Příspěvky uživatele - michal074

Turan - Erigeron speciosus, 30.6.2021 Obsahuje fotku
Právě kvetou turany - zahradní trvalky, které pomalu upadají v zapomnění. Kdo je má na zahradě? Kvetou bíle, růžově, modře, fialově v mnoha odstínech, jednoduché, poloplné i plné. Do sbírky sháním kultivary, které už se neprodávají. Prosím komu... celý příspěvek >
Růže a plamének, 12.6.2010 Obsahuje fotku
Posílám obrázek ožrané růže, sice obdivuju nějakého toho broučka, jak geometricky přesné oblouky a kruhy dokáže vyžrat, ale raději bych ho viděl někde jinde než u mě na zahradě. Víte prosím někdo, co to žere a jak proti tomu? Ani plamének... celý příspěvek >
Znáte tuto rostlinu?, 2.12.2009 Obsahuje fotku
Prosím o radu, o jakou rostlinu se jedná - bahenní až vodní, fotka je z června.
Co trápí vrbinu?, 22.7.2009 Obsahuje fotku
Po několika letech neúspěchů se mi podařilo vypěstovat vrbinu Lysimachia clethroides (vždycky vymrzla) - konečně vykvetla, ale má nedostatek nějakého stopového prvku - pozná někdo fundovaně, jakého? Tipoval bych na železo nebo hořčík...
Co je to za cibulovinu?, 17.6.2009 Obsahuje fotku
Na jaře rozkvetla pod keři tato květina, ppod. půjde o nějaký planý česnek - neví někdo přesněji?
Co chybí rododendronu? (foto), 28.4.2009 Obsahuje fotku
Ví někdo, co chybí rododendronům? Loni na jaře vysazené, do neutrální půdy, s přídavkem rašeliny, na podzim přihnojené organickým hnojivem pro rododendrony... :-(
trvalka pod ořešák?, 7.10.2008
Vzrostlé ořešáky jsou dost agresivní - někde jsem četl, že z kořenů se do půdy uvolňuje jakási látka, která většině rostlin neprospívá. Zkusil bych tam nějakou půdopokryvnou, nejlépe břečťan, ten vydrží všechno. A nebo na to jít od lesa - plochu... celý příspěvek >
kniha Trvalky v zahradě, 18.7.2008
Prosím, kdo máte doma tuto knihu z roku 1973 od V. Vaňka a zároveň skener? Nějaký inteligent mi vytrhl 4 strany a rad bych je doplnil... Jde o str. 55-58, může mi je někdo poslat? Moc děkuju... michal074@seznam.cz
zvonek - jaký druh?, 27.6.2008 Obsahuje fotku
Ví prosím někdo, o jaký druh zvonku se jedná na obrázku? Vypadá jako nějaký planý, protože se bujně rozrůstá výběžky.
Co sežralo jeřabinu?, 9.6.2008 Obsahuje fotku
Vítr nám zlomil špičku asi desetiletého jeřábu. V kmínku jsme zjistili dutinu - dobili jsme se do ní a objevili v ní housenku prožírající se kmínkem zhora dolů. Netušíte někdo, co by to mohlo být a jestli třeba nehrozí, že sežere celou zahradu? :-)
Gardens open - veřejně přístupné soukromé zahrady, 7.6.2008
Zdravím všechny uživatele webu, po návštěvě Holandska, kde někteří soukromí majitelé zahrad zpřístupňují svá zelená království ostatním nadšencům, mě napadlo, zda by se něco podobného nedalo uskutečnit i u nás. Opravdu se nemáme čím pochlubit?... celý příspěvek >
zasychání phloxů, 7.6.2008
Mně se tohle stalo taky, dočetl jsem se něco o padlí. Zkoušel jsem ošetřovat, ale opakovalo se totéž. Tak jsem vzal za vhod prastarou radou: když rostlina na konkrétním místě neprospívá, přesaďte ji jinam. Když ani tam nepůjde, vyhoďte ji - na vaší... celý příspěvek >
Co je to?, 7.6.2008 Obsahuje fotku
Ví někdo prosím, jak se jmenuje tahle polopřevislá balkonovka a jak se případně množí?
hnojení okrasných rostlin, 31.7.2007
 To nebylo myšleno vážně, že ne? Je to totéž, jako když má přijít do polévky na špičku nože soli, ale vy byste tam dali radši celý pytlík, protože nůž není po ruce... Prostě osvěžte své matematicko fyzikální vědomosti a připravte si roztok... celý příspěvek >
neznámá trvalka?, 31.7.2007
Jde o nějaký druh plicníku (Pulmonaria) - hájová trvalka, která kvete na jaře modro-fialovými květy a ochotně se rozrůstá. Vyžaduje ale polostinné, vlhčí stanoviště, jinak trpí přísuškem a vadne.
Další diskuze:  12  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika