|
Desinfekce půdy, 3.10.2023 Jak desinfikovat nepovím, osobně nevěřím možnosti to nějak napravit. Moje zkušenost je, že na současné zahradě česnek nevypěstuju právě pro intenzivní plesnivění a to při jakémkoliv průběhu počasí. A že jsem to zkoušel řadu let. Asi jeden km od nás... celý příspěvek > |
 |
Pila Stihl MS 271 problém jde ztuha zatáhnout za šňůru, 3.10.2023 Na svíčce sedí malej zelenej skřet s kyjem, kterým zapírá píst a brání v pohybu. Vyšroubovat svíčku, skřeta chytit a umlátit tím jeho kyjem. |
 |
|
 |
Dotaz na odrůdu česneku, 1.10.2023 Bjetin je skutečně jemný a neagresivní, ale shodli jsme se v rodině, že má trochu jinou chuť než "opravdový" česnek. |
 |
Jilm sibiřský - likvidace, 28.9.2023 K tématu by něco nebylo? Jen kádrovat diskutující? |
 |
Opět zelená nať brambor, 26.9.2023 Žeby nať vysosla hlízy nehrozí. Spíš můžou choroby migrovat ze stonků do hlíz a pak se to na skládce kazí. Už mají svůj čas, čekat na sklizeň do vánoc je pozdě. U nás taky na polích je spousta porostů zelených a teď začínají žloutnout. Je to taky... celý příspěvek > |
 |
Nové odrody marhúľ🍑, 25.9.2023 Nevím, jak sledujete internet, konečně je mi to vcelku jedno. Čas vložení příspěvku je u každého uveden a je to relevantní údaj. Kvůli třídění v databázi má každý záznam časové razítko a to je poměrně složitě a přesně vytvořené. Pokud jde o množení,... celý příspěvek > |
 |
Nové odrody marhúľ🍑, 24.9.2023 Nejen podle vás, ale i podle mně a to už dávno. Akorát nevím, zda příčinou je záměr, nebo mdlá inteligence. Ale posty jdoucí po sobě co tři minuty časované ve 4 hodiny ráno s názvy " zase novinka", "a ještě jedna", " a další" jsou zcela jistě... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2023, 23.9.2023 Tak Goldkrone pěstuju už dlouho a souhlasím s hodnocením. Když to Gardenberry někde uvidm, asi ho zkusím. Pokud jde o plíseň, nikde ani skvrnka. Ani jiné neduhy se neprojevují. Dobrý ročník! |
 |
Réva 2022, 22.9.2023 Jen pro srovnání, nevychloubám se. Solaris má letos první významnou úrodu a vypadá to velmi nadějně, bobule jsou sladké a výborné chuti. Naprosto bez známek napadení, bez chemické ochrany. 550 mnm, jižní zeď chalupy. |
 |
Jabloň Lucy, 19.9.2023 Jistěže štíhlá vřetena se takto pěstují. Ale je pro to především potřeba dobrá poloha, což já nemám, a znalost vedení, což mám částečně. Pokouším se o to prakticky celý zahrádkářský život a výsledky mám poměrně tristní. Jednak chybami pěstitele, kdy... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jabloň Lucy, 18.9.2023 To se tak někomu zahrádkaří, v pánvi... |
 |
Pěstování ozimé zeleniny, 18.9.2023 No to byste jim musel dávat intenzivní PŠM a stejně to nedozraje. Sice se říká kdo si hraje, nezlobí, ale ten váš pokus, tedy rajčata v zimě bez svícení mi přijde dost proti kozímu vocasu. |
 |
Pěstování ozimé zeleniny, 18.9.2023 Nevím jaké musí být podmínky, aby rajče v zimě udělalo konzumní plody. Asi dost náročné. Napřed jsem nechápal tu jalovici, jakou to má souvislost. Ale pomaleji mi to myslí, už vím, hovězí s rajskou! |
 |
Marmeláda - kompot z hroznů, 17.9.2023 Zdravím vespolek.
Mám pár hroznů odrůdy Nero a chci je nějak zpracovat, k stolnímu užití moc nebudou. Má někdo nějaký dobrý recept na hroznový džem nebo marmeládu? Kdybych to zavařil jako kompot, bude to k jídlu? |
 |
Ovocinár zo Smolenice, 17.9.2023 Já nemám zájem se s vámi potýkat klávesnicí. Napsal jsem svůj názor, ten zatím zůstává stejný. Víc k tomu nemám. |
 |