|
Spring Crest, 25.4.2013 Možná je problém v tom co popisují na stránkách Zahrada web:
Royal Glory - Typickou vlastností plodů, i ostatních novějších odrůd, je převažující sladká chuť a snížený obsah kyselin, což se projevuje jednostranně vyvinutou chutí plodů ve... celý příspěvek > |
 |
Spring Crest, 23.4.2013 Určitě nejsem jediný kdo tyto a mnohé další jedl. Stačí navštívit v létě Kaufland. Každá bedýnka broskví a nektarinek má vždy nalepený štítek na kterém je mimo jiné vyznačena odrůda. Bohužel, často jsou moc podtržené.
Na broskvoních, které jsem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Spring Crest, 23.4.2013 Podle mých informací jsou Benedicte a Revita dvě různé odrůdy. Benedicte je Francouzská odrůda a Revita by měla být Německá. I v té Plzni mají (ikdyž trochu zmateně) napsáno "Revita, Benedicte" (tedy Revita čárka Benedicte) a opravdu, když jsem se... celý příspěvek > |
 |
Spring Crest, 22.4.2013 No já ten Springcrest mám také. Tedy pokud je to Springcrest.
Protože když jsem na podzim 2011 nemohl sehnat Springbelle objednal jsem z nouze na jaře 2012 (hned první den co v tom e-shopu začali přijímat objednávky) Springcrest. Ale ten dlouho... celý příspěvek > |
 |
Spring Crest, 22.4.2013 Ono je to možná na Slovenku i o tom, že prodejci bojují o zákazníka a tak se snaží nabídnout zákazníkům i novinky. Nespoléhají na to, že když nic jiného nenabídnou, tak si zájemce o broskvoň stejně ten Red Haven koupí. No a když jim odrůdu nenabídnou... celý příspěvek > |
 |
Nákup jehličnanů přes internet, 22.4.2013 Mám dobrou zkušenost se Školkou okrasných rostlin v Pozdeni (u Slaného), kterou provozuje pan Šenkeřík (zahradnictví PALMA). Je zde velký výběr a ceny jsou rozumné. Sice jsem si vždy pro stromečky osobně zajel (po dohodě možno i o víkendu), ale... celý příspěvek > |
 |
Caldesi 2000, 19.4.2013 Snow Queen jsem kupoval v internetovém zahradnictví Ing Josef Pazourek. Podle visačky na stromku se jednalo o dovoz z Maďarska (Farkas Zoltán, Szentkirály). Pro Neve jsem byl osobně v zahradnictví Jiří Hruška - ovocné a okrasné školky Velim. Jednalo... celý příspěvek > |
 |
Caldesi 2000, 19.4.2013 Nejsem sice David, ale já jsem v loňském roce kupoval Benedicte přes internet v zahradnictví Roman Koudelka.
Jednalo se o kontejnerovaný stromek dovezený z Německa. Prodejce uvedený na visačce
Gartenmarkt-Baumschule
Pohl
Zifling-Bierl... celý příspěvek > |
 |
Caldesi 2000, 17.4.2013 Osobní zkušenost nemám. Sám jsem však před časem zvažoval tuto odrůdu, ale nakonec mě odradila velikostí plodu a i tím, že je neodlučitelná. Zvolil jsem raději odrůdy Snow Queen a Neve. Ještě podotýkám, že se nejedná o žlutomasou, ale bělomasou... celý příspěvek > |
 |