Příspěvky uživatele - 204.34

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kvalita trávníku, 7.5.2008
Ano, osiva firmy Barenbrug jsou špičková. Daleko širší výběr kvalitních osiv do nejrůznějších podmínek však má OSEVA. Vyhledejte si jejich stránky a uvidíte sami. Josef.
Popínavka s květy, která neopadává?, 7.5.2008
K p. Stanislawovi bych doplnil ještě akébii pětičetnou - Akebia quinata, která je ale stálezelená jen částečně - je poloopadavá. Kvete pěknými purpurovými kvítky o průměru cca 1-2 cm a plody jsou údajně jedlé, já jsem to zatím nezkoušel (nešel jsem... celý příspěvek >
ochrana před škůdci, 7.5.2008
Nebyl to dravý roztoč Typhlodromus pyri? Používá se k likvidaci svilušek (a asi i dalších roztočů - vlnovníků a hálčivců). Vygůglete si podrobnosti a zjistíte, je-li to on. Josef.
salix caprea pendula, 7.5.2008
Odpovídám pozdě, ale přece: vrba jíva - Salix caprea se - na rozdíl od naprosté většiny ostatních vrb - velmi špatně množí řízky. Z ostříhaných větviček tohoto druhu asi nic nevyroste. Ostatní druhy vrb rostou velmi spolehlivě jak z krátkých řízků... celý příspěvek >
Lofos - popínavý, 7.5.2008
Ano - Asarina tam byla uvedena jako synonymum. Josef.
Jak se jmenuje? - Pro babču 2 (a třeba pro p. Janču), 7.5.2008
Nic ve zlém, ale nemyslím si, že je to opravdu cypřišek hrachonosný - některý z typů "squarrosa" - tedy kostrbatý. Na něj jsem sice včera ve výčtu možností zapomněl, ale to asi proto, že mne při pohledu na obrázek nenapadl. Vidět kytku jen... celý příspěvek >
Jak chemicky zlikvidovat jednoděložný plevel v porostu dvouděložných okrasných rostlin (břečťan,...), 6.5.2008
Dovoluji si opravit: herbicidní přípravky proti trávovitým rostlinám se jmenují GRAMINICIDY. Josef.
divné věci na tůjích - usychající jalovec, 6.5.2008
Na obrázku je s největší pravděpodobností jalovec chvojka klášterská, o kterém tu byla řeč jako o hostiteli rzi hrušňové. Usychání je podle méno způsobenou nějakou houbovou chorobou. Bude asi problematické tento jalovec nějak ošetřovat; já osobně... celý příspěvek >
Jak se jmenuje? - Pro babču 2, 6.5.2008
Tak toto vypadá nejspíše také na tůji, opět na tůji (zerav) západní, ale tzv. mladistvé (juvenilní) stádium pěstované pod odrůdovým názvem 'Ericoides' (tedy vřesovcovitý, vřesovci podobný). (Existuje i několik podobných odrůd, ale tato se množila... celý příspěvek >
Pro babču, 6.5.2008
Babčo, máte tůje. Správně botanicky Thuja (nejspíše occidentalis) - tedy botanicky, ale česky: zerav západní. Josef.
realizace skalky a jezírka, 2.5.2008
Pro takto malé jezírečko bych místo fólie zvolil plastový výlisek. Vyhnete se tomu, že na dně a stěnách jezírka budou záhyby fólie a budete s tím mít podstatně méně práce. Ve výliscích - různých tvarů a velikostí - je již připravena mělká zóna pro... celý příspěvek >
divné věci na tůjích, 2.5.2008
Pro babču: No tak to babčo vyfoťte a hoďte do placu. My Vám to tu prolustrujem, to budete koukat! Ale snad se pravdu dozvíte (jestli Vás náhodou tam, kde jste je kupovala, neošálili). A něci i pro Ferdu: to bych chtěl vidět - jalovec chvojku... celý příspěvek >
divné věci na tůjích, 2.5.2008
Babčo, toto opravdu JE jalovec. Botanický název je jalovec chvojka klášterská; ale (odhadem) 95% lidí o něm (a o dalších keřovitých a plazivých jalovcích) mluví jako o tůjích. Pro laika rozdíl mezi nimi není podstatný (nikdo nemůže rozumět všemu).... celý příspěvek >
Houba na jehličnanech - poradí někdo?, 2.5.2008
Domnívám se, že ono "rané stádium" pro pro zimní stádium rzi hrušňové na jalovcích nebude v únoru, ale někdy v červenci až říjnu: v době, kdy se již vytvořily výrůstky na listech hrušní a z nich se uvolňují spóry, které následně infikují... celý příspěvek >
Oživení staré Yucca filamentosa, 2.5.2008
Ještě doplním, že u juk zpravidla růžice, která vykvete, následně odumře, ale z oddenků se vyvoří většinou nekolik dceřiných růžic - a tak pořád dál. Takže ty nejstarší, odkvetlé růžice ořezat celé, mladé ponechat. Josef.
Další diskuze:  1112131415  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika