|
Příspěvky uživatele - 213.87
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Vlaška končí, 21:22 Bystrická je myslím z roubu od Petra. Petře jak to vypadá u tebe?
Začínají na ni zrát teď první měkké plody, jiné jsou ještě tuhé, ale všechny už vybarvené - je to jihozápadní kosterní větev na plném slunku a málo listí, plody jsou úplně horké ze... celý příspěvek > |  | Vlaška končí, 20:43 Zapomněl jsem se přihlásit.
Zkrátka tyto odrůdy vypadají všechny na vynikající povidlové typy, ty nejšvestkovější koncentráty |  |
|  | Vlaška končí, 20:34 Dneska jsem obral poslední Vlašky, visely všechny scvrklé a nespadly To je mezi Domácíma švestkama celkem unikát - že by odrůda na sušení přímo na stromě? Ty scvrklé plody byly už trochu tužší bez šťávy, ale chuť velmi kořenitá pikantní,... celý příspěvek > |  | Nedozrávají plody meruňky, 9.8.2025 Pravděpodobně odrůda a nevhodné místo - asi vlhko = strupovitost plodů. Bergeron vyžaduje chráněná teplá sušší místa ve dvoře. Leskora naopak plodí všude. |  | Meruňky 2025, 9.8.2025  Petře dozrály ty tvé,,Farclo", jsou sladké šťavnaté křupavé jako typické,,Far", chyběly tak 2 dny ještě, ale oba plody zničil obaleč - jsou na fotce. Odkud byl stromek? Farhial je ještě zelený /nažloutlý, stejně jako Fardao. Jsou to vzorky v... celý příspěvek > |  | Vlaška končí, 8.8.2025 Ta šarka byla asi vypuštěná naschvál.
Tvoje Vlaška (z Vysočiny) u mě teprve začíná, ale mám ten dojem, že Dolanku asi nepřekoná žádná odrůda - velmi silně švestková, přestože dužina Dolanky je načervenalá z šarky - nebo právě proto, že jsou... celý příspěvek > |  | Broskvoňové semenáčky, 8.8.2025 Dejte nejlépe fotku toho místa nad zemí. |  | Hrušky 2022, 8.8.2025  Vidím, že pokračuje staré vlákno 22.
Pěkné kousky Petře. Ta Ananaska chutná jako Ananas?
Nevím jak ty rané hrušky mají chutnat, měl jsem jen letní Wiliamsky a ty nasazují laťku dost vysoko. Dotáhl jsem ranou Turandot - hned... celý příspěvek > |  | Čačanská lepotica, 8.8.2025 Lepotica je jen na jídlo. I když vyberete prvotřídní sladké plody, po zahřátí se chuť úplně ztratí a zesílí kyselost. Ani Valjevka, přesto že je to pravá švestka, není moc lepší. Na pálení je Lepotica oblíbená, protože se snado naplní bečka, ale chuť... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 7.8.2025  Spadly jediné 2 plody Hacihaliloglu, po deštích sice popraskaly, ale neshnily. Jsou opravdu sladké - jeden plod má 23% Brix, druhý scvrklý 28%Brix. |  |
|  | Fortune, 7.8.2025  Pěkná úroda.
Mi zůstaly na Fortune doteď jen 2 plody - po mrazech se květy neopýlily. Angeleno má víc.
Jeden Fortune spadnul dneska do pytlíka, velikost jak broskva možná tak 150g + šarka, ale byl dobrý šťavnatý aromatický. Mám... celý příspěvek > |  | Vlaška končí, 6.8.2025 Na Hanity čekám, jsem zvědavý, ještě nejsou zralé, ale minule ochutnávka byla výborná a šarka se na ni neprojevila.
Dušičková bude tedy záměna.
Ta Dolanka má velmi silné aroma, jestli to je standard i u zdravých plodů? Můžu... celý příspěvek > |  | Vlaška končí, 6.8.2025  Na Vlašce začínají měknout první plody, projevuje se ale šarka. Přiroubovaná Dolanka, Čerčínská, Dušičková bohužel taky. Sem tam některý plod je méně poškozený. Každopádně Dolanka z nich má nejsilnější aroma a chuť pravých švestek.
Zajmavé,... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 4.8.2025 Lepší je více odrůd a rozložení zrání v čase. Úroda pěkná. To přelití a nedostatek slunka hlaje klíčovou roli v kvalitě. Možná i ta šarka je díky tomu silnější. Broskvoně mají schopnost šarku úplně skrývat, že se další rok nemusí projevit ani... celý příspěvek > |  | Franzi, 4.8.2025  Ty nejměkčí Franzi před spadnutím jsou výborné , takže pro stolní kvalitu je třeba omacávání každé švestky a lehké zatahnutí jestli sama upadne. Možná kdyby bylo slunko a teplo, zrály by lépe. Vyskakuje opakovaně dost monilia plodů a přeskakuje na... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|