Příspěvky uživatele - 77.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kedy a ako štepiť tuto divu čerešnu, 23.2.2009
Nyní odebraný roub možná do doby květu začne sám rašit. Proto bych asi zkusil pár větví naroubovat již počátkem března - třeba na kozí nžku nebo do rozštěpu. Pokud nějaké rouby do doby květu vydrží nenarašené, lze zbytek větví naroubovat za kůru v tu... celý příspěvek >
Ontario, 23.2.2009
Myslím,  že s Wagenerovým ani Karmínou nelze Ontaria srovnávat. Snad jen tím, všechny jsou dlouho skladovatelné. Další a snad největší výhodou Ontaria je totiž skutečnost, že i při průměrné péči plodí opravdu velké a souměrné plody. Wagenerovo i... celý příspěvek >
Slimák - užitečný živočich?, 23.2.2009
Ten éter by jistě spolehlivě účinkoval. Nevím, jestli by příchuť nezůstala v mase. Usmrcení vařící vodou je jistě rychlejší a humánnější.
Hruška Křivice, 22.2.2009
Docela nenáročná plodná odrůda. Velké plody průměrné chuti. Před časem jsem na fórum dal i fotku 
Řez broskvoní zasazených jaro 2008, 19.2.2009
Netroufám si hádat, zda byla půda připravena před výsadbou dobře či ne, zda nebyla opomenuta zálivka, nevidím zřetelně, jestli kolem stromků nerostl plevel. Chybí mi u obou kůl, k němuž měly bý stromky přivázány.  Řez po výsadbě, měl být, podle... celý příspěvek >
Zlatohlávek zlatý, 19.2.2009
Dkuji,, věřím Vám, ač tomu málo rozumím. Odporuje to všemu, co jsem o zlatohlávcích dosu věděl. Včetně toho, že jsou schopni lízat šťávy, nektar, konzumovat pyl, ale neumějí prokousnout slupku jablka. Holt ani ti brouci už nejsou, co byli.
Zlatohlávek zlatý, 17.2.2009
Já vím, čím se zlatohlávci živí, ve své sbírce z dětství mám přes 800 brouků a 6 druhů zlatohlávků. Přesto považuji záplavu zlatohlávků za nesmysl a únorové starosti na toto téma dvojnásob. Maximum výskytu imag je v červnu, v době zrání většiny odrů... celý příspěvek >
Který z nových rezistentů se Vám osvědčil?, 12.2.2009
Gala, myslím, rezistentem není, ani její klony. Štěstí mít nemusíte, Selenu má už asi každý, Blaník mnozí také. 
Broskvoň v biozahradě, 12.2.2009
Nu, já tedy rozdíl mezi čerstvými (zejména lidskými) fekáliemi a uleželým hnojem vidím dost velký, a to jak z hlediska hygienického, tak v otázce vhodnosti a biologické dostupnosti jako hnojivo pro rostliny.
Preštepenie staršej jablone, 11.2.2009
Ano, máte pravdu.   U jabloní a jádrovin obecně, ovšem nevidím důvod roubovat do rozštěpu. Rány ve řevě se déle a obtížněji hojí, přitom udržet rouby do mízy není problém.
třešeň černá jako samet, 9.2.2009
Ve starém sortimentu byla pozdní odrůda Velká černá chrupka. Ale jak píše p. Zavřel, téměř všechny tmavé odrůdy přezrají do černé barvy. Ty světlé, např Napoleonova, samozřejmě ne.
Krtek - a je to, 9.2.2009
Krtek téměř nevidí a neslyší. Když jsem nějakého vykopal, pravda, kousek uběhl, ale ihned se zavrtal. Zdržuje se víc tam, kde je příhodná půda pro hrabání a dostatek potravy. Sousedi mohou mít vhodnější podmínky.
Jaké odrůdy do 760 m.n.m, 9.2.2009
Je to dost vysoko, stanoviště by mělo být chráněné, nejlépe jižní svah. Ze slivoní by měla prospívat Wangheimova. Z hrušek nevím, ze starších snad Thirriotova či Konference.     V této výšce by určitě nezklamaly jeřabina, aronie a... celý příspěvek >
Pomoc se založením trnkového sadu, 9.2.2009
Nebál bych se ani té slivovice. Jistě, výtěžnost i aroma nebudou takové jako z Valtic nebo od Znojma, ale pálit lze koneckonců všechno, co je aspoň trochu sladké a dá se jíst.
Karešova třešeň není samosprašná?, 9.2.2009
Nechcetre-li další strom opylovače v zahradě, stačí v nouzi naroubovat současně kvetoucí odrůdu (nejlépe z těch, co jmenoval pan Zavřel) do koruny Vaší třešně.    Pokud jsou ale v dohledu nějaké jiné stromy třešní, je to asi zbytečné.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika