|
Jak použít Algea away na zelené řasy v jezírku, 13.9.2018 Už zase se nabízí něco, co je normálně k dostání za pár Kč. Jen to dostane jiný obal, přirazí se k tomu obrovská marže a pak šup s tím na trh. Kupců je tady dost.
Já nepoužívám ani jeden ze zmiňovaných prostředků, jezírko mám cca 80m3, v něm asi... celý příspěvek > |
 |
Filtrace nexus, 13.6.2018 Nakonec jako jediný celkem rozumný a spolehlivý způsob, jak odlovit libovolného kapra z jezírka byl, že jsem uprostřed noci výkonnou lampou na rybu posvítil a pomalým pohybem podběráku jsem se přiblížil až těsně k ní a nabral ji.
V mém cca... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak se řeší výměna síta v bubnovém filtru, 15.5.2018  Ještě několik snímků bubnu před jeho instalací loni. |
 |
Jak se řeší výměna síta v bubnovém filtru, 15.5.2018  U mého filtru mám nerezové síto z jednoho kusu. Leží na plastovém žebrování a po obvodu je staženo nerezovou sponou. Spoj je překryt AL páskem (je to vidět z přiloženého obr. Vyjmutí síta, jeho případný proplach v nějaké slabé kyselině není problém.... celý příspěvek > |
 |
Minimální výše hladiny v bubnovém filtru, 23.3.2018 Buben mám v gravitačním zapojení. |
 |
Řídicí jednotka bubnového filtru, 14.3.2018 Pozná to velmi jednoduše dle času sepnutí plovákového spínače. Pokud např. do 10s po začátku ostřiku neklesne plovák, pak ví, že voda neodtekla (je jedno proč) a změní režim provozu. Jak jsem psal, je to ovládací logika. |
 |
Řídicí jednotka bubnového filtru, 14.3.2018 Řídící jednotka nevypíná čerpadlo po dobu oplachu. Oplach se nenastavuje, až je 100% neprůchodné síto. Není k tomu důvod při normálním provozu (voda z ostřiku jde do odpadu).
Je k tomu důvod až při situaci, kterou popisujete (např. ucpání... celý příspěvek > |
 |
Filtrace nexus, 12.3.2018 Ještě nemám. |
 |
Jak se řeší výměna síta v bubnovém filtru, 5.3.2018 Není třeba být nervózní. Nerezových sít různých hrubostí je na trhu nepřeberné množství. Prakticky každý výrobce bubnových filtrů dělá síta z nerezu (netvrdím, že všichni), takže si myslím, že i do budoucna z hlediska případné výměny síta můžete... celý příspěvek > |
 |
Technická vychytávka u filtrace, 14.2.2018 Není to moc dobře vidět, ale mohl by to být protein skimmer (vidím tam vzduchovací hadičku???)
Nejlépe se zeptat přímo autora. |
 |
|
 |
Tvar a kolmost stěn jezírka, 29.1.2018  Folie Vám bude sloužit pro vytvoření nepropustné vany. Pokud dodržíte určité technologické postupy, můžete klidně vystavět kolmé stěny. Fantazii se meze nekladou.
Pro inspiraci posílám jednu fotku z výstavby mého jezírka |
 |
Zapojení bubnového filtru, 26.1.2018 Může to být i otázka nastavení řídící elektroniky, nebo též konstrukční úprava bubnu. V čerpadlovém zapojení dle mého musíte mít i nějaké nouzové otvory mezi vstupem a výstupem pro případ přetečení (možná porucha čidla).
Podle mě to není úplně... celý příspěvek > |
 |
Zapojení bubnového filtru, 25.1.2018 U gravitační verze to souhlasí.
U čerpadlové verze ženete vodu do bubnu stejným tlakem (daný výkonem čerpadla) a v okamžiku kdy se zanese buben, stoupne vám hladina na vstupu. Proto musíte měřit hladinu na vstupu. Na výstupu vám voda odtéká... celý příspěvek > |
 |
Zapojení bubnového filtru, 18.1.2018 Řekl bych z vlastní zkušenosti, že nejzásadnější rozdíl je v úrovni jednotlivých hladin v bubnu pro obě verze a s tím související umístění měření hladiny (plovákový spínač). Od toho se pak odvíjí ostřik síta od nečistot. Nechce se mě to rozepisovat,... celý příspěvek > |
 |
Rost na molitan do filtracie, 9.1.2018 Jedna z nejsledovanějších diskuzí zde.
|
 |