Příspěvky uživatele - 26.124

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Dvouletý kvas, 2.12.2008
Vážený pane, nevím proč tu stále strašíte s pálenkou z rafinovaného cukru.  Kvasinky "sežerou"  jak glukozu, tak fruktozu a stejne si pochutnají i na sacharoze. A do pálenky ani jeden z těchto cukrů nepřechází. Tak vo co de??
Ředění slivovice, 30.10.2008
To by ani zvířata nemohli pít z kaluže dešťovou vodu. Osmóza žene kapalinu ve směru zřeďování koncentrace, takže ze střeva do krve. Běžně piju čaj z destilky.
tomast, 27.10.2008
Děkuji.
odvětrání, 24.10.2008
Přesně tak. Já odvětrávám po dobu jednoho měsíce tak, že mám nádobu naplněnou zhruba do poloviny a 2 až 3 krát denně otevřu a vyfouknu plyny ven. Pak zavřu a nad hladinou se vytvoří nová rovnováha podle složení destilátu. Někdy s uzavřenou nádobou i... celý příspěvek >
tomast, 24.10.2008
Zajímá mě teorie vůní (jak uvádíte vyšší estery, houby, tráva). Můžete mi, prosím, doporučit nějakou literaturu, případně link, kde se o tom pojednává. Může být na úrovni VŠ chemie.
tomast, 23.10.2008
pardon - metanolu
tomast, 23.10.2008
A, že jsem tak smělý. Jaké kyseliny (kromě octové) a alkoholy (kromě etanolu a nechtěných metylanolu a propanolu) se v pálence nacházejí? A jejich estery nešrábou? Dostal jsem jako prezent několikaletou slivovici. Hrůza - skrábala jak struhadlo.
Slivovice vs. calvados, 20.10.2008
Cukrovary a lihovary TTD a.s. Dobrovice uvádějí obsah sacharózy min. 99,7 %. Zkoušel jsem pít slivovici kvašenou za švestek i tu v kvase přislazenou. A nic, žádný rozdíl po ránu. Jo a ten octan etylnatý, kolik roků musím čekat, aby proběhla... celý příspěvek >
Slivovice vs. calvados, 17.10.2008
Kvalita pálenky se zhorší jen tím, že se naředí voňavky etanolem z cukru. Ale co se týká kocoviny, to nevím. Řepný cukr - sacharoza je složen z molekuly glukozy a molekulu fruktozy. Oba tyto jednoduché cukry jsou kvasinkami zpracovávané bez... celý příspěvek >
Slivovice vs. calvados, 16.10.2008
Vážený pane, napsal jste: řepný cukr je škodlivý. Z jakého důvodu? Jaký je váš názor na přidávání vápna (vápence) před pálením?
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika