|
Příspěvky uživatele - 100.5
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Křovinořez Stihl x Husqarna x Stiga na 3200m sajgonu, 26.4.2008 U nás v HQ jsou cenové rozdíl na desetitisícovém stroji mezi oběma značkami (rozdíl fakt jen v barvě plastu) sotva 5 - 6 stovek. |  | I toto je Mountfield, 26.4.2008 Asi je to tím, že jsme v Česku. Když si něco vyberu, zaplatím za to a ono se mi to hned nepoláme, znamená to, snad, že obchod je kvalitní? A když už jsou to 3 věci po sobě, je to skoro zázrak! To je přeci snad samozřejmost! Kvalita obchodů se... celý příspěvek > |  |
|  | Řebčík královský, 26.4.2008 V tuto dobu kvete, takže se cibule neprodávají. Na podzim jej budou mít všude. Tedy červený, žlutý vzácněji. |  | Výmladky švestek po celém sadu, 24.4.2008 Nezkoušel bych to, Obávám se, že Roundup nepůsobí trochu, nýbrž zcela systémově. Tedy, rostlina herbicid vstřebá a ten se dostane i do matečného stromu. On možná ten strom nezajde, dávka asi nebude tak velká, aby jej zahubila, ale určitě mu ublíží. |  | řez clappovy po výsadbě, 24.4.2008 Tak, jak píše pan Stanislaw, Clappova pro pěstování ve stěně roste příliš bujně, plodí pozdě a s kdouloní špatně srůstá. Do stěny volte raději Konferenci nebo Wiliamsovu. |  | Výmladky švestek po celém sadu, 24.4.2008 Myslím, že p. Ferda odpověděl za mě. Řekl bych to nějak tak.
Jedině řezat. |  | Kristalon start kristalon plod a kvet, 24.4.2008 Nečinil bych tak. Kristalon start má vyšší obsah dusíku oproti jiným prvkům, což je v začátku vegetace vhodné. Zvyšováním koncentrace a častým hnojením možná docílíte větších listů, ale i vyššího obsahu nitrátů v nich. |  | broušení kosy, 24.4.2008 Jedině snad, že se nezlomilo, když se špička zabodla do paty kmene stromu - to se mi párkrát stalo. Na trojí mávnutí kosou pro králíky snad, jinak se připojuji k názoru, že ke kose patří dřevěné kosiště. |  | rucni nuzky Bahco, 23.4.2008 Taky jsem si loni jedny Bahco za 1200 koupil - přiznám se, trochu snobizmus. Jedno jim musím nechat, jsou mimořádně lehké, v kapse nejsou cítit. Člověk trávící 8 hodin ve vinohradu to ocení, pro majitele 400 m2 zahrádky je to spíš frajeřina. |  | Výmladky švestek po celém sadu, 23.4.2008 Nu, řekl bych, že 25 let starý sad je docela mladý sad.
Čačanské pološvestky, stejně jako mirabelky a ryngle se na jiných podnožích než myrobalánech pěstují poměrně zřídka.
Roundup a jemu podobné systémové herbicidy na bazi glyfosfátu bych na... celý příspěvek > |  |
|  | broušení kosy, 23.4.2008 To si raději nechte ukázat. Napřed by bylo dobré ji vyklepat - bylo tu na to téma několik pěkných příspěvků. |  | Hnojení - nejasnosti, 23.4.2008 Já myslím, že jsem toho nenapsal tak málo...
Neorientuji se v dávkování a vhodnosti hnojiv pro určité druhy rostlin. Nějak intuitivně se snažím přidat do půdy ty živiny, které myslím, že v ní schází. Kostní moučka je díky přítomnosti kostního... celý příspěvek > |  | Hnojůvka z kopřiv, 23.4.2008 Pokud přihnojujete ke kořenům a ne na listy, k popálení dojít nemůže. |  | ostření, 23.4.2008 Všichni máte pravdu. Jen bych připomenul, že za kůru roubují prakticky jen amatéři, profesionálové výjimečně. Ve velkovýrobě se očkuje, případně kopuluje (nemyslím tím sexuální smysl výrazu). Řada chyb a nepřesností při roubování za kůru se nám... celý příspěvek > |  | Mulčování, 23.4.2008 Není to šťastně zvolený termín. Mulčování = nastýlání a mulčování jako funkce sekačky jsou dva pojmy zcela odlišného významu. |  |
 |
|
|
|