|
Červenání listů na révě, 22:57 Modrá odrůda předpokládám. Pokud máte zdravé mladé listy a dobře vám zareaguje na přihnojení hořkou solí, je to nedostatek hořčíku a bývá to první volba. Pokud jsou defekty - zasychání i na mladých listech může jít o nedostatek draslíku. Nicméně... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování košťálovin, 16:55 Tak já třeba letos dvakrát stříkal mrkev proti mšicím a mérám, které mravenci nanesou i pod netkanou textili a je po úrodě. Jednou Karate a pak Mospilan. Možná Karate zůstalo tvrdou chmií pro člověka a možná se člověk přizpůsobil jako škůdci. Vždyť... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Předpěstování košťálovin, 13:37 V lexaníku jsem měl skákající dřepčíky na přísadách kedluben také velmi brzo. Naštěstí třeba v krmné řepě pořád ještě dobře funguje Karate. S jeho účinností na různé mšice je to už horší, a mandelinka bramborová snad už jen larvy těsně po vylíhnutí. |
 |
Výsadba česneku pro sklizňový rok 2025, 11:50 Zkušenosti dalších pěstitelů s přípravkem Sercadis by byly přínosné. Já ho mám přes Agromanual a jak jsem psal proti padlí žádná sláva... |
 |
Hanita- game over, 11:46 Ještě připojuju, že stejný konec hry a jen pahýly mně zůstaly po dvou kupovaných duranciích z ovocné školky na podnoži myrobalánu. |
 |
Andera, 11:22 Máte někdo problémy s namrzáním dřeva u jabloně Andera na podnoži M26? Dík |
 |
Sušené Baco Noir, 10:26 V Baco Noir liština není... Loni mi na ně už hodně šlo padlí, stříkat se to nevyplatí, šíří se na jiné odrůdy a tak je tam místo těch keřů řádek meruněk. Zkoušel jsem moštovat, cukernatost pěkná, byla to odrůda, která se nejlépe lisovala, ze všech... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2025, 10:01 Já už do vysokokmenů nejdu, mám odzkoušené podnože a mezištěpování, takže budu mít stromy tak akorát. Proti mrazu to stejně nemá význam v mých podmínkách a paradoxně se ty nižší tvary lépe chrání zahříváním a o chemickém ošetřování vysokých a nebo... celý příspěvek > |
 |
Nevzešel česnek, 7:13 Mně jde hlavně o dobrou skladovatelnost a tu dusíkatá hnojiva příliš nepodporují, takže je nepoužívám na list. Ale také jsem četl, že snad dávají močovinu až 5% ale už to opravdu nevím přesně. Navíc jsem si všiml, že co mám doma ledek vápenatý plně... celý příspěvek > |
 |
Kordjanka, Prim, Bianca a spol. - srovnání, 7:08 Tak jsem vám to našel přímo ze zdroje Pěstujeme révu vinnou. "Některé stolní odrůdy mají tak těžké hrozny, že i při jednom hroznu na letorost není listová plocha dostatečně velká pro jejich výživu, a proto se musí ponechávat na keři několik letorostů... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Meruňky 2025, 21.6.2025 Já většinou protrhávám ručně, tak jako loni ze žebříku jako blázen a kvalita byla špatná. Letos jsem se na to vyprdl a použil dřevěnou násadu na konci s gumovou hadicí na doladění a předtím prosvětlovací řez. A včera i na přeplozené švestky použil to... celý příspěvek > |
 |
Škodca na kalerábe, 21.6.2025 Nějaké broučky tam máte i vyfocené, ale nepoznám ho z toho, zeleninu přikrývám, ale na krmné řepě dělají dřepčíci stejnou neplechu. Musel vám zabrat nějaký ten postřik, protože jinak už by bylo pravděpodobně po kedlubnách.Ale není vyloučeno, že tam... celý příspěvek > |
 |
Objevte českou hudbu s RadioQ, 21.6.2025 O vašem radiu slyším poprvé. Přiznám se, že radiostanice moc neposlouchám. Připadá mi, že ti kteří vybírají ty paylisty mají dost často mírně řečeno rozervané duše a šíří blbou náladu... |
 |
Kordjanka, Prim, Bianca a spol. - srovnání, 21.6.2025 U stolních odrůd s velkými hrozny je potřeba nechat víc listové plochy a je na každém pěstiteli jak se s tím popere, jestli 8 půlených hroznů a nebo 4 celé hrozny a ze zbylých 4 oček nechat pouze listovou plochu bez hroznů, případně zapojit více... celý příspěvek > |
 |
Kordjanka, Prim, Bianca a spol. - srovnání, 21.6.2025 Nenám nyní čas to dohledávat, ale jedna z hodně rozšířených odrůd pro výrobu vína má podle popisu kopřivové aroma, ale o stolní Prim se nejedná. |
 |