Příspěvky uživatele - Ferby1

Odrůda révy Solaris, 10.9.2013
Včera u mě v Předměřicích nad Labem u Hradce Králové měl Solaris průměrnou cukernatost 20,5 °NM, nebyl letos nic moc (léčil jsem padlí, jsou drobounké bobule a další problémy...), takže jsem ho včera rovnou posklízel a... celý příspěvek >
Jaká je to choroba?, 4.7.2013
Tak díky, to jste mě trošku uklidnil. Měl jsem to letos to samé, vrátil jsem se po týdnu z dovolené a bylo to tam (byl to ten týden s obrovskými vedry), navíc výhony vyrostly mezitím asi o půl metru za ten týden po těch chladných... celý příspěvek >
Jaká je to choroba?, 4.7.2013
Děkuji za reakci, myslel jsem si nejvíc asi na to padlí. Zkusím to tedy ještě postříkat něčím na padlí (Falcon). Pomůže postřik i na ty už částečně napadené hrozny, nebo ty jsou nenávratně pryč a je lepší se jich zbavit? Díky.
Jaká je to choroba?, 3.7.2013 Obsahuje fotku
Zdravím a rád bych se zeptal, co je přesně to co mám teď na hroznech Solarisu (viz přiložené foto). Je to jen na hroznech a trošku na výhonech, listy jsou OK. Je to padlí, plíseň, nebo co to je a co s tím můžu teď ještě dělat? Jestli už není... celý příspěvek >
Co vaše réva? (2013), 1.2.2013
Zdravím a mám jeden stručný dotaz: Jak jste na tom se stříháním? Už máte hotovo, chystáte se, nebo by jste raději ještě počkali? I když je nyní jak na jaře, únor by mohl ještě překvapit. Příjde mi, že letos ani žádné pořadné mrazy u... celý příspěvek >
Hibernal, 1.11.2012
Zdravím do diskuse o Hibernalu, je to moje nejoblíbenější odrůda vůbec. Co se týče vína, tak jsou z této odrůdy opravdu špičková, myslím, že tato odrůda má u nás velkou budoucnost. Já v HK ji mám 4 rok (asi jen 10 hlav), ale... celý příspěvek >
Svetle fleky na listech vinne revy, 4.7.2012
Dobrý den, děkuji za tip na postřiky. Jinak jak píšete u toho Dithane OL 42 dní, tak já jsem v příbalovém letáku našel pro révu 56 dní. OL kolem těch 14 - 30 dní mi příjdou v pohodě, ale 56 dní je fakt hodně. Mějte se...
Olupující se kůra, 4.7.2012
Zdravím, neviděl bych v tom problém, myslím, že to je celkem normální jev u révy. Záleží na odrůdě, já mám např. Solaris a ten se loupe celkem běžně, má poměrně hladkou "kůru" a loupe se v takových tenkých podélných proužkách. To co tam... celý příspěvek >
Svetle fleky na listech vinne revy, 3.7.2012
OK, díky za reakce, možná plašim zbytečně, taky se nechci hnát do přehnané a preventivní péče, ale loňský rok mě velmi zklamal, odrůdy co mám jsou ve směs poměrně odolné (dle toho jsme je i vybíral), ale přesto byl tlak v loňském roce u mě... celý příspěvek >
Nářadí na výrobu vína v HK obchody, 3.7.2012
Dobrý den, nechtěl jsem tady dělat nějakou reklamu, ale asi nevadí, když sdělím, že jsem demižony viděl právě v Hornbachu a pak myslím, že i v OBI a Baumaxu, alespoň tam tyto věci, např. i včetně listu na ovoce vždy touto dobou měli. Jinak na tom... celý příspěvek >
Svetle fleky na listech vinne revy, 3.7.2012
Zdravím do diskuse, jsem před otázkou jestli nemám preventivně postříkat révu proti perenospoře, zatím jsem nenašel žádné náznaky chorob, ale...? (mám Solaris, Hibernal, Merzling, Malverina, Klavora). Toto počasí co teď je, kdy je... celý příspěvek >
Nářadí na výrobu vína v HK obchody, 3.7.2012
Dobrý den pane kolego, vše se dnes dá lehce sehnat a objednat na internetových obchodech s vinařskými potřebami, kterých je mnoho - je to nejjednodušší, nejrychlejší a nejlevnější. Jinak v této době jsou k dostání demižon,... celý příspěvek >
Hibernal a Solaris - choroby, 16.10.2011
Zdravím, po delší době se vracím do diskuse, kterou jsem zakládal. Měl bych jeden aktuální dotaz, jak jsem již psal, první úrodu mi letos poměrně značně postihla plíseň a další choroby. Révu jsem už pak nechal a ničím ji nestříkal. Mám ještě v... celý příspěvek >
Hibernal a Solaris - choroby, 11.8.2011
Připojuji se k Vám a k Bred-ik-ovi, víno z Hibernalu jsem pil mnohokrát (nikdy nezklamal), proto mě právě zaujal, a proto jsem ho vysadil, též jsem myslel, že jeho odolnost bude o něco lepší, ale mám srovnání jen s letošní (u nás) naprd... celý příspěvek >
Hibernal a Solaris - choroby, 10.8.2011
Já musím říct, že ač se ptactvo u mě na pozemku a kolem baráku vyskytuje v hojném počtu, tak ZATÍM žádné výraznější likvidace hroznů ptactvem neregistruji, to je v tomto ohledu zatím větší škůdce můj dvouletý syn, který otrhává nezralé... celý příspěvek >
Další diskuze:  123  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika