Příspěvky uživatele - Luciena

pokojové květiny, 14.4.2006
Osvědčenými rostlinami jsou IBIŠEK ČÍNSKÝ, u kterého se ovšem nesmí zapomenout na udržování vlhkého kořenového balu a potom také HVOZDÍK - domácí druhy.
jak s vřesem?, 14.4.2006
Vřes je vhodné na jaře zastřihnout, asi o třetinu, což udrží pěkný vzhled keříčků, jinak dopřát vřesu nějakou tu výživu v podobě hnojivé zálivky, případně doplnit truhlíky trochou rašeliny.
Mam triletou merunku, 14.4.2006
Stříhat meruňku na jaře, kdy nabírá mízu, není zrovna vhodné. Nejlepším termínem pro střih je konec ledna, únor. Dobré je ponechat silněší hlavní větve a všechny křížící se a stínící si větve vystříhat pryč.
kvetoucí dřeviny do Krušnohoří, 14.4.2006
Obecně platí, že co roste u "sousedů", poroste také u nás. Takže by bylo možná dobré trochu pocestovat po okolí a podívat se, co kde komu v zahrádce kvete. Jinak bych doporučila vyzkoušet některý druh azalky, ovšem pouze v tom případě, že... celý příspěvek >
Jakou popínavou rostlinu zvolit, 14.4.2006 Obsahuje fotku
Kromě břečťanu, který je vhodné množit z řízků dlouhých 10-15 cm nebo koupit sazeničku v nějakém zahradním centru, kde bývá výběr z několika druhů, je možné zvolit jako rychlerostoucí variantu také plamének, zimolez německý, víno nebo jednoletou... celý příspěvek >
Popínavky na pergolu, 14.4.2006
V tomto případě by také bylo možné doporučit k popínání víno, které krásně zastíní, ozdobí svými velkými listy, není jedovaté a ještě děti potěší na podzim sladkými hrozny.
Postřiky a smáčedla, 14.4.2006
Dle mých zkušeností je nejlepším prostředkem v boji se rzí a černou skvrnitostí včasné odstraňování napadených listů. K tomu potom stačí jednorázově jakýkoli postřik.
ruže svraskalá, 14.4.2006
Růže svraskalá je velice vytrvalá rostlina, která snese i méně šetrné zacházení. V nádobách bez problémů přežívá i pěknou řádku let, ovšem za předpokladu, že ji zasadíme do prostorné a hlavně vyoké nádoby s dobrou drenážní vrstvou. Na zimu je dobré... celý příspěvek >
Růže - Queen Elizabeth, 14.4.2006
U růže Queen Elizabeth se uvádí výška vzrůstu asi 150 cm, proto je vhodné sázet jednotlivé rostliny alespoň 1 m od sebe, také s přihlédnutím k tomu, že tato růže se řadí mezi sadové.
Další diskuze:  1,  2,  3  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika