Příspěvky uživatele - Petr L

Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 3.8.2025
Ano, přesně tak. Mohlo by to být ono teoreticky. Hlavní je závěr, že plody jsou v pořádku. Možná se to projeví v menším výnosu. Já osobně jen přemýšlím, jestli se toho zdá zbavit. Jestli to přezimuje každý rok v kontaminované zemině, či je to prostě... celý příspěvek >
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 3.8.2025
Jak jsem viděl ty Vaše fotky, tak jsem viděl opravdu to samé, co mívám já. Ono by to mohlo být i něco bakteriálního (rakovina rajčete, vadnutí). Našel jsem i článek, kde jsou fotky o té chorobě a je to velmi podobné tomu, co mám (možná tedy i Vy)... celý příspěvek >
Černý rybíz - uschnutí, 2.8.2025
Děkuji, strom tedy nepřežil a mám vykopat, ano?
Černý rybíz - uschnutí, 2.8.2025 Obsahuje fotku
Zdravím, během dvou týdnů mně kompletně sešel černý rybíz. Napadá vás prosím příčina? Už se z toho neprobere, čili vykopat a nasadit na podzim něco jiného nebo počkat do jara? Rostlina vedle je naprosto v pořádku. Děkuji
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 2.8.2025 Obsahuje fotku
Včera jsem si však všiml škaredé černé skvrny na stonku. Jedná se zrovna o nejzdravější rostlinu, která má listy bez jakékoliv poruchy příznaků problému. Co by to mohlo být?
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 2.8.2025 Obsahuje fotku
Ahoj, mám něco podobného viz foto. Opakuje se mně to každý rok (cca už 5 let), začátkem srpna, přičemž ale plody zůstavají zdravé, takže plíseň bych vyloučil. Když se to stalo poprvé, tak jsem hned podezíral alternarii, septorii atd, ale na nic... celý příspěvek >
Meruňkové trable, 21.6.2023 Obsahuje fotku
Děkuji moc za rady. Posílám ještě detailnější fotky. Vše uschnuté a uvadající tedy odstranit? a postříkat ještě preventivně proti monilióze nebo je příčínou vadnutí a usychání jiný problém případně jak jej řešit? PL
Meruňkové trable, 19.6.2023 Obsahuje fotku
Zdravím, prosím o radu ohledně 5-leté meruňky. Bohužel jsem podcenil ochranu proti monilióze a vše řešil až po rozpuku choroby-postříkal, ořezal, meruňka pak ožila, začala pučet i na větvích, kde jsem objevil korovou nekrózu - mám tyto nekrózou... celý příspěvek >
Co chybi rajcatum, 19.7.2022 Obsahuje fotku
Zdravím, mám též dotaz na zdejší odborníky ohledně rajčat. Jedná se v mém případě o alternariovou skvrnitost (early blight), fusariové vadnutí nebo jen důsledek "upečených" kořenů v samozavlažovacím květináči či přehnojení/špatná výživa nebo úplně... celý příspěvek >
Problem s rajcaty, 22.7.2021
Zdravím Milane, děkuji za názor. Plody jsou v pořádku, stonky též, takže by to mohlo byt zmiňované trápení se Septorií. Už mě ale trošku rozčiluje, jelikož ji mám čtvrtý rok po sobě, a prakticky vždy nastoupí ve stejném období. Nejsem žádný... celý příspěvek >
Problem s rajcaty, 21.7.2021 Obsahuje fotku
Zdravím, já hlásím podobné postižení listů. Nicméně plísní si nejsem jistý ani v mém případě. Podobný problém se totiž vyskytne prakticky každý rok a velice záleží na stanovišti balkonu, protože pěstuji v truhlíkách. V jednom rohu balkonu jsou... celý příspěvek >
Phytophthora infestans, 13.7.2020
Děkuji za poznatek. Použil jsem cca před 14 dny Acrobat. Mám doma ještě Dithane.
Phytophthora infestans, 12.7.2020 Obsahuje fotku
Zdravím, u dvou rostlin rajčat mně vadnou horní listy. Ostatní rajčata jsou v pořádku, postiženy jsou dvě různé odrůdy, proto mně to i zaráží. Jedná se o bakteriální vadnutí nebo je to něco jiného? a co s tím případně? děkuji
Phytophthora infestans, 29.6.2020
Takže to na plíseň nevypadá, že. Mám tedy přihnojit?
Phytophthora infestans, 29.6.2020 Obsahuje fotku
Já po deštích dnes šel pořádně omrknout rajčata a čučím jako blázen, evidentně vlhkého počasí už bylo dost nebo mám problém ve výživě. Nejsem si jist, že by to byla plíseň, mám napadené i listy od paprik. Vyčítám si, že jsem nestříkl preventivně,... celý příspěvek >
Další diskuze:  12  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika