|
Lovecký a Turistický salám, 15.1.2020  Dnes jsem vstával ve 2 ráno a udím další várku vysočiny. Tentokrát jsem zvolil trochu jiný recept a jinou technologii, takže si s tím hraju už od čtvrtka a za 2 hodiny by mohlo být hotovo. Venku fučí ledový vítr a generátor kouře má dvojnásobnou... celý příspěvek > |
 |
Uzení špeku, 15.1.2020 Špek se povedl na jedničku. Takhle vypadá po 48 hodinách v udírně. Mám ho rád "mazlavý", jak zde někdo uvedl a proto jsem ho před uzením rozvlažil.
Foto se mi nedaří vložit, protože obrázek prý má příliš velké rozměry. |
 |
|
 |
Uzení špeku, 8.1.2020 Teplotu si mohu nastavit jakou chci, ale v tomto směru jsem panic a tak se raději ptám. |
 |
Uzení masa, 8.1.2020 Já nenastřikuji, ale poctivě ho máchám 4-5 týdnů v solném láku 20%, každý týden uvařím nový lák, jinak mám stejný postup jako vy. Maso vytáhnu a nechám ho do druhého dne vychladnout ve skleníku. Pokaždé je maso jako dortíček a s vodou už nepříjde do... celý příspěvek > |
 |
Uzení špeku, 8.1.2020 Ahoj všem.
Povedlo se mi sehnat 2 kila Iberského špeku, který jsem naložil do solného láku a chci ho vyudit. Na jakou teplotu bych ho měl udit, stejnou jako bůček?
Pokud by se někdo ptal proč jen 2 kila, tak jsem vzal všechno co ještě měli na... celý příspěvek > |
 |
Kaiserova elektrická udírna, 25.12.2019 Má zkušenost po 40 letech s udírnami je, že není nad dřevěnou a nemusí být zateplená. Dobrá kombinace je zděná, s dřevěným vnitřním obložením, ale plechová je možná snadná na výrobu, ale to je asi jediná její přednost. |
 |
Uzení masa, 17.11.2019  Také se pochlubím včerejším výtvorem. Moc mi toho nezůstalo po náletu rodinných příslušníků. |
 |
Lovecký a Turistický salám, 9.11.2019  Tenhle recept mne dost zaujal a rozhodl jsem se ho vyzkoušet. Dneska jde do udírny. |
 |