Příspěvky uživatele - Martin_Sviadnov

Co Vaše réva 2017, 24.2.2017 Obsahuje fotku
Tento rok mě čeká ještě úprava drátěnky. Z důvodu jakéhosi estetična jsem použil dřevěné hranoly jako sloupky. Pro jejich fixaci do země jsem použil natloukací trny, které jsem pro krajní sloupky do země zabouchal zešikma a zhruba do poloviny hloubky... celý příspěvek >
Co Vaše réva 2017, 10.2.2017
Přeji všem pěstitelům révy v roce 2017 hodně úspěchů, málo jarních mrazíků a slabý tlak různých nemocí. Tento rok se tu objeví spousta nových pěstitelů, případně se loňským začátečníkům začne letos pořádně zelenat, a tak se tu objeví spousta... celý příspěvek >
Vinaři z okolí Frýdku-Místku, 10.2.2017 Obsahuje fotku
Zatím se můžu přidat pasivně. Začal jsem loni, mám zasazených celkem 49 hlav, jestli z toho něco bude ví bůh :-D. Lokace je Sviadnov, kousek od Frýdku Místku. Mám praktický dotaz. Délka internodií se bude s věkem hlavy prodlužovat? Přijde mi, že u... celý příspěvek >
Smysluplný počet hlav révy, 2.2.2017 Obsahuje fotku
Zimní pohoda
Spon révy, 27.1.2017
Zrovna dneska mi přišla objednaná nádherná publikace "Réva vinná pro malopěstitele", která shrnuje všechny poznatky pro úspěšné pěstování révy v "domácích podmínkách". Bred_ik mě na ni upozorňoval již minulý rok, že vyjde, ale dostal jsem se k ní až... celý příspěvek >
Co Vaše réva 2016, 3.11.2016
Zeptal bych se tak do pléna, jaké jsou zkušenosti s mulčováním či foliováním prostoru mezi sazenicemi? V nějaké diskuzi jsem četl názor, že půda "má dýchat", ale to je takové básnické vyjádření. V podstatě každá vinice, či vinička, co jsem viděl... celý příspěvek >
Domácí víno - základní problémy, 26.9.2016
Zdravím, chtěl bych oživit toto vlákno i pro tento rok a poprosit začínající i zkušenější domácí vinaře o sdílení zkušeností, rad a postřehů s přípravou a výrobou vína z hroznů. Napřílad co se kvasinek týče, na trhu jsou desítky druhů, jistě... celý příspěvek >
Skladovanie domáceho červeného vína, 23.9.2016
Zdravím, v různých obchodech jsem si obhlížel různé plastové bandasky, co mají například 20 litrů objem, mají velký šroubovací černý uzávěr a dvě ucha na chycení. Orientačně jsem si bandasku otevřel a čichnul. Pach plastu je velmi silný a víno... celý příspěvek >
Peronospora - otrhat listy i po postřiku?, 12.9.2016
Děkuji za odpověď a zajímavé informace o peronospoře a "taktiku" s listovou plochou. V tomto duchu již rostlinky ošetřuji a budu tedy pokračovat.
Peronospora - otrhat listy i po postřiku?, 7.9.2016
Zdravím vás, u nekolika letos vysázených rostlinek révy se mi objevila perenospora. Aplikoval jsem postřik, nicméně chci se zeptat toto: Je lepší napadené listy i přes postřitk raději otrhat a vyhodit, nebo je na rostlince nechat, aby... celý příspěvek >
Jak zvrátit poškození herbicidem?, 27.8.2016
Ani já neznám žádný "protijed". Zkusil jsem rostlinky zkrátit, ucvaknul jsem cca horní třetinu a uvidím, jestli se chytí nějaké nižší očko a rozjede se růst a tedy i vývoj kořenů pro další sezonu.
Jak zvrátit poškození herbicidem?, 24.8.2016
Zdravím vás, zřejmě se mi tři sazenize révy "nadýchaly" výparů z Roundupu - aplikoval jsem jej nedaleko, aktuálně mají sazenice u listů ohlé okraje směrem vzhůru. Růst se zastavil a cca 14 dnů se sazenice nijak nevyvíjí, nicméně vypadají, že žijí.... celý příspěvek >
Smysluplný počet hlav révy, 30.6.2016 Obsahuje fotku
Podle literatury mi vyšla vzdálenost řad nějakých 1,8m, tak jsem si vyznačil 1,9 metrů. Když jsem pak zahodil motorový zemní vrták po třetím zakousnutí se do kamene (kdy mi málem zlomil zápěstí) jsem pozval nedaleko kopajícího bagristu s minibagrem... celý příspěvek >
Smysluplný počet hlav révy, 29.6.2016
Dobrý den, není to tak, že bych měl prostor ohraničený 3x10 metrů smiley. Když jsem toto vlákno zakládal, chtěl jsem napsat, že můžu mít 3 řady, každou po 10 metrech. Aktuální situace je taková, že jsem řady trochu prodloužil na cca 13 metrů. Mezi... celý příspěvek >
Smysluplný počet hlav révy, 12.6.2016
Co se vína týče, zatím jsem se dočetl, že stolní odrůdy nejsou vhodné na jeho výrobu, z mnoha důvodů (nižší objem moštu, nižší množství aromatických látek, nižší cukernatost, atd). Na druhou stranu se víno vyrábí z kde čeho (rybíz, aronie, moruše a... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika