|
Prasklina kůry na třešni - 70 cm, 5.5.2010 Tato třešeň roste na strání kde je půda převážně jílovitá a po dešti voda ihned odtéká pryč. Většinou rostliny na zahradě trpí suchem. Pravděpodobně příčina v půdě asi nebude.
Ve špičce koruny jsem měl větvení tzv. "troják" a při zakvetení... celý příspěvek > |
 |
Prasklina kůry na třešni - 70 cm, 4.5.2010  V tomto týdnu se nám objevila prasklina kůry na třešni (Rivan) staré cca 5 roků. Prasklina je podélná, dlouhá cca 70 cm a od včerejška se zvětšila asi o 30 cm. Malá prasklina je i na opačné straně kmínku viz foto. Vůbec netuším čím prasklina mohla... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Dřín a roubování, 7.3.2010 Chtěl bych naroubovat dřín na podnož Cornus sanguinea /Svída krvavá/. Myslíte si že tato kombinace má naději na úspěch? |
 |
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 7.3.2010 Pokračuji v krmení práčků slunečnicí a rozbíjím led v sudech, kam jsem si začal už napouštět dešťovou vodu s tím, že už voda příliš nezamrzne. Čas ale pracuje pro nás! |
 |
Nejatraktivnější stromy, 7.3.2010 Co tak zkusit Laburnum anagyroides (štědřenec). Je na mráz dobře odolný, je to i rychle rostoucí rostlina a dospělé stromy jsou překrásně zakvetelé. |
 |
Přeroubování arónie, 3.3.2010 Je nějaká šance na úspěch v případě naroubování aronie na svídu krvavou? |
 |
Označovacie štítky, 1.2.2010 V papírnictví prodávají pro školáky podložky při práci s plastelinou. Formát asi A3 (cena cca 25,-). Nastříhal jsem si je na obdélníčky, popsal nesmyvatelným fixem na plastické hmoty (cena cca 10,-), dírkovačem udělal dírku na přivázání k... celý příspěvek > |
 |
Kiwi, 1.2.2010 Já jsem koupil v loňském roce 10 ks rostlinek(arguty a kolomikty) krásně již zapěstované od exotickerostliny.cz. Zasadil jsem je na podzim a teď jenom s obavou čekám jak se jim podaří přežít tuto zimu. Doufám, že po dobu dlouhého a poměrně teplého... celý příspěvek > |
 |
NPK pod stromy, 28.12.2009 Chtěl bych pohnojit pod stromy okolo kmenů hmojivem NPK. Víte někdo jak dlouho trvá rozpad granulí a začínají působit? Lépe řečeno, kdy by bylo nejvhodněji granule NPK zapravit do půdy, aby stromy již na jaře z něj měly užitek. Dík za názory. |
 |
Spartium junceum, 19.12.2009 Pane Miroslave, chtěl bych se zeptat zda jste si všiml jak a kolik navštěvují Váš rozkvetlý keř včeličky. A ještě zda keř kvete opravdu od února do srpna, jak je uváděno v literatuře. Díky za odpověď! |
 |
|
 |
Řízkování Pámelníku, 12.12.2009 Mně se tedy pámelník nejen líbí, ale je i užitečný. V létě při kvetení se na něm pasou včeličky a na zralých plodech přes zimu zase ptáci. Ještě pěknější než pámelník bílý je pámelník červenoplodý. |
 |
Hledám pěkný strom, 29.11.2009 Pouvažujte ještě o štědřenci (Laburnum). Je dostupný k zakoupení a má nádherné květenství. |
 |
Černá jeřabina, 19.11.2009 Ke slazení doporučuji vyzkoušet med. Je to lahoda!
Letos nám poprvé zarodil rakytník řešetlákový, tak jsme šťávu z plodů smíchali s medem a nemůžeme si to vynachválit. |
 |
Rozmnožení Wajgelie, 15.11.2009 V kterémsi zahrádkářském časopise jsem narazil na informaci, že wajgelie by se měly rozmnožovat v prosinci. Přestože to dělám v létě, vyzkoušel jsem nařezat rouby a zasadit je do země v prosince. Zakořenění probhělo docela uspokojivě, v lété krásně... celý příspěvek > |
 |
Sázení vrby, 15.11.2009 V uplynulých dvou letech jsem vysadil cca 100 ks vrb různých druhů. Postupoval jsem tak, že na jaře /spíše v předjaří/ jsem zasadil na zahrádce nařezané pruty /asi 20 cm dlouhé a silné asi jak lidský malíček/ dost blízko od sebe, asi 10 cm, do tzv.... celý příspěvek > |
 |