Příspěvky uživatele - 213.87

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Vlaška končí, 21:22
Bystrická je myslím z roubu od Petra. Petře jak to vypadá u tebe? Začínají na ni zrát teď první měkké plody, jiné jsou ještě tuhé, ale všechny už vybarvené - je to jihozápadní kosterní větev na plném slunku a málo listí, plody jsou úplně horké ze... celý příspěvek >
Vlaška končí, 20:43
Zapomněl jsem se přihlásit.  Zkrátka tyto odrůdy vypadají všechny na vynikající povidlové typy, ty nejšvestkovější koncentráty 
Vlaška končí, 20:34
Dneska jsem obral poslední Vlašky, visely všechny scvrklé a nespadly  To je mezi Domácíma švestkama celkem unikát - že by odrůda na sušení přímo na stromě? Ty scvrklé plody byly už trochu tužší bez šťávy, ale chuť velmi kořenitá pikantní,... celý příspěvek >
Nedozrávají plody meruňky, 9.8.2025
Pravděpodobně odrůda a nevhodné místo - asi vlhko = strupovitost plodů. Bergeron vyžaduje chráněná teplá sušší místa ve dvoře. Leskora naopak plodí všude. 
Meruňky 2025, 9.8.2025 Obsahuje fotku
Petře dozrály ty tvé,,Farclo", jsou sladké šťavnaté křupavé jako typické,,Far", chyběly tak 2 dny ještě, ale oba plody zničil obaleč - jsou na fotce. Odkud byl stromek? Farhial je ještě zelený /nažloutlý, stejně jako Fardao. Jsou to vzorky v... celý příspěvek >
Vlaška končí, 8.8.2025
Ta šarka byla asi vypuštěná naschvál.  Tvoje Vlaška (z Vysočiny) u mě teprve začíná, ale mám ten dojem, že Dolanku asi nepřekoná žádná odrůda - velmi silně švestková, přestože dužina Dolanky je načervenalá z šarky - nebo právě proto, že jsou... celý příspěvek >
Broskvoňové semenáčky, 8.8.2025
Dejte nejlépe fotku toho místa nad zemí.
Hrušky 2022, 8.8.2025 Obsahuje fotku
Vidím, že pokračuje staré vlákno 22.  Pěkné kousky Petře. Ta Ananaska chutná jako Ananas?  Nevím jak ty rané hrušky mají chutnat, měl jsem jen letní Wiliamsky a ty nasazují laťku dost vysoko. Dotáhl jsem ranou Turandot - hned... celý příspěvek >
Čačanská lepotica, 8.8.2025
Lepotica je jen na jídlo. I když vyberete prvotřídní sladké plody, po zahřátí se chuť úplně ztratí a zesílí kyselost. Ani Valjevka, přesto že je to pravá švestka, není moc lepší. Na pálení je Lepotica oblíbená, protože se snado naplní bečka, ale chuť... celý příspěvek >
Meruňky 2025, 7.8.2025 Obsahuje fotku
Spadly jediné 2 plody Hacihaliloglu, po deštích sice popraskaly, ale neshnily. Jsou opravdu sladké - jeden plod má 23% Brix, druhý scvrklý 28%Brix. 
Fortune, 7.8.2025 Obsahuje fotku
Pěkná úroda.  Mi zůstaly na Fortune doteď jen 2 plody - po mrazech se květy neopýlily. Angeleno má víc. Jeden Fortune spadnul dneska do pytlíka, velikost jak broskva možná tak 150g  + šarka, ale byl dobrý šťavnatý aromatický. Mám... celý příspěvek >
Vlaška končí, 6.8.2025
Na Hanity čekám, jsem zvědavý, ještě nejsou zralé, ale minule ochutnávka byla výborná a šarka se na ni neprojevila.  Dušičková bude tedy záměna. Ta Dolanka má velmi silné aroma, jestli to je standard i u zdravých plodů?  Můžu... celý příspěvek >
Vlaška končí, 6.8.2025 Obsahuje fotku
Na Vlašce začínají měknout první plody, projevuje se ale šarka. Přiroubovaná Dolanka, Čerčínská, Dušičková bohužel taky. Sem tam některý plod je méně poškozený. Každopádně Dolanka z nich má nejsilnější aroma a chuť pravých švestek.  Zajmavé,... celý příspěvek >
Broskvoně 2025, 4.8.2025
Lepší je více odrůd a rozložení zrání v čase. Úroda pěkná.  To přelití a nedostatek slunka hlaje klíčovou roli v kvalitě. Možná i ta šarka je díky tomu silnější. Broskvoně mají schopnost šarku úplně skrývat, že se další rok nemusí projevit ani... celý příspěvek >
Franzi, 4.8.2025 Obsahuje fotku
Ty nejměkčí Franzi před spadnutím jsou výborné , takže pro stolní kvalitu je třeba omacávání každé švestky a lehké zatahnutí jestli sama upadne. Možná kdyby bylo slunko a teplo, zrály by lépe. Vyskakuje opakovaně dost monilia plodů a přeskakuje na... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika