Příspěvky uživatele - 237.32

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jablkovy kvas meranie cukru, 14.11.2018
Tak ja pridam este jednu poznamku. vcera som schvalne robil pokus s refraktomerom. Do pohara vody som pridal asi 2 velke lyzice cukru a zmeral som cukornatost pri teplote 20 stupnov. vysla mi 11 Bx. potom som postupne po malych davkach prilieval... celý příspěvek >
Jablkovy kvas meranie cukru, 12.11.2018
tak v piatok som bol palit slivky a tie kvasy co som spominal so zbyytkovym cukrom 9-11Bx boli podla majstra velmi kvalitne. celkovo vyslo zo 180l kvasu po nariedeni 20l vonavej 52ky, na ktoru mi pan palic povedal, ze ju zoberie vzorku na sutaz :)... celý příspěvek >
Prevoz kvasu, 29.10.2018
no lebo vela ludi tu pisalo, ze uz by sa po tyzdni az dvoch, nemal kvas vobec miesat, resp. s nim hybat.
Prevoz kvasu, 29.10.2018
ahojte, mam otazku, mam v garazi 250l sud so slivkovym kvasom. momentalne uz kvasi asi 4-5 tyzdnov. no musim ho prestahovat do druhej garaze, asi 100 dalej.  kedze je to takmer 250kg, je trochu problem s manipulaciou. preto ma zaujima,... celý příspěvek >
Jablkovy kvas meranie cukru, 19.10.2018
no dam vediet, ako som dopadol. mal som ist dnes, ale v palenici praskol kotol, tak vsetkych ludi na najblizsi tyzden musel zrusit. nastastie sa mi podarilo zohnat na nedelu inu palenicu, tak snad to vyjde.
Jablkovy kvas meranie cukru, 19.10.2018
K tomu meraniu by som dodal este jednu vec. kedze cukromer ukazoval 1 a Refr. 5, tak neverim, ze by to este dokazalo klesnu na 3 (podla refraktomera), to by mi potom cukromer ukazal podla logiky zaporne hodnoty :)
Jablkovy kvas meranie cukru, 17.10.2018
uvidim ked ich prelejem do vacsieho suda. ostali mi este nejake chladomilne kvasinky, tak skusim urobit aj zakvas a vmiesat ho tam. teplota je tam teraz uz stala okolo 17C, tak snad sa to este chyti.
Jablkovy kvas meranie cukru, 17.10.2018
slivky v tych malych sudkoch su vacsinou durandzie a bystricky, pri zalozeni kvasu mali cukor cca 20-22 a nepridaval som ziadny cukor.  v piatok sa mi po jablkach uvolnia sudy, tak ich zlejem dokopy a snad do toho 9.11. kedy mam termin v... celý příspěvek >
Kvašení jablečného moštu, 15.10.2018
0,7??? cim ste meral cukor? uz pod 5 je vacsninou kvas vykvaseny, takze okamzite chodte do palenice, ak je to pravda tych 0,7. potom napiste ako ste dopadol Michal
Průběh kvašení jablek, 4.10.2018
ako uz pisal Kamil, moze byt netesnost, ale pri tej teplote 15C sa kvasenie rozbieha pomalsie ako pri 20.
Cukornatosť slivky, 3.10.2018
no zase aj pri mojich domacich slivkach bol s tym problem a pritom mali cukor 25. skusal som preto drochu duziny na refraktometer a ukazalo 14, potom rano ked popucene pustili stavu, tak som zase zo stavy nameral to iste 14. otazka vsak znie, ci... celý příspěvek >
Turbo kvasnice, 26.9.2018
podla mne je to blbost. kvasinky nemaju az taky vplyv na vytaznost. moznbo 10-15% navyse, ale urcite nie 2nasobok. 
Jablkovy kvas, 26.9.2018
dakujem vsetkym za odpoved. este jedna vec by ma zaujimala, davate dole vrchny kolac pred palenim? alebo ho mozem nechat?
Prekvasenie/zoctovanie kvasu, 20.8.2018
takze aj pri takychto vysokych teplotach nemoze prekvasit/zoctvatiet? lebo ako som pisal, nemam mozno uskladnit sudy do 20 C a chladit ich zmrzlou vodou mi pride uz trochu moc a aj casovo narocne.
Prekvasenie/zoctovanie kvasu, 20.8.2018
a keby som pridal nejake enzymy, resp. pripravok na znizenie pH?
Další diskuze:  1,  2,  3  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika