|
O jaký kaktus se jedná?, 8.2.2016 Ono jestli dělit nebo neělit je spíše otázkou vkusu. Hlavní ale je, aby v obdobích, kdy má nedostatek světla měl úplně sucho (typicky je to v zimě). Jinak totiž vznikají takové ty uzké krky s jemným oostněním a skupinka je řiďounká. Úplné sucho přes... celý příspěvek > |
 |
Stínící clony na plot, 8.2.2016 V tom případě doporučuji PARAVAN. Pokud někde něco potřebujete, tak to postavíte "okolo" a když jdete domů nebo odjedete na dovolenou, tak jej opřete o barák. Výhodné je to zejména, pokud je soused z jižní nebo JZ strany a Vy by jste si trvalou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Lupinus - vlčí bob - jedovatost, 8.2.2016 Každé zvíře konzumující "jedovaté" části rostlin má svou obrannou strategii. Pak má konkurenční výhodu proti těm, kdo danou rostlinu konzumovat neumí/nemůže. Mnoho základních potravin je potencionálně jedovatých, protože takovéto plodiny lépe... celý příspěvek > |
 |
Rucni nuzky Bahco, 8.2.2016  Ano, je to zrnitost pro obtahování a leštění, která začíná na 2000 zrnech/cm2. Povrch je pak hlaďoučký a klouže lépe než teflon od Fiskars.
Jinak samozřejmě, že pro nejjemnější střihy bez otlaků na jediném z konců je potřeba použít kvalitní... celý příspěvek > |
 |
Rucni nuzky Bahco, 8.2.2016  PX M2 mají pojištění matky proti povolení viz obrázek, takže se samovolně nepovolují.
Také u nejstarších se mi zatím seřízení nepovoluje, ale upadl mi ten caplík s pojistkou, jak se uvolnil šroubek co ho držel v hliníku (obr. s žlutými... celý příspěvek > |
 |
Rucni nuzky Bahco, 7.2.2016 ... nedávno našla manželka tupou žiletku a řízla se.
jinak to úvodní ostření nemusí být tak rituální, stačí nůžky rozebrat a širokou čepel "přeleštit" na zaoblené straně mramorem (či jiným brouskem s příslušnou jemností >6000). |
 |
Vypalovač plevele, 7.2.2016 Principů působení likvidace plevele je několik. U pěťouru a žabince jde o to, že oproti okopávání je rostlina natolik denaturovaná/devitalizovaná, že nedokončí tvorbu semínek (já osobně preferuji denaturaci v kompostu). U akátu a jiných hrebicidům... celý příspěvek > |
 |
Rucni nuzky Bahco, 7.2.2016 A naostřil jste si je před prvním použitím?
Dodávané naostření je spíše demonstrační než "to správné". Já osobně, když se mi otupí do ostrosti srovnatelné s tím v době nákupu provedu rituál doostření (mokrá bruska + obtažení na belgickém... celý příspěvek > |
 |
Čerešňa - ako navrúbľovať viacej odrôd na 1 strom, 7.2.2016 Naprosto souhlas.
Z praktického hlediska se tazatel nemusí obávat tříletých podnoží (odebíraných na stanovišti). Jednak i tríletá podnož má nahoře jednoletý letorost. Pokud je v nebo pod úrovní založení korunky, dá se použít přímo. Pokud je pata... celý příspěvek > |
 |
Jak ořezat třešeň bez terminálu?, 7.2.2016 Osobně nemám dobré zkušenosti s řezem třešní před kvetením. Zejména velké rány, které je nutno ošetřit ať už balzámen, nebo štěpařským voskem už v srpnu velmi trpí klejotokem a špatně se hojí. Naproti tomu stejně velké rány vytvořené v závěru kvetení... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Aplikace zelené skalice na mech ještě nyní?, 7.2.2016 Ano, klidně můžete rozpouštět ZS den/dva dopředu v plastové nádobě. Kovová nádoba ZS neškodí ale naopak ZS může poškodit kovovou nádobu (včetně nerezu). Pokud v době postřiku ZS budou teploty jako dnes u nás nad 7°C, klidně můžete mít TM s močovinou.... celý příspěvek > |
 |
Lupinus - vlčí bob - jedovatost, 7.2.2016 Jedovatá je pouze při konzumaci ve větším množství čerstvé biomasy (například jako cukrový hrášek). Ale pozření kritického množství brání výrazně hořká chuť příslušných alkaloidů. Tyto se rozkládají tepelnou úpravou při přípravě pokrmů nebo... celý příspěvek > |
 |
O jaký kaktus se jedná?, 7.2.2016 Dělit nebo nedělit trs toť u Echinocactus spíše otázka vkusu než požadavku rostliny na pěstování. Jeho větší bráška Grussoni je sice známější a větší, ale tento byl v mnoha chaloupkách velmi často pěstován a také kvetl (v noci a voní, po opylení... celý příspěvek > |
 |
Vypalovač plevele, 7.2.2016 stačí!
a 2 km prodlužky Je jen otázkou, jestli má paní podmínky vhodné pro tento způsob likvidace náletových dřevin.
|
 |
Pohlubte se, co jste dnes stihli na své zahradě, 7.2.2016 ... za C je správně = ochutnávat tekuté vínko a stříhat réví.
Na postřiky bylo u nás příliš větrno a podle lísek máme u nás ještě čas. Ovocné řežu až před květem a v době květu. Lísky jsem prořezával loni a kvůli suchu nic moc nenarostlo, tak... celý příspěvek > |
 |