|
Postupně hnijou všechny papriky, 25.8.2011  Viz foto, co s tím? Papriky mám již měsíc ve stádiu zeleném a čím déle jsou tím častěji se objevuje tato plíseň a papriky jsou v háji :(Jsou to červené, ale je otázka, jestli je nemám trhat zelené, abych o ně nepřicházel? :(Zatím se žádná ani... celý příspěvek > |  | Nahnilé papriky?, 20.8.2011 Dobrý den. Mám problém, pěstuji červené papriky a už druhá mi ještě předtím než by vůbec nějakým způsobem začala červena uhnila (hnědé měkké skrvny), paprika pak sama odpadla. Čím to může být? Přelití? Málo vody? Jaký to je příznak? Papriky mám v... celý příspěvek > |  |
|  | Usychá vrchní část papriky, 2.8.2011  Po delší době jsem tu. Jedna z mých dvaceti paprik mi zeshora usychá, viz fotografie, plody co jsou na spodku tak rostou pěkně, ale nové poupata, květy a lístky nahoře usychají. Dá se poznat proč, čím to je, atd.? Děkuji. RObin |  | Papriky nekvetou, 8.7.2011 Ahoj. Mám už asi tři týdny na paprikách poupata, které ale ne a ne kvést, jak dlouho trvá, než se poupata rozkvetou? Plodím každý týden kristalonem plod a květ, tak nevím, jestli je to normální, nebo je někde problém? :-/ |  | Papriky ze semínka, co s nimi?, 6.7.2011 Tak tomu říkám zázrak a závist :) Holt není nad to mít vlastní zahrádku a skleník k tomu :) Snad se toho jednou dožiju.
Mám ale problém. Papriky, které mám na balkoně, hezky rostou, mšice jsou fuč, mají už asi cca. 30cm a spoustu poupat, které ale... celý příspěvek > |  | Okousané nové listy u papriky?, 25.6.2011  Tak jsem tam našel tyhle malinké zelené potvory. Co to je? Bylo jich tam asi 6, pouze na jedné paprice, všechny jsem zlikvidoval, ale nevím, zda mám ještě použít postřik a případně jaký? Vůbec nevím, co to je za potvory. |  | Okousané nové listy u papriky?, 23.6.2011 Neměl bych to postříkat třeba mospilanem kuprikolem nebo omite? |  | Okousané nové listy u papriky?, 23.6.2011  Přidám ještě jedno foto, lístky jsou okousané čím dále více. Podívejte se na foto. Nejsou to mšice? :-/ |  | Okousané nové listy u papriky?, 22.6.2011  Dobrý den, tak jsem tu opět, ovšem s jiným problémem. Objevují se mi okousané listy u papriky, je to především u nových listů a je tímto postižena téměř každá druhá rostlinka. Co s tím? Posílám fotografie. Děkuji. |  | Papriky ze semínka, co s nimi?, 19.6.2011 Ano, byla tam kapička vody a je pravda, že některé ty listy se dotýkaly zdi, mám je dát o trošku dále od zdi? Myslel jsem, že by to mohly mít jako oporu...
Ty, co se dotýkají hlíny mám ostříhat?
Jinak už jsem u některých paprik spodní malé výkony... celý příspěvek > |  |
|  | Papriky ze semínka, co s nimi?, 19.6.2011  A některé z mých listů vypadají takto, jejich konečky především, ale celá rostlinka je dost pevná, jen tyto okraje. Je to od popálení? Nevadí to paprikám? Aspoň si zvyknou na přímé slunce ne? |  | Papriky ze semínka, co s nimi?, 19.6.2011  A tady je ta spodní část stonku, tak očekávám vaše rady jak na počátek květenství, tak na ošetření stonku.. |  | Papriky ze semínka, co s nimi?, 19.6.2011  Tak to asi nebude můj případ, u mne když jsou lístky uvadlé, tak jsou velice křehké, to znamená, že je to asi z nedostatku vody, případně z toho přímého slunce...
Ale daří se jim dobře. A dokonce nasazují na květy, což nevím, jestli je dobře,... celý příspěvek > |  | Tip na zachycení dešťové vody v panelovém bytě v 8. patře?, 17.6.2011 Chci se zeptat, jestli někdo řešil, jakým způsobem nachytat deštovou vodu v panelovém bytě ve vyšším patře? Konkrétně bydlím v 8. patře a zatím mě nenapadá efektivní technika, jakou bych mohl nachytat co nejvíce dešťové vody, abych jí mohl zalévat... celý příspěvek > |  | Papriky ze semínka, co s nimi?, 16.6.2011 byl jsem nepřihlášen :) Očekávám Vaše reakce, tipy a rady.. |  |
 |
|