|
Příspěvky uživatele - 168.10
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
První preventivní postřik proti PB, 31.5.2022 Ahoj Milane, prosím, zkus to hrůbkování ještě provést, aspoň trochu. Jinak nemůžeš čekat slušnou úrodu. To jsou zkušenosti. Líp odstraníš plevel, líp se ti budou sklízet, nebudou přemokřené v období dešťů, pod natí bude moci mezi hrůbky proudit... celý příspěvek > |  | Výška natě u brambor, 31.5.2022 tak asi mají dost dusíku, to ale neznamená, že z toho důvodu byste měl malou úrodu. Spíš je tu větší nebezpečí, že vysoká nať bude polehávat, bude se v ní držet vlhkost, nebude mezi hrůbky dostatečně proudit vzduch a v době výskytu plísně bramborové... celý příspěvek > |  |
|  | První preventivní postřik proti PB, 30.5.2022  první brambory jsem dal do země 4. dubna ihned po přechodu posledního velkého nočního mrazu. Klíčky měly 1-2 cm. Osvědčilo se mi zakrýt záhon černou netkankou. Tu nechávám, dokud nevyleze nať ze země. Pod černou netkankou se země rychle prohřeje a... celý příspěvek > |  | Meruňka z pecky, 19.5.2022 jestli je stromek z pecky, byl a ještě může být bezvirózní, jestli je to výmladek z kořenů, má v sobě stejné viry, jako matka, pokud ta byla zavirovaná(např. šarkou). Pokud matka byla meruňkový semenáč, asi ano, když jde opět o meruňku, pak i... celý příspěvek > |  | Roubování na pařízek, 19.5.2022  Dobrý den, pane P., váš příspěvek je pro mě inspirací, jak zachránit a ještě využít dobře zakořeněnou podnož. Na podzim jsem zakoupil ve Fytosu špičák odrůdy Barby, pěkně robustní, přes zimu ale vymrzl, nejspíš někdy koncem února. špičák jsem ještě... celý příspěvek > |  | Velikost voliéry pro 6 slepic, 12.5.2022 chudáci slepičky, jsem zvědavý, jak jim vysvětlíte, že se proběhnou jen dvakrát týdně a zbytek budou zavřené |  | Kdy dát do země brambory?, 11.5.2022 a paní Elen bude z urychlených keříků nepochybně sklízet první hlízy dříve, než z ostatních. Walter |  | Štíhlé vřeteno - zakracovat nebo ne?, 4.5.2022 užívám 3mm hliníkový drát ze starého venkovního vedení. Dobře se ohýbá, lehce se stříhá na požadovanou délku. Přitom je dostatečně pevný na udržení tahu větvičky, v případě potřeby ho použiji zdvojený. Walter |  | Štíhlé vřeteno - zakracovat nebo ne?, 4.5.2022 takhle to může vidět laik, který o zapěstování a tvarování stromků nic neví. Walter |  | Meruňky 2022, 2.5.2022  letos to konečně, po dvou letech, vypadá nadějně. Walter |  |
|  | Kdy dát do země brambory?, 1.5.2022 Ahoj Milane, to chce klid a nohy v teple. Někdo občas potřebuje ostatním vyjevit svůj sarkasmus. Ale letos jsem znovu úspěšně využil zakrývací plachtu 4x5m a překryl jsem s ní záhon s vysazenými bramborami. Teplo, které se pod plachtou vytvoří po... celý příspěvek > |  | Infračervená žárovka a ochrana květů (plůdků) před mrazíky, 1.5.2022 jsem si to chtěl zas jednou zkusit. Dvě minulé sezóny jsem měl tak po půlkošíku na ochutnání. Topil jsem 4. dubna, to už mi meruňka kvetla a mimo zástěnu jsem měl -4°. Pak už jsem to nechal na přírodě. Když už nebude mráz a kroupy, bude letos úroda.... celý příspěvek > |  | Striedavá rodivosť ovocného sadu, 1.5.2022 tak určitě je třeba ohlídat možné přeplození probírkou, to asi každý rok. Jinak pak některé stromky v následujícím roce odpočívají. Sám mám na zahradě 50 M9, které jsem si postupně narouboval a kupříkladu předloni jsem kvůli zdravotním potížím... celý příspěvek > |  | Jak vypěstovat podnož jabloně?, 1.5.2022 přesaďte je nyní. 5cm vysoký semenáček má tak do 10cm kořínek a sázecí lopatkou ho můžete i s hlínou vyrýpnout bez poškození. Na přesazení si vyberte místo někde na okraji záhonu, kde ještě bude kyprá zem bez plevele, abyste měl rostlinky na očích,... celý příspěvek > |  | Infračervená žárovka a ochrana květů (plůdků) před mrazíky, 1.5.2022 buď jak buď, mně plůdky na patnáctileté meruňce zachránilo celonoční topení parafínovou svící pod stromem. I když si myslím, že je to pěkná prasárna, přeci jen parafín je produkt z ropy a karcinogenního kouře při spalování to udělá hromadu. Rozhodně... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|