|
Příspěvky uživatele - 168.10
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak vypěstovat podnož jabloně?, 1.5.2022 přesaďte je nyní. 5cm vysoký semenáček má tak do 10cm kořínek a sázecí lopatkou ho můžete i s hlínou vyrýpnout bez poškození. Na přesazení si vyberte místo někde na okraji záhonu, kde ještě bude kyprá zem bez plevele, abyste měl rostlinky na očích,... celý příspěvek > |  | Infračervená žárovka a ochrana květů (plůdků) před mrazíky, 1.5.2022 buď jak buď, mně plůdky na patnáctileté meruňce zachránilo celonoční topení parafínovou svící pod stromem. I když si myslím, že je to pěkná prasárna, přeci jen parafín je produkt z ropy a karcinogenního kouře při spalování to udělá hromadu. Rozhodně... celý příspěvek > |  |
|  | Mám nový srážkoměr a chci se pochlubit, 2.4.2022 taky nevím, na jejich stránkách tyhle měřené údaje nikde nejsou k mání a přitom archivují i hodně stará data z minulého století. Walter |  | Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 2.4.2022  se máte. V ČB je aktuální teplota na stanici ČHMÚ v 14:40 -1,1° a sněží. Já jsem na chalupě 650mnm jižně od ČB a je tu pěkná zimní chumelenice viz foto. Walter |  | Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 2.4.2022  ani meteorologové sami neví, jak to dopadne, u mě ve středu hlásili na neděli -7°, ve čtvrtek -8, včera-9 a dnes zas -7°. Možná zkusím zatopit, když už jsem ty parafínové svíce koupil, jedna přišla, tuším, na 386,- a vzal jsem si jich víc, zvlášť... celý příspěvek > |  | Roubování, 28.1.2022  Také s obvázáním roubovací pásky okolo celého očka jsem měl problém, a to ten, že jsem přesně podle obrázků obvázal celou část kůry i s očkem. Opět jsem měl při mé dřívější nezkušenosti problém, jak odstranit po ujmutí očka zbytek řapíku, případně... celý příspěvek > |  | Roubování, 28.1.2022 dovolím si připsat pár řádek k tomu zde probíranému očkování z praxe samouka. Ten text přiložený na obrázcích od p. Mičurina samozřejmě znám. Nevím, zda nezkušeností, či neohrabaností, ale mně očkování do T řezu moc nešlo. Seřezává se z letorostu v... celý příspěvek > |  | Jak vypěstovat podnož jabloně?, 28.1.2022 tak ano, asi nejdražší je z toho nákupu doprava, tak ať vám to roste. Já mám většinu jádrovin, co jsem rouboval, na M9, která mi ale u některých odrůd podrůstá, což beru jako příležitost k dalšímu namnožení podnoží. Walter |  | Rajčata 2022, 25.1.2022 nádhera., já ale končím. Po 6 týdnech od výsevu mi zbyl z 9 Azteků jeden a ještě má jen 7cm na výšku, žádná výhra. Nemám letos doma dost tepla, barák je velký a vytápění dražší, prostě všechno nechám na obvyklou dobu. Walter |  | Švestka neplodí, 9.11.2021 tak to opravdu vypadá na pilatku švestkovou, jen jste si jí zatím nemusel všimnout.. Zadejte si jí prosím do zdejšího vyhledávače a pročtěte si diskuzi k tomuto škůdci, jak poznáte napadené plody, kdy, jak a čím proti pilatce zasáhnout. Příští rok na... celý příspěvek > |  |
|  | Noční teploty pod 10°C - co rajčata?, 30.9.2021 tak zaprvé záleží na tom, v jaké poloze pěstujete a zadruhé ty 3° jsou v předpovědi pro výšku 2m nad zemí, v přízemí bude asi pod nulou, v 1m okolo 0°. Plody rajských namrznou jednadvě. Walter |  | Gala, 19.9.2021 zkusil jsem něco dohledat a většinou se jedná o barevné mutace, Gala Schnitzer, kterou zrovna pěstuji, například navíc trpí méně otlačením. V okolí Chelčic asi nebude problém, když Zemcheba má plody Gala ve své nabídce. Já jí mám v ČB, prozatím bez... celý příspěvek > |  | Malinové hornokrajské, 19.9.2021 nevadí, jednou za čas téma opráším, aby bylo v povědomí. Kdo tohle jablko má na zahradě, určitě se s ním nebude loučit. Například strupovitost malináči sice napadne nějaké listy, ale plody vydrží a slupka jim nepopraská. Měl ho na zahradě můj děda.... celý příspěvek > |  | Onemocnění švestky, 19.9.2021 a možná ne. Podle mě není zasažený herbicidem, ale prostě má málo živin a tak předčasně ukončuje vegetační dobu. Na jaře ho přihnojte dusíkem a draslíkem. Walter |  | Rajčata 2021, 17.9.2021 Milane, Thornfree, tak tu mám taky, jako vy, neznám snad bujnější ostružinu, tahle Adéla mi už roky vyráží po zahradě, kde se jí zamane a těchhle nových rostlin jsem už rozdal desítky. Když se pravidelně neprotrhává, pak opravdu začne. Zelí Murdoc je... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|