|
Hruškovice, 12.10.2018 dobry den,
pisete: "hrušky musí být v bezvadně zralé formě, nikoli v přezrálé"
preco nie prezrete? a co take hrusky "hnilicky" (neviem ako sa volaju cesky) - tie ked dozreju tak su vlastne "prezrete"-ale prave vtedy ked ich vnutro hnedne a... celý příspěvek > |
|
Teplota a rýchlosť kvasenia, 11.10.2018 Dakujem pan Vyslouzil, urobil som tak ako ste napisali - otvoril som jeden z dvoch skorsie zalozenych sudov (cca 4 a pol tyzdna) - super vôňa, zapalka zhasla len co sa ponorila pod hranu suda. Len neviem nakolko je to spolahlivy ukazovatel aktualneho... celý příspěvek > |
|
|
|
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia, 10.10.2018 Ako tú pevnú kvasnú zátku pripevňujete na dekel suda?
Michal |
|
Jablkovy kvas, 6.10.2018 Ďakujem za Váš názor a opravu - nechtiac a s dobrým úmyslom som sa teda aj ja stal šíriteľom bludov :-))
na tej stránke ma najviac zaujalo uzatvorenie sudu a "ošetrenie" vrchnej vrstvy jablkového kvasu - konkrétne zakrytie povrchu kvasu... celý příspěvek > |
|
Teplota a rýchlosť kvasenia, 6.10.2018 Ďakujem za odpovede!!
Len na dovysvetlenie - kvasnú zátku vlastne mám nainštalovanú, len nie je funkčná - hadička cez vrchnák suda, a vrchnák následne so sudom "utesnený" potravinárskou "lepivou" fóliou. Lenže toto tesnenie s potravinárskou... celý příspěvek > |
|
Vápno do kvasu pred destiláciou - áno alebo nie?, 6.10.2018 Zdravím,
rád by som sa spýtal na názor znalcov na pridávanie vápna do kvasu pred destiláciou. Niekde sa odporúča pridať pred destiláciou do kvasu vápno pre neutralizáciu kyselín a uvolnenie alkoholu – napr. Ako správne pripraviť kvas. Keď som... celý příspěvek > |
|
Teplota a rýchlosť kvasenia, 6.10.2018 Dobrý deň všetkým
Máte skúsenosti s tým ako sa kvasenie urýchluje pri vyššej teplote? – teda konkrétne pri teplote niečo nad 20°C. Mám jablkový kvas v pivnici kde je až 21°C.
Samozrejme viem, že sa zvyškový cukor meria refraktomerom... celý příspěvek > |
|
Jablkovy kvas, 6.10.2018 Podla clanku na palenice.sk by ste uz mohli palit. - pri merani refraktometrom treba odpocitat 5 Brixov (mozno to vykvaseny alkohol tiez prispieva k lomu svetla v refraktomeri spolu so zostatkovym cukrom...)
prajem vela zdaru, dajte vediet ako... celý příspěvek > |
|