|
Seřízení karburátoru Walbro, 19.8.2007 Základní nastavení trysek L a H bývá u většiny 1+1/8 +- 1/č otáček, jinak jak říká pan - host - xxx.xxx.212.22. čili lehce doráhnout a pak povolit obě minimálně o jednu otáčku, já to většinou dělám tak že obě povolim o jednu a... celý příspěvek > |
 |
Brigs and Straton - porucha?, 23.7.2007 ano, cca 3 mm (nahoru-dolu) |
 |
|
 |
Motorová pila Oleo-mac, 12.7.2007 U mountfieldu stojí olejoví čerpadlo cca 800 Kč, kde v Praze se dá sehnat nějaká levnějí náhrada ale nevim. Také skontrolujte jestli nemáte zanesený olejový filtr a mazací kanálky... |
 |
Oleo Mac 951, 12.7.2007 Stím by si měli hravě poradit Mountfielďáci... ale pravda je že novějí typ je lepší a než investovat do staré radši bych pořídil novou. Kokal jste jestli to neni přidřený, jestlijde palivo do válce, cívka dává jiskru a má správný odrh a ... celý příspěvek > |
 |
Al-ko HE 700 Laser el. nůžky na živ. plot, 11.7.2007 A jak máte veliký ten plot....??? Největší problém pro plotové nůžky je, že pokud se používají na jehličnany a větčinu tůjí: zanáší se lišta smolou nebo mízou z větviček - zde je potom nudná castější péče a důkladné čištění a mazání lišty... Za... celý příspěvek > |
 |
Husqvarna - dobijeni, 11.7.2007 Co je to za stroj a jaký to má motor? je tam cívka, která vytváří stříd.nap, nakže jeden pžéde na kostru a druhej na tu kostičku(diodu) - která to usměrní na + a - pravdě podobně na ten černej a zlutej by měl být už výstup na + u baterie, ale ještě... celý příspěvek > |
 |
Marunaka TH43 DX - chudá směs?, 8.7.2007 Ano, špatné palivo bývá velmi častou příčinou poruch. |
 |
Marunaka TH43 DX - chudá směs?, 8.7.2007 Dobrý den ve spolek. Možná jsem jen dobe neporozuměl ale pro upřesnění - při teplém motoru má být klapla sytiče scela otevřena - nikoliv zavřena, napadá mě tedy jestli si jen nepletete, polohu sytiče - ON - OFF. Pokud by byl sytič přiteplom... celý příspěvek > |
 |
A co BS?, 20.6.2007 Životnost BS je srovnatelná, ovšem záleží na použití a zacházení motoru. BS má ložiska kliky až na Iteku, ale myslim že u těch menších motorů to ničemu nevadí, jelikož s uložením klikové hřídele nikdy nebyl problém, a konstrukčně je to určitě... celý příspěvek > |
 |
Bubnová sekačka s pojezdem, 19.6.2007 Ano, přesně tak, lištovky jsou už minulostí. Mají sice své opotstatnění ale rozhodne ne pro zahrádkáře, který skrátka potřebuje posekat seno a nebo trávu zmulčovat. a ne se rápit s lištovkou. To že bubnovka řádkuje je také velké plus, pokud se pak má... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Křovinořez ABG 430 HB - strunová hlava, 19.6.2007 Všeobecně mohu potvrdit, že je vždycky lepší poloautomatická hlava - kde se struna vysune vždy dle potřeby při poklepu o zem. oproti automatické kdy je velmi zbytečná nadměrná spotřeba při automatickém odvijení, a navíc zbytečně složitý mechanizmus. |
 |
Údržba motoru Honda GCV 160 - 5,5 HP, 19.6.2007 Ano, je to možné že to neni nikasil, ale určitě je tam nějaká povrchová úprava, oproti tomu profi který má vložku, měl jsem zato že ocelovou, ale to vážně už nevim jistě. No a co se týče osazení Hondy na centráli a vyb. desky, tak si myslim že jsou... celý příspěvek > |
 |
Údržba motoru Honda GCV 160 - 5,5 HP, 19.6.2007 No řekl bych že podstatné na těchto motorech označených X (GXV) je ocelová vložka pístu - proto jsou profi. Kdežto GCV má pouze nikasil - přesně ji nevim, ale mělo by to být i s tvrdochromem, skrádka válec má jen povrchovou úpravu. GCV je jak... celý příspěvek > |
 |
Jak poznáte kvalitní věc?, 18.6.2007 Dakr se mi taky velice zamlouvá, cena... no příde mi přijatelná, i když by určitě mohla být nišší. má starou bubnovku české výroby a jsem sní spokojený, zatim slouží už 10 let bez problému, ale až přijde její čas, přemýšlím také o tom dakrovi...... celý příspěvek > |
 |
Údržba motoru Honda GCV 160 - 5,5 HP, 18.6.2007 Ehm, nevim jestli jsem Vás správně pochopil pane J.S. ale pokud jste reagoval na můj příspěvek, tak jste se asi zmýlil. Já se přeci snažil poradit to užitečné co o řemenu vím, jako že se nesmí otočit a že ta životnost je cca 1000h. také jsem tím... celý příspěvek > |
 |