - ten bych z roubovanců skutečně nedělal, nejen z důvodu ceny. Chce něco do slunného zákoutí, co příliš nevyroste.     Nevím, jestli se u popsaných dřevin jedná o roubovance, zejména u... celý příspěvek >
Zahrada Čech, 29.9.2008
Je to asi osud všech těchto "veletrhů". Za pár dní nás čeká Hortikomplex v Olomouci a bude to stejné. Dva naaranžované pavilony a stovky stánků, z nichž sotva polovina bude mít něco společného s tématikou výstavy.    ... celý příspěvek >
hnojení ovocných stromů, 29.9.2008
Rozměry jam jsou ryze orientační. Velmi závisí, v jaké půdě stromy pěstujeme. V kvalitní naplavenině a odpočinuté ornici stačí jamka velikosti kořenů. Zakládáme-li zahradu ve zrušené cihelně, není žádná jáma dost veliká.
Ladislav - jablka z Čisteckého lahůdkového, 29.9.2008
ano, strupovitost. Docela pěkný obrázek
mladé jabloně - okus, 29.9.2008
Pletivo jistě pomůže, stačí zřejmě i obalení papírem. Než by jej kočka strhávala, najde raději jiné dřevo.
Obnova sadu - 60ti leté švestky, 24.9.2008
Elegantní řešení to není. Ve starých sadech berou kořeny živiny kde se dá, tedy i v meziřadí. Vysazení stromů tam sice může ušetřit trhání pařezů, ale lépe tam nové stromky neporostou.
Čačanska Najbolja, 23.9.2008
Myslím, že nebýt šarky, žádná nová odrůda by tu Domácí nevytlačila. Žádná se jí totiž kvalitou, chutí, délkou sklizňové a konzumní zralosti, plasticitou a univerzálností nevyrovná.
vyřezání výhonů, 23.9.2008
Pak to byl, řekl bych, nový terminál s konkurenčními výhony. Jako vlky považuji výhony rostoucí taky kolmo vzhůru z kmene a velkých větví, ale uvnitř koruny.    Ve vašem případě bych odstraňoval tyto výhony opatrně a asi ne v době... celý příspěvek >
Určení odrůdy, mne neznámé, jabloně dle přiložených snímků, 23.9.2008
Kardinál to určitě není. Jeho plody jsou vysoké a jakoby trojúhelníkové, stromy obrovské, před 15 lety je určitě neprodával nikdo.
Další diskuze:  6,  7,  8,  9,  10  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika