|
Byl to potkan?, 17.3.2013 malý klokánek! |
|
Je už pozdě na stříhání ibišku?, 16.3.2013 A vemte to hodně dole. Ibišek můžete stříhat kdykoliv a čím víc, tím líp. |
|
|
|
Jakou keramickou pánev?, 14.3.2013 Euro-, Eko-, Bio-... to jsou předpony které mne zvedají ze židle. Mezi Bio pánví a jakoukoliv jinou keramickou pánví je rozdíl právě jenom v ceně. Samotná technologie keramického povlaku je převratná a úžasná. Bez ohledu na to jestli to nazvou Bio...... celý příspěvek > |
|
Dracéna - nový list vždy zhnědne, 7.2.2013 Přelito. Je nutno omezit zálivku, zalévat až když květináč vyschne. |
|
Likvidace krtků, hryzců aj, 7.1.2013 Já mám taky docela dobrou zkušenost s gelem. Sice nebojuju s krtky (ty jsem vyhnal pískátkem) ale s hraboši - spotřebuju asi dvě kartuše za rok (zahrada 600 m2), boj nikdy nekončí, ale populaci udržuju v přijatelné míře. Jak se objeví nové díry,... celý příspěvek > |
|
Destilační přístroj, 28.12.2012 Jo - je to ono, jak jsem psal výše. Akorát překlep... má tam být McCabe, ale google si s tím poradí. Díky. Nicméně pod tímto názvem si to fakt nepamatuju. Ale to může být chyba na mé straně. |
|
Destilační přístroj, 28.12.2012 Tak to jsme tedy naprosto v souhlasu. A mimochodem - já jsem končil VŠCHT v roce 1982... takže jsme asi spolužáci :-) |
|
Destilační přístroj, 27.12.2012 No - abych řekl pravdu, mám sice vzdělání v tomto oboru, nicméně jsme tento diagram takto nenazývali ani ve škole. Jde zřejmě o konkrétní aplikaci obecnější teorie destilace na destilaci aloholu. Pro nás to byl tedy "diagram fázové rovnováhy... celý příspěvek > |
|
Krtci, hraboši, hryzci - co vlastně dělají v zimě?, 20.12.2012 Dobrý den,
po několika teplých a deštivých dnech slezl sníh a s hrůzou jsem zjistil že záhonky i trávník je provrtaný děrami a chodbičkami po těch potvorách zmiňovaných v nadpisu. Nevím přesně o co jde, ale krtince to nedělá. Takže předpokládám... celý příspěvek > |
|
Využití vylisované jablečné drti, 10.11.2012 No a navíc - po výrobe druháku moštu nebo po opětovném vykvašení a vypálení se přece výlisky neztratí! Vnikne sice produkt nějaké nižší nebo pochybné kvality a opět zůstanou překvapivě výlisky. |
|
|
|
Kolko odobrat metylalkoholu, 21.9.2012 A přidám jednu čerstvou zprávu z VŠCHT:
První výsledky rozeslány a testování pokračuje
První výsledky – všechny negativní – byly rozeslány necelým třem stovkám zájemců, kteří si nechali v uplynulém týdnu na VŠCHT Praha bezplatně otestovat... celý příspěvek > |
|
Kolko odobrat metylalkoholu, 21.9.2012 A vo vo vo tom to je...
Všimněte si prosím že nikde v mých příspěvcích nerozlišuju mezi domácím (nelegálním) pálení a pálení v oficiálních pálenicích! Píšu už od mého prvního příspěvku (první reakce v tomto vláknu) jen a jen o tom, že jakýmkoliv... celý příspěvek > |
|
Kolko odobrat metylalkoholu, 21.9.2012 Troufám si říct že s pravděpodobností hraničící s jistotou tato "meruňkovice" nevznikla destilací ovocného kvasu! To je prostě proti přírodě. Dokonce i přídavek takovéhoto množství metylalkoholu do už hotové pálenky mi připadá velice nepravděpodobný.... celý příspěvek > |
|
Kolko odobrat metylalkoholu, 20.9.2012 Tak to je bez debaty naprostá pravda kterou podepisuju. |
|
Destilovať v medi, alebo antikore, 11.9.2012 To máte pravdu, ale některé to i mají. Ale i ochutnávání po litrové dávce je lepší než nic. Ono na konci pálení je možno ty litrové vzorky nepouštět do nádoby s produktem, ale jímat jej zvlášť. Teprve následně rozhodnout který litr je ten poslední a... celý příspěvek > |
|