 |
Výstava Berlín 5.6.7.február 2025🍎🍏, 8.2.2025 Návštěvnost fotek je jedna věc. Ta druhá :
Novinek hodně, ale o tom, co tady většina lidí skutečně pěstuje, není diskuze žádná. |
 |
Jak na travu v travniku?, 8.2.2025 Jasně. Konec zoufání. Vrstva zeminy, vrstva písku, vrstva Bofixu. Dokonalý trávník. |
 |
|
 |
Lory Inogo 🍏, 7.2.2025 Dozrávání 10 dní po Goldenu bude pro většinu pěstitelů v Česku, tak jako kolem Berlína, asi problém.
Jak si vysvětlit deklarovanou toleranci k mšicím? Tolerance je stav, kdy choroba či škůdce rostlinu napadá, ale na rostlině a hlavně na jejich... celý příspěvek > |
 |
Palenka z exotickeho ovoce, 15.1.2025 Proč vodku? |
 |
Admirál 🍎, 3.1.2025 V chuti a skladovatelnosti je Admirál bez konkurence. Ovšem neumí ho vypěstovat každý. |
 |
Jaký lak / lazuru na zahradní nábytek z borovice?, 2.1.2025 Na zaplacení normální reklamy nemáte? Musíte takto? |
 |
PremA133 🍎, 20.12.2024 Pane Mičurine, než začnete hledat dezertační () práci o vlivu genu Vf na lidské zdraví, přečtěte si nejdřív, co jsou to vlastně geny. Jsou to části DNA v buněčném jádře, které kódují nějakou vlastnost jedince a dědí se po rodičích. Máte-li krevní... celý příspěvek > |
 |
PremA133 🍎, 20.12.2024 Možná trollí, ale píše pravdu.
Dnes už je ten Vf gen křížením tak rozšířen že se člověk nevyhne pěstovat tyto odrůdy.Otázka teda zní.Je to výhodné jenom pro pěstitele a nebo i pro spotřebitele?
Pro pěstitele je to výhodné - ušetří na... celý příspěvek > |
 |
PremA133 🍎, 18.12.2024 Cpeme do šlechtění další a další geny a kdo ví co ještě.Kde to skončí? Příště dodáme gen na vybarvení potom proti oxidaci dužniny, na delší stopku a kde zůstane jablko z klasického šlechtění.Budou v budoucnu jen laboratorní genoví mutanti?Těmito... celý příspěvek > |
 |
Rouby jabloně, 18.12.2024 Zdravím všechny nadšené pěstitele. Rád bych si naroubovat odrůdu Opál, byl by někdo ochoten poskytnout pár roubů
Napište na zahrada.online tam vám můžou odpovědět soukromou zprávou.
|
 |
|
 |
Proč mi nechce prokvasit kvas ze špedlíků a myrabelánu?, 15.12.2024 Děláte to příliš složité. Pokud v kvasu, který už nekvasí, naměříte 10-11% cukru, musí být na chuť zřetelně sladký. Když ne, je měření mylné.
Naberte trochu kvasu do zavařovací sklenice a nechte v teple, třeba v kuchyni. Když se objeví... celý příspěvek > |
 |
Hokuto🍎 1,8kg, 4.12.2024 Já bych takové nechěl. Musel bych jíst jedno jablko aspoň týden. |
 |
Bella🍎, 1.12.2024 Informační hodnota příspěvků kopírujících obrázky z veletrhů není příliš vysoká, ale aspoň jsou tu nějaké.
Že zdroje ze špičkové evropské ovocnářské oblasti píší často bláboly, to je smutné. Poukázat na ně vidím jako chvályhodné, možná by to šlo... celý příspěvek > |
 |
Olej, 28.11.2024 Vlákno tu je, ale o oleji tam toho mnoho není.
Ideální je transformátorový, může být i hydraulický.
|
 |
Zkyslý kvas, 23.11.2024 Cukernatost kvasu (ovoce) má smysl měřit POUZE na začátku. Je-li cukru málo, pak případně dosladit. Pozdější měření nemá smysl. Když kvašení skončí, stačí zkusit, jestli zhasíná sirka nad kvasem. Pokud ne, nic nevymýšlet a pálit. |
 |