Příspěvky uživatele - 113.29

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Slivovice vs. calvados, 18.10.2007
Díky za informaci, naštěstí nemám problém se zásobou - podědil jsem archivní kousky, vše ve skle. Soudek uvažuji pro rozšíření obzoru - nové chutě.., jinak je faktem co uvádí p. Vysloužil (ztráty na objemu i procentech..) zdraví a pohodu při... celý příspěvek >
Slivovice vs. calvados, 17.10.2007
zajímavá informace, také uvažuji o sudu byt ztráty nejsou zandbatelné, můžete sdělit odkud máte tuto nabídku  díky Aldo
Automatické otvírání oken skleníku, 12.10.2007
Dobrý den, můžete mi sdělit něco bližšího, jak velké hydraulické písty (průměr pístnice...) používáte a na jak velká okna, případně detaily uchycení. Díky
skleník z polykarbonátu, 12.10.2007
dobrý den, můžete poradit jak lze udělat, nebo kde sehnat automatické otvírání oken v závislosti na a venkovní teplotě. Potřebuji otevřít plochu cca 150x90 cm. Dosud otevírala babička ručně, a už ji to zmahá...
Destilační přístroj, 11.10.2007
dle rozsahu diskuse téma jedno z nejzajímavějších, bohužel se stalo pro rozsáhlost poměrně nepřehledné... Samozřejmě co člověk to názor podložený určitou zkušeností a chutí, případně možnostmi... Předem jde o to se rozhodnout o způsobu destilace,... celý příspěvek >
Grilování - uzení, 11.10.2007
zdravím kolegy uzenáře, přes proklamované nezdravé uzení je takto přípravené maso opravdová pochoutka - zejména čerstvě vytažené. U nás nikdo neoddolá a mezi maso vždy dáváme i pár klobásek, které jsou dříve hotové... Můžete se ještě podělit o... celý příspěvek >
Grilování - uzení, 10.10.2007
Dobrý den, vypadá to opravdu lákavě. Můžete se ještě podělit o vlastní proces uzení, respektive kdy dáváte do udírny maso (je už nahřátá - teplotu..) na jaké teplotě pak držíte vlastní uzení a jak dlouho... díky Aldo.
Destilační přístroj, 4.10.2007
zajímavé čtení, pokud máte ještě něco v záloze  dejte  vědět. Není špatné také kouknout např. web.quick.cz/spergl.1/palenky.html. Pokud jste praktik, jak hodnotíte možnost fungování kolony v domácích podmínkách tak jak je popsáno výše..... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 1.10.2007
Dík za zhodnocení stavu - holt chyběla zkušenost, respektive možnost diskuse, dneska by to dopadlo asi lépe i když nikdy není pozdě. Názor předám. Ještě k plášti - dvojplášti, nebo míchání (bez míchání). Zřejmě používáte... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 25.9.2007
Známý experimentoval s deflegmátorem z nerezi na kotli o objemu cca 50 l. Na víku měl  dóm o průměru 150mm a výšce 180mm a dále trubku (bez náplně) o průměru 50 mm vysokou asi 850 mm. Dostával se na první přepal okolo 50 %, ale senzoricky nic... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 24.9.2007
Hodně záleží na tom jaké máte možnosti. Na jedné straně zdroj surovin. Pálenice jsou vesměs stavěné na minimáln množství 100 l (vyjímečně berou 70 l). Při klasickém jednostupňovém pálení  se doporučuje mít tak tři kotle kvasu, abych využil... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 21.9.2007
Zdravím vás pánové  v diskusi na stavbu kolony, zjevně poprvé konkrétní návrh parametrů. Laická otázka a co když ne ve skle, ale třeba v mědi, (nebo)nerezi. Pak lze jít cestou jednoho ks. Vhodnější je dodržet navržený objem přes... celý příspěvek >
destilační přístroj, 14.9.2007
Ano k tomu není co dodat, postupujeme stejně. Když zmiňujete archiv, není ročník jako ročník, přesto považuji vrchol pálenky v období 3 -5 let od vypálení (uložena ve skle pod korkem) Pokud je starší, zdá se mi, že je to spíše k horšímu... díky za... celý příspěvek >
destilační přístroj, 13.9.2007
Zdravím a díky za názor na další ohřev. Nemám to z vlastní zkušenosti, ale po diskusi s kolegy nad příčinami zakalení by mohl být problém v tom, že pálenka byla zřejmě naředěna vodou (jakou vodou ředíte..). Nedošlo však po jejím... celý příspěvek >
destilační přístroj, 12.9.2007
Chválíte ořechovku, ale dle návodu jde o spíš likér. Pil jsem u sousedů v Rakousku Johannistrunk - čirá pálenka o které tvrdili, že je to echt Schwejkova ořechovka. Vyrábí se po maceraci nezralých ořechů trhaných na svátek Sv. Jana (konec června) v... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2,  3  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika