|
Příspěvky uživatele - 213.87
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Později kvetoucí, středně ranná meruňka, 22:47 Nejhorší nemoc u meruněk je novodobý moniliový úžeh květů, a ten postihuje všechny odrůdy, některé míň, některé víc, takže postřik do květu by se měl provést tak jako tak.
Volil bych Leskoru, je dost raná, chuťově dobrá a osvědčená, má i... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 22:03  PP - tak jestli byly Bergerony jen dobré, tak ještě to není úplně ono, nejlepší jsou až ty měkké před spadnutím, ty jsou vynikající, pak není potřeba ani srovnávat, huba se rozesměje a je to jasné. Tady Bergerony začínají - první měkké plody... celý příspěvek > |  |
|  | Nejranější odrůdy slivoní, 21:42 Petře máš ty rané slivky parádní.
Samozřejmě i nové je třeba zkoušet.
Už se sem tam se objevují první měkké Č. Lepotice a první plody Franzi - jsou dobré. |  | Broskvoně 2025, 12:09 Takže ta neznámá bělomaska teď dozrávající ti zraje stejně jako Luna (RH-15dní) A taky je chuťově lepší jako Luna, ale není odlučitelná od pecky, Luna odlučitelná je? (piše se Luna - částečně odlučitelná) |  | Meruňky 2025, 22.7.2025 Korzár - to je škoda, po deštích některé odrůdy - hlavně ty staré - trochu popraskaly to je hlavní důvod, přiláká to včely, slunéčka, mravence a hnije.
Máš je Petře celkem oranžové ty Šalachy, myslel jsem, že mají světlejší dužinu. Mám jen... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 22.7.2025 JežišMaira, snad se ti nebude o těch bělomaskách zdát . Mě záměna potěší, když je to rané nebo naopak pozdní, kdy není tolik konkurenčních odrůd. Takže Luna je překonaná?
Obral jsem před pár dny poslední Amsdenovy - byly dobré a opravdu odolné, a... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 22.7.2025  Světlé meruňky velmi sladké 25%brix, výborné, Murgab vlevo a menší Zard vpravo. Jsou náchylnější na praskání v deštích.
Dozrál i Bronzovyj, přiroubovaný vedle San Castrese která ma šarku - Bronzovyj ji taky má a na rozdíl od San Castrese má i... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 21.7.2025 Parádní
Tak ty budou taky hodně kvalitní
Letos jsem měl první plody FM3, ale nějak málo vybarvily, byly sladké, ale méně kyselin a moučnatější, je to přesazený stromek, možná příště. |  | Meruňky 2025, 21.7.2025  Jestli myslíte tu San Castresse s kulatějšími peckami, tak tak zraje v čase VP/Maďarské, tedy 8 dní před Bergeronem. U mě ještě Bergeron není zralý.
Máš tam meruněk Petře letos taky dost. Vidím, že San Castresse u tebe je bez šarky,... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 21.7.2025  Poslední dny padají San Castresse z roubu v terminálu. Šarka je na listech a na peckách, ale plody jsou čisté, velmi šťavnaté sladké výborné. Zajímavá je neobvyklá pecka, je malá kulatější, nikoliv placatá jako u většiny... celý příspěvek > |  |
|  | Broskvoně 2025, 21.7.2025 Pěkné stromky opravdu. Vášim favoritem je po Springcrestech Favoritta |  | Nejranější odrůdy slivoní, 20.7.2025 To nevím, podle čeho to poznáte?
Měl by to být Opál, je z roubu od pěstitele. Pecka je dobře odlučitelná, plody vyrovnané kvality výborné sladké, už teď překonávají obvyklé plody Lepotice, která ještě není zralá - našel jsem teprve první zralý... celý příspěvek > |  | Nejranější odrůdy slivoní, 20.7.2025  Opály jsou taky celkem rané a odolávají šarce, fleky jsou na listech a trochu na peckách, ale plody jsou čisté a sladké výborné, povedená odrůda. |  | Broskvoně 2025, 19.7.2025  Taky bych byl raději za menší stromy jako máte vy. Pod 3 metry to nedostanu, i v druhé zahradě na horší půdě už se mi na 3 metrech broskvoně dotýkají po 6 letech.
Nejbujnější broskvoň mám starý Fairhaven asi 20 let. Průměr koruny udržuju na... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 18.7.2025 Redhaven na broskvovém semenáči nehnojím a spon 3 metry je už po 6 letech málo, ale víc prostoru jim nedám. Stříhám stromy jen v zimě. Tak ten menší vzrůst bude asi tím, že stříháte 3x v sezoně. |  |
 |
|
|
|