|
Od včel ke králíkům, 8.6.2010  Zkusím vložit ze staré dobré knihy ofocené informace. |
 |
Žáby v zahradním rybníčku, 3.6.2010 Pěkná kytka s intenzívní silně omamnou vůní, ale nebezpečná svou jedovatostí - to je konvalinka. /// Mám jen několik minut, tak jen pochválím vaše fota, práce s tím vším máte jistě dost. Získat různou flóru s vynaložením přiměřeného úsilí... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Travní semeno na seno, 3.6.2010  Senaře upozorním, že pokud nyní přerostlá tráva za dešťů polehne, tak pod ní dochází k hnití a vymírání všech cenných i výživou významných druhů bylin i trav a taková hmota plná toxinů se na seno (ani stelivové) nehodí, spíš je nebezpečné. Proto... celý příspěvek > |
 |
Žáby v zahradním rybníčku, 1.6.2010  Skvělé prostorové pohledy s příkladnou údržbou. // Proč míval? Není to ani tak věkem, ale neefektivním plýtváním vnitřní i vnější síly v historii své existence se stále přetrvávajícími důsledky. // Lekníny se dají nahradit plavínem štítnatým... celý příspěvek > |
 |
Žáby v zahradním rybníčku, 29.5.2010  Konvalince: Váš pozemek s "příslušenstvím" je impozantní a Vaše vitální nadšení i záliby jsou stejné jako jsem před lety míval já sám a v tomto zaměření sobě rovných lidí mnoho nepotkal, teda "holka" mezi nimi nebyla žádná.
Jak udržet a zvýšit... celý příspěvek > |
 |
Problém s rybami, 29.5.2010 Něco málo připíšu, když se Vám k tomu nikdo nevyjádřil. - Bylo to typické teritoriální chování, které ve větším hejnu není tak výrazné. Jeden pstruh zůstat může a přidat ryby lze v přibližně stejné velikosti jako ten pstruh, ale karásci dost špiní a... celý příspěvek > |
 |
Žáby v zahradním rybníčku, 28.5.2010 V tom nevidím žádnou překážku, ale ať se k dotazu vyjádří sama konvalinka. |
 |
Vláknitá řasa, 28.5.2010  Mnoho polemiky. Vláknitá řasa se mi nerozvíjela v jezírku, které po desetiletí částečně kryla černá borovice s břízou a dno této nádrže pokrývala vrstva napadaných větviček, listí a jehličí a já jen jednou ročně část onoho spadu odstranil. Na... celý příspěvek > |
 |
Nektarinka - škůdce, 27.5.2010 Na mravence netipuji, spíš by za tmy při baterce zjistil, zda to nedělají škvoři a v úvahu přichází i nějaký druh nosatce, protože co si pamatuji, tak podobným způsobem poškozoval mladé plůdky keřovitých višní nosatcovitý brouk - to jsem zjistil,... celý příspěvek > |
 |
Žáby v zahradním rybníčku, 26.5.2010  Doplním, jak jinde jsem již o tom se zmiňoval, že hluční jsou zelení skokani, eventuélně skokan skřehotavý (i v létě). |
 |
|
 |
Broskvoň v biozahradě, 25.5.2010  Přihodím loňskou fotku mladé plodné broskvoně, kterou jsem vypěstoval ze semenáče , od taktéž semenáče "kazachstánce" a zaočkoval odrůdou Luna. Kromě ošetření proti kadeřavosti žádnou jinou chemii nepoužívám. |
 |
Výsev koniklece, 25.5.2010 Pro mičurince : Semena hned vysévaná se nedosušují. |
 |
Zelena voda v jezírku, 10.5.2010  Zapomněl jsem napsat - a - v poslední větě. Přidám nyní starší snímky. |
 |
Travní semeno na seno, 2.5.2010  Přece jen sem přidám snímky všem pro inspiraci. Některé se mi nepodařilo pro objemnost vložit a musel by je upravit , už však musím skončit. |
 |
Zahradní jezírko - akvarijní ryby, 2.5.2010  Přidám fotku. |
 |