Příspěvky uživatele - 136.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Chřadnoucí Jadernička, 3.8.2025
Víte, ono slepičí výběh nemusí stačit, letošní případ mojí merunky a i když se už konečně rozrostla, listy má malé jako jetelíček... Ono nemusí stačit ani vyhnojení například Cereritem, druhý případ jednoho semenáče, který jsem tímto sypkým... celý příspěvek >
Meruňky 2025, 3.8.2025
Přesně v těch místech jak máte ty praskliny, se mi na napadených stromech strupovitostí ve výšce vyskytlo poškození, tam kde byly použity pouze kontaktní přípravky a praskliny ještě před deštěm za zelena. Ale plody máte jinak pěkné. Já letos hodně... celý příspěvek >
Klasterosporióza broskyňe 🍑, 3.8.2025
Se Signum mám špatnou zkušenost i na moniliovou spálu, která loni dost pochroumala mladé Lednické. Já jsem ho nikdy nepoužíval, ale slyšel jsem o něm chválu na forech, a tak jsem si chtěl zapěstování mladých kvetoucích stromků s ním pojistit a použil... celý příspěvek >
Meruňky 2025, 3.8.2025
Ono štěpovat jednu odrůdu na jinou odrůdu může být podle odborníků a toho co píší v knihách problém. Ale já pochybuju, že by Leskora špatně ovlivnila kvalitu. Měl jsem Leskoru jeden čas pokusně zaštěpovanou na šárkou zasaženém odkopku švestky. Růst... celý příspěvek >
Meruňky 2025, 3.8.2025
Moje Maďarská v mrazové kotlině tuším z Kyjova měla letos pár velkých plodů úplně bez chuti, to samé Velkopavlovická z Fytosu, začalo to už loni. Naproti tomu se hodně zlepšil přeplozený Bergeron tuším z Kyjova, který se už několik (3) let předtím... celý příspěvek >
Chřadnoucí Jadernička, 3.8.2025
Nemáte na listech pavučinky? Letos vlezla do zbytku semenáčů Croncelského, které jsem ubránil proti padlí, sviluška. Listy stejné příznaky. Nechtělo se mi plýtvat už kvůli tomu Vertimecem a tak jsem použil mýdlo, jestli to pomůže nevím.
Počasí 2025, 3.8.2025
Pod douglaskou je ale zatím sucho, na houby to ještě nebude.
Počasí 2025, 3.8.2025
Hniloba. Ono je důležité, kdy ty srážky příjdou, třeba do žní a podobně...
Počasí 2025, 3.8.2025
To je zase vody a vody! S tím co procházelo v noci Vysočinou se to sice porovnat nedá, ale i tak. Letošní rok má ambice být máčkový. To bylo tehdy kdy jsem měl vysazeno ještě o něco víc než 5 odrůd brambor i Keřkovské rohlíčky. Při vyorávání v zemi... celý příspěvek >
Jakou odrůdu brambor doporučujete, 2.8.2025
Dobrý den, já pražím hranolky na hovězím loji, jsem zvědavý jak si Agria povede, ještě neměla tu čest. V minulosti jsme je už pěstovali, ale nepamatuju se jaké jsou. V každém případě před smažením máčím ve vodě, podle pana Sapíka.
Černý rybíz - uschnutí, 2.8.2025
U černého stromečkového štěpovaného na meruzalce jsem se s chorobou kořenů nikdy nesetkal na rozdíl od řízkovaného černého rybízu v nevhodných podmínkách. Viděl jsem ale meruzalku podežranou od hrabošů. Listy mohou trpět na rez, výtrusy jsou vidět ze... celý příspěvek >
Brambory 2025, 2.8.2025
My máme letos 5 odrůd, ani už nevím jak se všechny jmenují, jedna domácí sadba od lonska dost popraskala ještě před dešti a výnos nebude nic moc. Druhá domácí zatím nevím. Nejskorejší kupované to jsou velké glumpy, ale brambory pěkné na přímý konzum... celý příspěvek >
Meruňky 2025, 1.8.2025
Ještě musím dodat, že ne na všech stromech se mi podařil takový výnos, někdy bylo díky různým vlivům chorob a počasí 0 0 nic.
Meruňky 2025, 1.8.2025
Náklady na obnovení konzumní kvality na jeden strom meruňky. 16 let starý strom na podnoži myrobalánu, s obvodem kmenu na přezu 80 cm a plodností po částečné probírce cca. 100 kg výběrového ovoce. Probírka byla prováděda částečně řezem a částečně... celý příspěvek >
Nevzešel česnek, 30.7.2025
Pár let jsem pěstoval česnek ve větším a vysazoval jsem několik tisíc stroučků a nejdráž jsem prodával na konzum za 160,- Kč / 1kg. Na sadbu nemám sertifikát, ale hodně lidí si ho na sadbu kupovalo, to jim nikdo zakázat nemůže ani já. Byla to... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika