|
Příspěvky uživatele - 136.34
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Roubování třešně, 26.12.2007 Jak, kdy a co roubujete. Mám 5letou Karešovu a chtěl bych se pokusit naroubovat několik odrůd, dokud má slabé větve. Díky za rady. Pepík |  | třešně po celou sezónu, 26.12.2007 To jste mne zarmoutil. Sháněl jsem něco raného, Rychlici mi zahradník rozmluvil pro malé plody a navrhl Karešovu. Navíc kmen má alespoń 110 cm. Už se vidím na 10m žebříku. Snad se mi podaří uřezávat výhony jdoucí nahoru a spáchat něco na způsob... celý příspěvek > |  |
|  | podnože pro révu, 26.12.2007 Kde se nechá sehnat podnož pro roubování révy? Lze ji někde objednat? Jde ji rozmnožovat jako v případe pravokořených sazenic révy? Slyšel jsem o jakési podnoži, snad Teleki? Díky za rady. Pepík. |  | Broskvoň do vyšší nadmořské výšky, 22.12.2007 Okolí Rokycan, 400 m.n.m... Žádné extra chráněné stanoviště, rovina, chráněno zdmi od východu a jihu. Odrůda Red Haven a Luna. Pokud nepřijdou v květu mrazy, bez problémů. Slyšel jsem, že Luna je nahrazována odrůdou Felix. |  | Nádory u broskvoní - klejotok, 22.12.2007 Mnohokrát jsem se setkal s výrazem klejotok u peckovin. Na broskvoni odrůdy Luna, asi 6leté, mám několik nádorů. Jde o puklou větev, uprostřed je uschlé vnitřní dřevo. Z rány vytéká jakýsi sliz. Ošetřil jsem to podle návodů uveřejněných v této... celý příspěvek > |  | pěstování hlívy, 13.12.2007 Potřebuju se zbavit parezů z ovocných stromů. Před rokem jsem porazil stromy, vyřízl do pařezu klín, nasypal tam sadbu (jakési zrní s podhoubím). Po roce se objevuje hlíva na pařezu z jabloně, na hrušni a třešni ještě ne. |  | Lahůdková jablka pro labužníky - Váš favorit, 19.11.2007 Přátelé, když čtu Vaše diskuse, tak mne napadá, na kolika hektarech a v jakém sponu pěstujete stromy?? Já mám zahradu asi 20x40 m, když chci, aby byla pěkně prosluněná a mohl sekat trávu bez neustálého obsekávání stromů, tak mám spon 6x3 m, od... celý příspěvek > |  | Rododendron, 18.11.2007 Čím to postříkat proti tomu škůdci? Pirimorem nebo decis flow nebo něčím jiným? Děkuji za radu. |  | Na hryzce lze s úspěchem použít například i karbid, 15.11.2007 Můžete prozradit, kde bych karbid mohl sehnat, třeba neběžně?? |  | je to mozne?, 15.11.2007 Když mi během týdne, začátkem zimy, ten blb krtek udělal na zahradě na území asi 10x15 m přes 60 krtinců, proklel jsem všechny ochránce těchto roztomilých zvířátek. Pustil jsem mu do děr propanbutan, zapálil a málem jsem uhořel. Po měsíci se... celý příspěvek > |  |
|  | Jarní řez broskvoní, 4.11.2007 Řežu za květu a hodně. Uvažuju o použití nůžek na živý plot, kterými udělám střih kolem kosterní větve. V kraji vhodném k pěstování brambor se na stromě stejně nemůže nechat moc broskví, slyšel jsem o max. 150 ks na vzrostlém stromě. Takže mám to... celý příspěvek > |  | Černy jeřab (Aronie), 4.11.2007 Není špatné dát plody aronie do sklenice a zalít pálenkou, nechat 2 měsíce, slít, pak si pohrát se skořicí, badyánem, hřebíčkem a trochou cukru. Je to mnohem jemnější než polykat 60procentní destilát. Fakt. |  | solarni odpuzovac krtku, 4.11.2007 Z mých zkušeností mohu říci to, že solární odpuzovač (zakoupený v supermarketu) je s prominutím na hovno. |  | destilační přístroj, 2.11.2007 Hezky jsem si početl v této překrásné a smysluplné diskusi. Sice dávám přednost vínu, naprosto souhlasím s VašekB ohledně kvalit vína z černého rybízu. Při pálení záleží výsledek na kvalitě kvasu. Lepší by měly být nádoby s užším hrdlem, aby se nad... celý příspěvek > |  | Slivovice vs. calvados, 1.11.2007 Milí přátelé destilátů, tato diskuse je mi nadmíru sympatická. V podstatě je jedno co pijeme, každé ovoce, i směsi, i v různých letech, mají své neopakovatelné kouzlo. Slyšel jsem doporučení po prvním pálení zředit produkt kvalitní vodou 1:1, nechat... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|