|
studniční voda jako šutr, 25.4.2008 Vynasnažím se, ale to víte, i muži mají své dny a dodací lhůty. Konečně- výměnu topného spirály i montáž zmiňovaných aparátů má v kompetenci stejný člověk.
H. |
 |
studniční voda jako šutr, 25.4.2008 Mnohokrát děkuji za povzbuzení. Následně jsem toto téma otevřela doma a vyjevilo se, že nějaký jednoduchý filtr i magnet na potrubí jsou už pár let nachystány v dílně... Teď mě jen čeká několik diplomatických loopingů a voda bude jako... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jaké dřeviny k secesní vile?, 25.4.2008 I podnikatelské baroko odpovídá duchu doby. To jsme to dopracovali-od nahrazování dvou malých štítových okének trojdílnými hrůzami s hnědým Luxolem přes krabice s placatou střechou a thujemi až po "domy" na základové desce zvící... celý příspěvek > |
 |
vlčí bob a ochránci přírody, 25.4.2008 Povšimli jste si také před pár dny, že se u nás ozývají zastánci původních druhů planých rostlin? Pohoršovali se nad šířením dovezených květin a keřů, jmenovali v jedné větě bolševník i vlčí bob. Na další potrefené si nevzpomenu. Tak si říkám, kde je... celý příspěvek > |
 |
studniční voda jako šutr, 25.4.2008 Ahoj, dotaz:
používáme vodu ze studny i na vaření, Je velmi tvrdá, asi kvůli podloží (rula). Následky na varné konvi, v pračce atd. Raději než používat na čištění octovku a podobně bychom nechali nainstalovat filtr na vstupu do domu. Budu vděčná za... celý příspěvek > |
 |
křeček polní, 25.4.2008 Ano, naposledy jsem viděla křečka polního v plochém skupenství uprostřed silnice... bohužel. U nás bydlí někdo pod cementovým podlahou zahradního přístřešku, má tunely, které pomalu podlahu odspodu bortí, chodí na vlašské ořechy na půdu, okousal k... celý příspěvek > |
 |
Jaké dřeviny k secesní vile?, 25.4.2008 UF! Loosova vila není secesní!
H. |
 |
Jaké dřeviny k secesní vile?, 25.4.2008 No právě, jak na to, aby to bylo jako tenkrát-nebo se pustit do něčeho současného? V blízkém okresním městě je takových domků několik ulic, včetně původních ozdobných kovových plotů, je to pěkné. Většinou mají na malých zahradách směs kvetoucích... celý příspěvek > |
 |
Kdo to je?, 25.4.2008 V našem okapu bydlí vrabci a s chutí ozobávají jemné lístky z růží. Možná u vás chodí na třešeň...
H. |
 |
Jaké dřeviny k secesní vile?, 25.4.2008 Povšechné zadání- bylo by foto? Jak velký je pozemek, jaké domy v sousedství? Vilová čtvrť? Hledala bych fotografie nebo filmové záznamy z doby, kdy byl váš dům nový. Co mají sousedé-a vypadá to podle vás dobře? Co tisy? Ale pozor, rostou velmi... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jarní kůra k pročištění krve, 23.4.2008 Asi je u nás tepleji-střední Čechy...
H. |
 |
Jarní kůra k pročištění krve, 23.4.2008 Marcelo ká! Vám teda děkuju za přátelskou radu... A možná vás poslechnu zčásti a uvařím meduňkovou limonádu (pro začátek), neboť-dopadlo to výborně, jsem jen trochu v šoku.
Jedete na ten rybí pohřeb?
zdravím, H. |
 |
Meduňka, 23.4.2008 Jojo, meduňka, máta a kopřivy, všechno stejná verbež.
H. |
 |
mulčovat ořechovým listím?, 22.4.2008 Ořechové listí nechávám na podzim kolem mladých jehličnanů u plotu. Na jaře někdy shrabu, někdy ne. Jak se to povede. Rostlinám je to fuk, kytky mezi jehličnany vždycky vyraší. Bršlice je nejrychlejší. Klidně bych zkusila to, co popisujete, na... celý příspěvek > |
 |
A neplavou a neplavou, 22.4.2008 Já bych jim vypustila vodu, ať si po dlouhé zimě provětrají plíce...
H. |
 |