|
Pavučinky uvnitř plodu vlašského ořechu?, 20.12.2009 ořechy se nmusi sušut rychle na průvanu, musí se sušit čerstvě napadané a ne už tn tydny ležící.Objeví-li se po usušení přece jen uvnitř vlásky, každý takový vyhazujeme bez milosti, ani ptákům se to nenodí. |  | Mandloň, 15.12.2009 hm, je to dost veliký strom. Ve Valticích ve výzkumáku měli odrůdy.Když jsem byl malý, tak se v obchodě prodávaly dvojí mandle.Sladké a hořké.
říkalo se, že těch hořkých se smí sníst jen jedna denně, dávaly se spíše jako příchuť. Jsou ale i lidé,... celý příspěvek > |  |
|  | Placate broskve?, 8.12.2009 Nevím, odkud ty placaté broskve a placaté nektarinky v obchodě se zeleninou ve Frýdlantě nad Ostravicí v obchodě na tržnici berou.Oboje mi ale chutnaly moc.Možná to berou z Polska.stromek jsem koupil v N.O.S. a jsem zvědav. Mám dva stromky broskví,... celý příspěvek > |  | Jahody popínavé, 7.12.2009 gratuluji k trpělivosti je vyvazovat a k dobrému výsledku!
Já všude vidím reklamy na ně, ale když se podívám na takový obrázek zblízka, je jasné, že ty plody jsou na něm počítačově namnožené a ve vzduchu uchycené.Sprostá reklama.I teda když dokážou... celý příspěvek > |  | Arguta, kolomikta, aktinidie, 3.12.2009 je to silné, moc chutné a moc zdravé papáníčko, každý kdo to dopěstoval je s tím nadšen a nedal by to pryč ani za nic.jsou však takoví, kteří s rostlinami málo cítí a v období největšího sucha tam ani konev nenalijou a pak se diví, že rostlina... celý příspěvek > |  | Rakytník řešetlákový, 3.12.2009 jo, uz víme, rusové je mají v tabulkácxh vlastností.
a taky tady je něco o tom http://www.niilisavenko.ru/9537584391
většinou jsou plody jejich odrůd nad centimetr, některé i sladké a jiné beztrnné, některé... celý příspěvek > |  | Kiwi, 27.11.2009 lalokonosec se přiveze obvykle s rostlinou v květináči, touto dobou po tom co dovezete něco v květináči je dobré květináč vysypat, otřást hlínu z kořenů a pokud tam jsou, tak vybrat a zničit bílé ponravičky, ted jsou asi 9mm velké.žerou kořeny ode... celý příspěvek > |  | Kdoule, 27.11.2009 nejjednodušší jak získat kdouli je si ji naroubovat, může to být i na hloh, jabloň a jiné, asi by rostla i na hrušce a na jeřabině.
Nikdo mi neporadil tady o těch hnědých tečkách uvnitř plodů, jak se jim vyhnout. V jaké zralosti se... celý příspěvek > |  | Arguta, kolomikta, aktinidie, 10.11.2009 tak by to melo vyj ít, j en trpe livost |  | Popínavá rastlina na juhovýchodný múr, sucho, 9.11.2009 jednoznačně aktinidie arguta ale zasadit za zet do stinného místa, ona nahoru vyroste a obroste vše a pokud bude samec i sanice, bude i pěkná ůroda v řádu kýblů ovoce.v období velkého suchs se může raději zalít.
Odborník Nokal1@sentrum.cz |  |
|  | Rakytník řešetlákový, 8.11.2009 a neví se něco o rakytníku odrůda sluníčko a krasavice? |  | Arguta, kolomikta, aktinidie, 8.11.2009 nemůžete vyfotit list, třeba už hnijící? a máte dvě rostliny? neb jednu?kde a jako co vám to prodali? |  | Moruška - nové ovoce pro naše zahrádky, 4.11.2009 mně se podařilo zavést do našich zahrádek velkoplodé kolomikty a ovocné zimolezy, taky jsem to potom ukazoval na symposiích a vozil jsem jim keříky i s plodama na ocutnání do holandska, německa, švýcarska, nevěděli vůbec co to je a teprve potom to... celý příspěvek > |  | Moruška - nové ovoce pro naše zahrádky, 4.11.2009 Je to pravda, alpinkáři taky mají šichu=empeetrum nigrum, ta se taky dá jíst. |  | Rakytník řešetlákový, 29.10.2009 fajn, díky. Já našel v katalogu Haeberli ze švýcarska rakytník, který plodí i bez samce a další nová odrůda. je to tady na konci dole
Novinky
BLACK JEWEL Black Raspberry
ve velkých hrnců
Ein nové, silné aroma pro Vaši zahradu. Zralé od... celý příspěvek > |  |
 |
|