|
Bokashi druhé kolo, 18.1.2020 Konečně hodnotný příspěvek. To mlacení prázdné slámy v minulém vlákně bylo hrozné. |
 |
Pokus s bramborami, 15.1.2020 Podle mě z USA nikdo nebude nic riskovat - všichni mají strach z USDA. Zkuste kdyžtak pěstitele z Evropy... Astris Storm, Stefan Griesser... něco můžu poslat i já |
 |
|
 |
Pokus s bramborami, 15.1.2020 Zacházení jako s rajčaty. Mně to vzešlo spolu s nimi ve stejném čase plus par dni. Víte, jak máte ty semena stará? |
 |
Semena česneku 2020, 11.1.2020 Snad z nich nevyroste háďátko. Radši takovéhle neznámé rostliny sázím do květináče. Ale z Řecka můžete můžete mít i nějaký zajímavý kousek.
Přibližně do půlky února je ještě čas, den je dost krátký na nějaký růst, potom se pokusím kytky rychlit a... celý příspěvek > |
 |
Semena česneku 2020, 11.1.2020  Pokus o získání náskoku oproti normálnimu vývoji. |
 |
Giberelín - skúsenosti, 11.1.2020 Asi co nejdřív po poškození mrazem bych si tipnul, jinak bude pozdě. Myslím, že na to existuje i nějaký přípravek s giberelinem a je to popsané na agromanualshopu. Za sebe bych to na dlouhověké rostliny ale moc nepoužíval. Můžete tím ovlivnit třeba... celý příspěvek > |
 |
Giberelín - skúsenosti, 10.1.2020 Já jej používám, ale ne na ovoce. U ovoce je hlavní použití proti mrazovému poškození a pro udržení větší násady plodů. Taky pro stimulaci přírůstku letorostů. Takové ty fotky s obřími hrozny bych úplně nebral vážně.
Hlavní smysl použití fytohormonů... celý příspěvek > |
 |
Pokus s bramborami, 6.1.2020 Ano, je to vnější kontaminace. Jen sděluju svoji zkušenost. Pro mě substrát, který tvoří živnou půdu, nakonec skončí plesnivý. Taky máme doma vysokou vzdušnou vlhkost. |
 |
Pokus s bramborami, 6.1.2020 V tom případě směle do toho. Jen moje pozorování - ve všech substrátech mi doma rostou plísně, je jedno, jak se to steriluje. Jakmile se to v pokojových podmínkách otevře, začne to tam růst. nakonec jsem skončil u toho, že používám stavební perlit -... celý příspěvek > |
 |
Pokus s bramborami, 6.1.2020 Tomu rozumím, ale budete s tím mít dost práce, na okně se začnou semenáčky vytahovat, budete je strkat ven, pak zase dovnitř, když bude zima. Loni jsem si to užil. Letos se pokusím počkat s výsevem až na duben - budou připraveny k výsadbě po... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Výroba bokashi kompostu na zahradě, 5.1.2020 Takže taková siláž podomácku? Akorát se výsledek nezkrmí, ale zaryje do záhonku? V čem spočívá to trvalejší zúrodnění? |
 |
Semena česneku 2020, 4.1.2020 Rád bych tu popsal aspoň základní body letošního pokusu k získání semen česneku. Loni jsem byl už opravdu hodně blízko, tak věřím, že to letos dopadne. Protože v našich podmínkách je největším nepřítelem počasí, srovnal jsem klimatické křivky... celý příspěvek > |
 |
Koruna, 2.1.2020 V Praze u Břevnovského kláštera, mezi klášterem a orenžerií, je několik majestátních hrušní, které mají vysoký kmen a z něho rostou jednotlivá patra větví. Jak taková koruna vzniká? nechat terminál bez zkrácení a nechat hrušeň růst? Má to nějaké... celý příspěvek > |
 |
Co je to za bobuli?, 7.12.2019 Žlabatka. |
 |
Pokus s bramborami, 6.12.2019 To můžete vyzkoušet už v roce výsevu. Uvidíte markantní rozdíly mezi rostlinami. Při troše štěstí budete mít jak rostliny, které vytvoří 1-2 stonky o 30cm a pod ním 2 kuličky hlíz bez květu, tak rostliny s 3m natí větvenou nepočítaně, které pokvetou... celý příspěvek > |
 |