|
Jak dlouho udit klobásy?, 29.7.2015 Ahoj, po několika letech pravidelného uzení masa, jsem se rozhodl, že vyzkouším domácí klobásy dle receptu po tchánovi. Jen nevím, jak dlouho udit a na kolik stupňů. Myslel jsem si tak 30-40 stupňů, cca 30 hodin. Co si myslíte vy? Budu udit bukem bez... celý příspěvek > | | Prosím poraďte mi co je tohle za kytku, 21.6.2014 Dobrý den, prosím poraďte mi co je tohle za kytku. Máme ji asi 5 let a teď poprvé rozkvetla. Řeknete mi co to je a nějaké info o pěstování atd? Moc děkuji M. | |
| | Potřebuji pomoct s identifikací rostlin do herbáře, 17.6.2013 Všem moc děkuji, mám hotovo, moc jste mi pomohli :-)M. | | Potřebuji pomoct s identifikací rostlin do herbáře, 12.6.2013 Dobrý den, nevím jestli jsem zde správně, kdyžtak mi přesuňte otázku jinam. Chybí mi pojmenovat tyhle rostliny do herbáře. Pomůžete mi prosím?Díky M.
| | Dmácí uzený sýr, 23.7.2011 Ahoj, jsem tady znovu :-) blíží se dovolená a s tím i čas uzení :-)Budu udit zase koupené, domácí klobásky, ale taky bych chtěl zkusit i sýr.Poradíte mi prosím jaký sýr je na to nejlepší?Jestli normální eidam nebo jaký? Vím, že se to krájí na... celý příspěvek > | | Douzeni koupeneho uzeneho, 27.4.2011 Dobré odpoledne, jestli se mohu také připojit k původnímu dotazu, tak tedy: Udím v létě, kupuji uzenou krkovici, bůček,kotlety.Udím cca 7 hodin.Teploměr nemám, jen kouknu jaký je kouř, občas si sáhnu rukou na maso.Dal jsem ochutnat člověku, kterého... celý příspěvek > | | Stavba udírny na jedno použití, 1.8.2010 ahoj, jestli je OSB deska dřevotříska, tak bych to nedělal, protože je to nasáknutý celý lepidlem, a to určitě moc zdravý není.Jako materiál bych volil spárovku, z tý jsem to dělal já, jak jsem psal v prvním příspěvku na tomto vlákně.Vybíral jsem jen... celý příspěvek > | | Stavba udírny na jedno použití, 30.7.2010 no nazdar, vy jste mě teda vyplašili s tím osliznutim. Co mám dělat aby se tomu tak nestalo? I když se to stane a já je potom opláchnu, bude to mít vliv na chuť? Mám je nechat pod tou fólií? | | Stavba udírny na jedno použití, 30.7.2010 nojo, ale já už mám ty klobásy hotový, a udit je budu v pondělí ráno.Známý mi to takhle poradil, aby se jakoby uležely, ale já se bojím aby hlavně do toho pondělka vydržely.Jak je mám skladovat?Stačí tak jak jsem psal v předchozím příspěvku? | | Stavba udírny na jedno použití, 29.7.2010 Tak jsem tady po roce znova, chystáme se zase na uzení v naší udírně na jedno použití :-) Letos budou i klobásky.Dneska jsme je dělali, plnili do střev.Mám pouze dotaz, když jsme udělali klobásky, nacpali do střev, jak je máme skladovat?Aby se jakoby... celý příspěvek > | |
| | Jak se jmenuje tahle květina?, 9.3.2010 Tak to byl fofr, mockrát děkuji, M. | | Jak se jmenuje tahle květina?, 9.3.2010 Ahoj, poradíte mi prosím jak se jmenuje tahle květina?Syn si ji vzal do školy, a musí si tam dát cedulku se jménem květiny.Díky M. | | Stavba drevene udirny (amaterska), 27.12.2009 Dobrý den, podívejte se na téma udírna na jedno použití, Tak jak ji tam já popisuju (je tam i fotka),tak je taky rozebírací.Původně jsem myslel, že ji použiji jen jednou, ale mám ji rozebranou-pár vrutů a schovanou zase na příště.Otázka znovu... celý příspěvek > | | Stavba udírny na jedno použití, 17.12.2009 Otvor na rouru je vyříznutý asi tak o 1 cm větší než je průměr roury.Mezi rouru a dřevo jsem vložil matku.Zevnitř jsem rouru přes tu matku přišrouboval do dřeva normálním vrutem.Železo se tedy dotýká dřeva jen na 3 místech.Musí se dávat pozor aby... celý příspěvek > | | Stavba udírny na jedno použití, 17.12.2009 bohužel to vyfoceno nemám, v nejbližších dnech to ani vyfotit nemohu, udírnu nemám uloženou doma, ale jestli chcete, tak vám to mohu namalovat. | |
|
|