|
Nahořklé maso z nové udírny, 30.11.2008 Skuste ucpat komín na výstupu z topeniště tak aby při otevřených dvířkách neměl velký tah ale zároveň nekouřil.Ohniště je doufám bez přístupu spodního vzduchu a mělo by být z šamotu, aspoň spodek aby se udržel žhavý popel(lépe se... celý příspěvek > |
|
Nahořklé maso z nové udírny, 28.11.2008 To nedokonalé spalování se řeší abscencí roštu a tahem tak akorát, ale škrtit úplně vzduch si koleduje o průšvih kvůli kterému vzniklo toto vlákno.Pokud se podíváte na to topeniště tak musíte uznat že vypadá dost utěsněné a pokud majitel kompenzuje... celý příspěvek > |
|
|
|
Nahořklé maso z nové udírny, 27.11.2008 Spousta lidí reagovala na moji obhajobu těsnění ale nikdo nereagoval na dle mého přehnaného škrcení přívodního vzduchu které je hlavní příčinou kyselodehtozní chuti/vůně.Co se týka izolace, na douzení klobás z obchodu je dostačující (udírna je v... celý příspěvek > |
|
Nahořklé maso z nové udírny, 23.11.2008 Pokud je to těsnění originální tak to nebude guma ale nejspíš nějaký silikon čí něco na ten styl.V udírnách se těsnění běžně používá, co sem víděl tak taková bílá hmota podobná silikonu a řeníkům ani hygieně to nesmrdí.Konvektomat není jen o páře ale... celý příspěvek > |
|
Nahořklé maso z nové udírny, 23.11.2008 Guma v tom konvektomatu nebude určitě žádný aušus a pokud jo tak jde většinou čichem rozeznat od dehtu aj.Problém bude stoprocentně v ohništi, tohle nevypadá na vyvíječ kouře ale dřevoplynu.Sekundární vzduch nechte proudit stále aby dehty a podobný... celý příspěvek > |
|
uprava plastoveho truhliku, 18.11.2008 Google našel toto "HB - Quarzbrücke - adhezní můstek
Přechodový můstek (základní nátěr a penetrace) na akrylátové bázi, barevně pigmentovaný, plněný křemičitým pískem, určený pro vytvoření pevné a soudržné vrstvy před dalším nánosem systémových... celý příspěvek > |
|
uprava plastoveho truhliku, 17.11.2008 Maltě trvá vytvrdnulí většinou několik dní.Na tom truhlíku brzo vyschne a pak se drolí.Chtělo by to občas pokropit a hlavně nedávat do velkeho tepla (slunce aj.) |
|
Nahořklé maso z nové udírny, 16.11.2008 A neregulujete teplotu přivřením vzduchu do ohniště? Podle obr. to vypadá na dost těsnou konstrukci a to už pak není kouř ale šedivý smrad.Vzduch by tam mněl proudit stále, pouze velikostí a množství dřeva se reguluje. |
|