|
Příspěvky uživatele - 2.164
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Moniliové spále 2024 STOP, 13:33 Já používám Signum a Belanty. Nově má registraci Scala a Sercadis. Měl jsem i Luna Experience. Příští rok Scala a Sercadis vyzkouším, možná přidám Belanty. Signum, Bellis nějak už nemám rád. Podle mě účinek není, co býval. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 6.6.2025 Na dnešek sláva veliká, 1 CP🥂. Včera se mi povedl postřik Coragen + Dagonis. |  |
|  | Černání listů, vhodný postřik?, 5.6.2025 Nedá, pokud jste nehnojil na jaře, tak můžete dát trochu například Cereritu. Strom si s tím poradí, ještě něco naroste. Mně to dělá odrůda Konference, zatím na ní nic nepozoruji, ale zítra může být vše jinak. |  | Černání listů, vhodný postřik?, 5.6.2025 Myslím, že to je úžeh od slunce. Najednou se oteplilo, prší, rosa, prudké slunce, kapky vody jako lupa... |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 5.6.2025 Nejsem ajťák, snad se to dalo pochopit😁. Kdysi jsem zjistil, že tyto informace existují. Tak jsem pátral, docela dlouho, protože jsem nevěděl pořádně kde. Ale povedlo se. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 5.6.2025 Ano, přibližně za týden. Když je opravdu chladno, tak i do 10 dnů. Vývoj vajíčka probíhá pomaleji. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 5.6.2025 Podobně si mohu najít třeba mandelinku bramborovou. Když označím Choroby, tak například plíseň bramboru, atd. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 5.6.2025 😀. Ale já stejně napíšu, jak se k informacím, nejen o obaleči, dostat:
Do vyhledávače napsat Rostlinolékařský portál, otevřít ho. Objeví se zelená lišta RL portál, kde jsou vpravo tři vodorovné čárky. Na ně kliknu. Vyjede sloupec, kde kliknu... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 5.6.2025 Počkal bych do pondělí, líhnutí je v Budějovicích na 85 %, podle ukzuz. Spintor je larvicid a rychle se rozkládá, tak bych nespěchal. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 5.6.2025 Je to divočina. Já mám stanici asi 1 kilometr. Koukal jsem dnes, líhnutí je na 82 %. Tady je krásně vidět vliv nadmořské výšky. U Vás teprve klade (470mnm), u mě se hnedle bude líhnout (230mnm). Coragen nesmí 2 hodiny zmoknout, večer má být lepší... celý příspěvek > |  |
|  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 4.6.2025 Špatně. Nebo, jak se to vezme🤔. Švestkového nesleduju, jablečného ano, ale letos to je bída. Za posledních pár dnů 4, včera a dnes večer ani jeden. Přitom dnes byl krásný večer, teplo, klidno, v dálce bouřka. Podle mě už vrchol byl, ve shodě... celý příspěvek > |  | Rajčata 2025, 3.6.2025 To se omlouvám, jsem moc akční. Fakt ale nevíme o té potvoře skoro nic. Mě by hlavně zajímalo, jestli přežije venku naši zimu. Jestli časem doma vyhyne. Jaké akaricidy na ni fungují... ALE HLAVNĚ!!! Veškeré zbytky kupované zeleniny a ovoce nesmí... celý příspěvek > |  | Rajčata 2025, 3.6.2025 Vlnovník rajský (Aculops lycopersici) je druh roztoče z čeledi vlnovníkovití (Eriophyidae).
Z toho plyne, že Milbeknock působí na roztoče různé, ne jen na svilušky. |  | Rajčata 2025, 2.6.2025 Milbemektin 0,93 % [EC] h/v
Akaricid s požitím a kontaktním účinkem, dodávaný ve formě emulgovatelného koncentrátu. Antibiotikum ze skupiny milbemycinů, sestávající ze směsi přírodních endotoxinů odvozených z půdních mikroorganismů, s... celý příspěvek > |  | Rajčata 2025, 2.6.2025 A sousedí to převzít nemůžou? |  |
 |
|
|
|