|
LYRA🍎 UEB5060/1, 19:03  Lyra dnes. Mrzí mě ovšem zjištění, že na plodech v dolní partii mám sazovitost. |
 |
Mrazové poškození plodů, 18:36  plod Gala Schnitzer poškozený na jaře mrazíkem. |
 |
|
 |
Opál, 15:02 Vypadá pěkně. |
 |
Angold, 12:53  Angold v 2021 naroubovaný do terminálu Malin. hornokrajského. |
 |
Opál, 12:46  Opál naroubovaný v 2020 do terminálu Rubínu roub. v 2016. |
 |
Luna, Gold Bohemie, Heliodor, Otava do 360m.n m, 12:37  Luna se mi sešla na zahrádce ve 2 kusech na M9. Na jednom stromku je ale sazovitost. |
 |
Jabloň Lucy, 12:32  Stejný stromek Lucy letos (když loni všechno pomrzlo). |
 |
Opál, 12:27  Shluk plodů Opálu na terminálu štíhlého vřetena. |
 |
Roubování na pařízek, 12:22  Barby roubované v 2022 na pařízek má už první plody. |
 |
Broskyna do 600m.n.m, 31.8.2025 Chápu vás, že když nemáte jinou příznivější volbu a máte elán, chcete to zkusit. Ale po 30 letech pěstování broskvoní jako hobby, bych takový krok nedoporučil nikomu. Broskvoně jsou prostě do teplých krajin a ani okrajové oblasti nejsou v takové... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Stále plodící maliny, 25.8.2025 Musí jít Miloši ale o remontantní odrúdu, která už v prvním roce od vyrašení výhonů začne na jejich horní třetině na konci léta kvést a plodit. Neremontantní odrúdy udělají v prvním roce jen olistěný prut bez květů. |
 |
Choroba podpnika, 25.8.2025 Netroufal jsem si posuzovat jako první, ale p.Lída má pravdu. Mohl to být nějaký patogen, který díky bradavičnatosti na podnoži nebo mechanickému poškození podnože a tzv.utopení stromku pŕi výsadbě (na snímku je vidět, že celá uhnilá část byla dříve... celý příspěvek > |
 |
Dotaz, 24.8.2025 Rád bych vám s objasněním pomohl a tak jsem vyhledal na internetu nějaké informace. Tato plochá broskev byla vyšlechtěna ve Śpanělsku a u odrůd, které nejsou vyšlechtěné v ĆR, bych vám doporučil před nákupem ověřit si, zda informace poskytované... celý příspěvek > |
 |
Stále plodící maliny, 23.8.2025 Nyní plodící část prutů malin, které narostly minulý rok a na kterých vám zrají plody, přes zimu do jara zaschne a na jaře se u země odstříhne a zlikviduje.. Dále když si pozorně prohlédnete celé pruty na 2. snímku, zjistíte, že kvetou a mají nezralé... celý příspěvek > |
 |
Špičaté zelí, 23.8.2025  Další sezónu jsem využil řádek po raných bramborách, přihnojil ho cereritem a zasadil sem předem připravenou sadbu.Začátkem srpna už se sadba ujala, následně jsem všechny listy z obou stran postříkal slivovicí proti molici a pak přetáhl přes rostliny... celý příspěvek > |
 |