|
Dolanka, 13.9.2017  Dolanka s přepychovou chutí.Něco zhatily jarní mrazy, proti pilatce ošetřeno, dále ztráty monolií a obalečem.Ale ta pravá švestková chuť je nenahraditelná.Němci mě nezajímají.Náhražky nepěstuju. - Mičurin II (470 m) |
 |
Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 12.9.2017  Opravný řez a založení nové korunky pro štíhlé vřeteno (zákrsek) z nevhodně zapěstovaného stromku.Měl jsem obdržet zákrsek.Foto 1 - výška kmínku 150 cm + štětka - vysazeno po dodání počátkem září 2016.Foto 2 a 3 zakrácení kmínku - březen 2017.Foto 4... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Beforest, 11.9.2017  Beforest - 2017 - štíhlé vřeteno
Vzhledem neoslní, chuťově nadchne.
Mičurin II (470 m) |
 |
Mollies Delicious, 11.9.2017  Mollies Delicious - 2017 -zababčelé vřeteno - sklizeň chuťovky |
 |
Mollies Delicious, 2.9.2017  Mollies Delicious - 2017 - před sklizní - štíhlé vřeteno - Mičurin II (470 m) |
 |
Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 21.8.2017  Williamsova červaná - 2017 - na snímcích je patrné poškození plodů jarními mrazíky (rzivost slupky).Celkově byla úroda tímto jevem hodně redukována.Podstatně hůř dopadly Lucasky.Tvarové poškození plodů ze 70% diky rannému kvetení a... celý příspěvek > |
 |
Jeanne d' Arc, 16.8.2017  Pokračování po roce.Letos ukázala Johanka na roubech tři plody.Tak to snad letos dokončím.Zahradě zdar - Mičurin II (470 m) |
 |
Mantet, 1.8.2017  Zdravíčko
MANTET - 2017 - štíhlé vřeteno - Mičurin II (470 m) |
 |
Spencer, 11.12.2016  Nastal čas, pustit se do lahůdkových Spencerů.Barvy se nám projasnili a tedy je čas pro konzumaci.Jako vždy, přepychová chuť a konzistence (je to tak srávně?).Chytáním pěstitele za slovíčka kvalitním odrůdám neublíží natož báchorkám o jejich... celý příspěvek > |
 |
Kanzi, 4.12.2016 Pane Hlavatý, letos jsem měl první dva plody.Zkušeností zatím málo.Čtyří ošetření proti strupovitosti jako u všech odrůd - plody čisté.Chuť vynikající, spíše trochu do Braeburnu ale znatelně jiná.Další jablíčko vyskladním za 14 dnů a uvidím.Zatím je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kanzi, 3.12.2016  Dnešní degustace prvního plodu Kanzi s manželkou.Celkové hodnocení 1A.Hustá a křuplavá dužnina, velice zajímavá vynikající chuť, silná šťavnatost a vyvážený obsah cukru a kyseliny.Jak se píše v zahraničních recenzích.Jablko nové generace... celý příspěvek > |
 |
Jantar, 3.12.2016  Zravíčko ovocnáři.Počátkem října jsem nebyl vúči Jantaru spravedlivý.Sama mě vyvedla z omylu.Letos výborná chuť po zatuchlině ani památky.Prostě vynikající.Včera jsem přivezl ze sklípku poslední kousky.Je snědeno. - Mičurin II (470 m) |
 |
Rozela, 20.11.2016  Tak mám dojem že se pod návalem komerčního dua Merkur, Admirál supernovinek od Střížovic na tuto odrůdu pozapomíná.Letos výborná co do chuti koezistence jemné dužniny a vysoké šťavnatosti což už 14 dnů při konzumaci potvrzuje.Řekl bych, této odrůdě... celý příspěvek > |
 |
Gala Mitchgla, 19.11.2016 Víte pro mě je vděčná odrůda ta, které dá člověk jistou péči a ona mu dá kvalitní ovoce.Samotný název a původ odrůdy to nedokáže.Rád se vlamuji řečeno Vašimi slovy, zkouším na co mám a co zabalit.Zatím jsem těch vrátek otevřel dost a dostal se až k... celý příspěvek > |
 |
Gala Mitchgla, 19.11.2016 Pane Miloši na této zahradě pěstuju 17 let a to takové odrůdy jako Elstar, R.Delicious, Gloster,Melrose, Fuji,Braeburn a další odrůdy které dostávají od novodobých pomologů nálepku náročné na polohu.Nestalo se mě, že by nějaká odrůda nedozrála do... celý příspěvek > |
 |