|
Astra, 25.12.2011 Zdravim! Ja Hardyho máslovce nepotřebuji dělat reklamu ona se prosadí sama a já si myslím, že když je mezi nami více jak 100 let tak to svědčí samo o sobě. V Čechách prý strupatí tak nevím, aby jste mě potom neproklínal. Já mám pěstitelské zkušenosti... celý příspěvek > |
 |
Zákrsek, 25.12.2011 Dobrý den! To, že máte polokmen a nechcete ho tak tady je rada jednoduchá. Budete muset provést zpětné řezy a to tak : sestřihněte v unoru korunku na nejnižší výhon v korunce a i ten potom zakraťte na par oček. Stromek... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Banánové jablko?, 25.12.2011 Zdravím a přeji Vam vesele svatky. Ja si myslím, že se vším ovocem je to stejné jako s vínem a i vinaři se mezi sebou většinou ze srandy také handrkují, která odrůda je lepší. Já si myslím, že podnože určitě ovlivňují i chuťové vlatnosti... celý příspěvek > |
 |
Banánové jablko?, 22.12.2011 Zdravim vas. Omlouvam se, že jsem se připojil na pana Petra, ale bude se to týkat vas všech. Prvé řadě je fakt, že letos počasí nepřálo chuťovým vlastnostem u odrudy Dicolor a ani Decora se nepochlapila. Je možné, že ve vyšších polohách má... celý příspěvek > |
 |
Zákrsek, 22.12.2011 zdravím p. Lídu! děkuji, že jste mi připoměla " vyjímka potvrzuje pravidlo" odruda Wagenerovo a odrudy spurtipového růstu normálních odrůd (Starkrimson, Goldspur, MacIntosh) vyrostou i na semenáči do 3.5m. Odrůda Wagenerovo je jepice mezi odrůdami.... celý příspěvek > |
 |
Astra, 22.12.2011 Zdravím Vás. Ono je to totiž tak, že v obchodech prodávají zimní odrudy, které nejsou v konzumní zralosti a kvůli skladování s musí podtrhnout. Vždyť to taky určitě víte, že Lucasova a jiné zimní odrudy se konzumují až jsou správně uložené. Což v... celý příspěvek > |
 |
Zákrsek, 19.12.2011 Dobrý den. Ve školkařské terminologii se tvary stromků určují podle vyšky kmínku a bohužel není nařízení, které by nařizovalo jaké podnože se mají používat na jaké tvary. Tak jsem viděl jak se prodávají zákrsky na bujných podnoží u všech druhů. Vždyť... celý příspěvek > |
 |
Zákrsek, 17.12.2011 Dobrý den. Všeobecně se uvádí, že 15 normalních listů má uživit 1 plod. Sklizeň je odvozená podle toho jaký tvar pěstujete, na jaké podnoži je zákrsek a jaké je odrůdy. Štíhlé vřeteno na M9 má většinou sklizeň kolem 20kg u velkoplodých... celý příspěvek > |
 |
Kořenový systém jabloní, 17.12.2011 dobry den. Pokud si chcete vysadit polokmen jabloně na terase tak vysaď te si jabloň pouze na tipové podnoži středního až bujného růstu, protože vegetativně množené podnože nemají agresivní a průbojné kořeny tak jako semenáče. Většinou se polokmeny... celý příspěvek > |
 |
Astra, 17.12.2011 Přěji Vám všem dobrý a klidný předvanoční den!! Velice mě potěšilo, že je mezi námi dost objektivních a nezaujatých pěstitelú a rádi s dělí o své názory a zkušenosti. Jsem také velice rád, že se s námi dělí o zkušenosti a debaty přátelé... celý příspěvek > |
 |
|
 |
MM 106, 10.12.2011 Bohužel větru neporučíte, ale můžete ho zbrzdit na méně škodnou mez tim, že na kraji sadu ve směru převladajících větrů vysadíte větrolam nejlepe z jehličnanů (smrk omorika je štíhlá a neničí půdu a docela rychle roste) nebo hluboko zatlouct... celý příspěvek > |
 |
MM 106, 10.12.2011 Mám 50 stromků na M106 a mezi nimi jsem měl 2 jabloně na M9 a hryzec je do roka našel a zlikvidoval a i jabloně na A2 a i semenače. U podnože 106 jsem našel dva stromky, které byly napadeny a díky dobrému zakořeňování 106 to ustály a jaderničky si... celý příspěvek > |
 |
Astra, 10.12.2011 Važeny Mičurine II. Z vašeho příspěvku je evidentně jasné, že jste nepochopil, že jsem odpovídal na dotaz na odrůdu Erika. Na Lucasovu maslovku vam nikdo nešahá. Klidně si ji nechte je to vaše věc. Ja jsem ji měl taky. Je to velice dobrá... celý příspěvek > |
 |
Astra, 10.12.2011 Dobrý den. Jsem velice rad, že jsem vam mohl poradit. S Dicolorem určitě nebudete zklamán ma tmavši vybarvení než decora a v dobrých letech je celočervená. Akorád má plody střední... celý příspěvek > |
 |
Kam se poděl Šampion?, 10.12.2011 Topaz je dobré jablko, ale na můj vkus je kyselejší. Pokud mě zdání neklame tak teď vyhrává degustace Orion a Heliodor v těsném závěsu Bohemie. Ja osobně mám radši Bohemii a Rubinolu než Topaz.
sadař vlada |
 |